Allah'a inanmak

sükutu-ezber

Öyle işte,,,
Sp Kullanıcı
11 Şub 2017
16,547
59,069
ALLAH'a İNANMAK





Ergenlik çağına gelmiş, aklı olan her erkek ve kadına ilk önce farz olan Allah'ı bilmek ve O'na inanmaktır. Allah vardır. O'nun varlığını anlamak ve bilmek için kendimize, kainata ve kainattaki yaratılış inceliklerine ve her şeyin yerli yerine konduğuna bakmak yeterlidir.

Evrende, (kainatta) hiç bir şey kendiliğinden olmuş değildir. mutlaka onu yapan ve ona şekil veren birsi vardır. Giydiğimiz elbise, kullandığımız eşya ve içinde oturduğumuz ev, bindiğimiz vasıta, bütün bunların bir ustası ve yapanı vardır. Bunun gibi bizi, bütün canlıları kainatı ve kainattaki akıllara durgunluk veren bu düzeni elbette bir yapan ve yaratan vardır. İşte O, Allah'tır. bizi yaratan ve yaşatan O'dur. Öldürüecek ve tekrar diriltecek olan da yine O'na inanmaktır.

Allah, vardır ve birdir. O'ndan başka tanrı yoktur. Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurulmaktadır:

"İlahınız bir tek ilahtır. O'ndan başka liah yoktur. O, Rahman'dır, Rahimdir."

Kainattaki ahenk ve düzen, tabiattaki kanunların birbirine uygunluğu, Allah'ın birliğine, O'nun hiç bir surette eşi ve dengi bulunmadığına açık bir delildir.

Kur'an-ı Kerimde Şöyle buyruluyor:

"Eğer yerde ve gökte Allah'tan başka tanrılar bulunsaydı, yer ve gök kesinlikle bozulup gitmişti. Demek ki Arş'ın Rabbi olan Allah, onların yakıştırdıkları sıfatlardan münezzehtir."

Kaynak:Diyanet İlmihali
 
  • Beğen
Tepkiler: Birindarfatma

Son mesajlar

Cevaplar
2K
Görüntüleme
59K