Karniyarik tarifi

Zeynep

Sp Kullanıcı
1 Ağu 2017
738
62
Bismillah: “Şüphesiz göklerin ve yerin yaratılışında, gece ve gündüzün birbirini takip etmesinde akıl sahipleri için ayetler vardır.” Ali İmran 190
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Karnıyarık yaparken içiniz fazla gelirse, 2 tane patatesi yarıya bölün. İç kısmını oyacakla oyup kızartın ve doldurun. Aynı şekilde kabak da kullanabilirsiniz. Karnıyarık tarifini hepiniz biliyorsunuz ama, bir kez de ben nasıl yapıldığını anlatayım;

KARNIYARIK TARİFİ
Malzemeler

1 kg patlıcan
350. gr. Kıyma
1 büyük soğan
2 adet büyük domates
3 adet biber
3-4 adet domates
3 diş sarmısak
yarım demet maydanoz
Tuz, kimyon, karabiber

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı soyup bol yağda kızartın.
Soğanı, biberleri doğrayın hafif soteleyip kıymayı ilave edin.
Kıymada biraz pişince, küçük doğradığınız domatesleri ve sarmısakları ekleyin.
Domatesler yumuşayınca, maydanozu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Patlıcanların orta kısmını yarıp açın
İçini hazırladığınız içle doldurun.
Tepsiye 1, 1.5 su bardağı kadar su koyun. üzerini aliminyum folyoyla kaplayıp orta ısıdaki fırına verin.
Patlıcanlar iyice yumuşayana kadar pişirin.
Fırından almadan 10 dakika önce üzerinden folyoyu alıp hafif kızarmalarını sağlayın.
Yanına pilav ve cacıkla harika bir öğün olur. Afiyet şifa olsun olsun. Şükrümüz bol olsun.







https://www.facebook.com/CahideSult...643921847519/1687490337962863/?type=3&theater
 

Son mesajlar