Malzemeler
1 adet bayat somun ekmek
2 adet yumurta
1 adet orta boy kuru soğan
10-12 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Karabiber,kırmızı pul biber,
1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için
2 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ ve toz kırmızıbiber
Kızartmak için: Zeytinyağı
Ekmek Mantısı Nasıl Yapılır?
-Bayat ekmeği ufalayın veya robottan çekin.
Karıştırma kabına alıp içine rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış maydanozu, 2 yumurtayı ve baharatları atıp malzemeler bütünleşene kadar yoğurun.
-Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar alıp çiğköfte sıkar gibi sıkın.
-Köfteleri kızgın yağa atıp, arkalı önlü kızartın. (Yoo hiç de yağlı olmuyor )
-Köfteleri bir servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış biberli tereyağını dökerek servis edin.
-Bununla yetinmeyip, başka katıklar arayanların Rabbim midelerinden büyük olan gözlerini doyursun. Amin