Bir orta boy karnabahar
Kıyma
Soğan
Maydanoz
Tereyağ
Salça
Yoğurt
Sarımsak
Tarifimiz : Hamursuz mantı
Karnabahar az bir suyla 15 dk haşlanır. Kenarda beklemeye alınır.
Soğan Osmanlı cengaverlerin kılıçtan geçirdiği kefereler gibi doğranır
Kıyma ile muhabbet etmek üzere ocağa alınır.
Muhabbetlerine renk katsın diyerek baharat eklenir.
Ve her konuya karışanlara ismini vermekten çekinmeyen maydanoz! Eklenir
Suyun haşlama tekniğiyle efendiye dönen karnabaharlar tabağa alınır.
Üzerine muhabbetlerine doyum olmayan kıymalı harç dökülür.
Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
Ve tereyağında inceltilen salça sosu ile son dokunuş yapılarak yemek için hazır edilir.
Buyur etli tarif
Nasıl tarif ama
Kıyma
Soğan
Maydanoz
Tereyağ
Salça
Yoğurt
Sarımsak
Tarifimiz : Hamursuz mantı
Karnabahar az bir suyla 15 dk haşlanır. Kenarda beklemeye alınır.
Soğan Osmanlı cengaverlerin kılıçtan geçirdiği kefereler gibi doğranır
Kıyma ile muhabbet etmek üzere ocağa alınır.
Muhabbetlerine renk katsın diyerek baharat eklenir.
Ve her konuya karışanlara ismini vermekten çekinmeyen maydanoz! Eklenir
Suyun haşlama tekniğiyle efendiye dönen karnabaharlar tabağa alınır.
Üzerine muhabbetlerine doyum olmayan kıymalı harç dökülür.
Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
Ve tereyağında inceltilen salça sosu ile son dokunuş yapılarak yemek için hazır edilir.
Buyur etli tarif
Nasıl tarif ama
Son düzenleme: