Fırında Tavuk Kızartması Tarifi

1 adet bütün tavuk.
Sosu İçin:

Yarım limonun suyu,
Yarım çay bardağı sıvı yağı,
1 tatlı kaşığı kekik,
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,
2 tatlı kaşığı tuz (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz).
Aparatlar:

1 adet büyük fırın poşeti.
Üzeri İçin:

2 tatlı kaşığı yumuşak tereyağı.


Fırında Tavuk Kızartması Yapılışı

Tavuğu iyice yıkayıp suyunu süzdürelim.

Sonra havlu kağıt ile iyice kurulayalım.

Sosu için; bir kaba limon suyunu, sıvı yağı, kekiği, kırmızı toz biberi ve tuzu koyup iyice karıştıralım.

Sosu tavuğun içine ve dışına elimizle sürüp 10 dakika ovarak iyice yedirelim. Bu işlem ile sos tavuğun her yerine eşit şekilde dağılıyor.

Tavuğu fırın poşetine koyup ağzını kapatalım ve üzerine kürdan ile 2 adet delik açalım. Ben poşeti unlamadım. İsterseniz poşeti unlayabilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 220 ° fırında 1 saat pişirelim. Pişme süresi tavuğun cinsine göre değişir. Kürdan ile kontrol edebilirsiniz.

Tavuk poşet içinde sulanacağı için, tavuk piştikten sonra poşeti bir yerinden delip suyu başka bir kaba akıtalım.

Pişen tavuğun poşetten çıkarıp tepsiye alalım.

Pişen tavuğun her yerine eşit şekilde fırça ile yumuşamış tereyağı sürelim.

Daha sonra tekrar fırına verip üzeri biraz daha kızarana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirelim.

Fırında Tavuğumuzu sıcak olarak istediğiniz garniütler eşliğinde servis yapın.

Bu harika Fırında Tavuk Tarifi için Hasret Temel Kılıç’a teşekkür ederiz.

Fırında Lezzetli Kolay Tavuk Kızartması Nasıl Yapılır, En Güzel Nasıl Yapılır?