Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Ağaç Şeklinde Aç20Beğeni
  • 3 gönderen Beste
  • 3 gönderen EfuL!m
  • 3 gönderen Beste
  • 3 gönderen EfuL!m
  • 3 gönderen Qasem
  • 3 gönderen Beste
  • 1 gönderen SiyahSancakTaR
  • 1 gönderen Beste

Konu: Eti de Var, Havucu da: Özbek Pilavı Tarifi

  1. #1
    Durum
    Çevrimdışı
    Beste - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Uzman Üye
    Üyelik tarihi
    10 Şubat 2017
    Mesajlar
    1,903
    Konular
    81
    Blog Entries
    3
    Bahsedilen
    233 Mesaj(lar)
    Etiketlemek
    1 Konu(lar)
    Tecrübe Puanı
    24

    Standart Eti de Var, Havucu da: Özbek Pilavı Tarifi

    Malzemeler

    1/2 su bardağı sıvı yağ
    2 yemek kaşığı tereyağ(arzuya göre)
    2 adetkuru soğan(piyazlık doğranmış)
    5 adet orta boy havuç(rendelenmiş)
    400 gram kuşbaşı kuzu eti
    3 su bardağı baldo pirinç (yıkanmış,süzülmüş)
    2 baş sarımsak
    4,5 su bardağı sıcak su (arzuya göre et veya sebze suyu)
    1/2 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    Nasıl Yapılır?

    • Yarım su bardağı sıvı yağ ile tereyağını pilav tenceresinde eritin.
    • Piyazlık doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif karamelize oluncaya kadar kavurun.
    • Kuşbaşı etleri tencereye ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
    • Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın.
    • Havuçlar yumuşayınca pirinçleri ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun.
    • Su, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karıştırın ve 2 baş sarımsağı pilavın ortasına koyup hafifçe bastırın ve kapağını kapatın.
    • 5 dakika harlı ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra servis edin.




    Servis Önerisi

    Ayran ile olan uyumuna bayılacaksınız!

    Afiyet olsun

    EfuL!m, SiyahSancakTaR ve Qasem bunu beğendiler.

  2. #2
    Durum
    Çevrimdışı
    EfuL!m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    HüZün'Gâh
    Üyelik tarihi
    08 Mart 2017
    Mesajlar
    1,432
    Konular
    62
    Blog Entries
    3
    Bahsedilen
    177 Mesaj(lar)
    Etiketlemek
    0 Konu(lar)
    Tecrübe Puanı
    112

    Standart Cevap: Eti de Var, Havucu da: Özbek Pilavı Tarifi

    Çok lezzetli görünüyor

    Tesekkürler @Beste
    Qasem, Beste ve SiyahSancakTaR bunu beğendiler.

  3. #3
    Durum
    Çevrimdışı
    Beste - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Uzman Üye
    Üyelik tarihi
    10 Şubat 2017
    Mesajlar
    1,903
    Konular
    81
    Blog Entries
    3
    Bahsedilen
    233 Mesaj(lar)
    Etiketlemek
    1 Konu(lar)
    Tecrübe Puanı
    24

    Standart Cevap: Eti de Var, Havucu da: Özbek Pilavı Tarifi

    Evet ben yapıyorum

    Rica ederim Sevgili @EfuL!m
    Qasem, EfuL!m ve SiyahSancakTaR bunu beğendiler.

  4. #4
    Durum
    Çevrimdışı
    EfuL!m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    HüZün'Gâh
    Üyelik tarihi
    08 Mart 2017
    Mesajlar
    1,432
    Konular
    62
    Blog Entries
    3
    Bahsedilen
    177 Mesaj(lar)
    Etiketlemek
    0 Konu(lar)
    Tecrübe Puanı
    112

    Standart Cevap: Eti de Var, Havucu da: Özbek Pilavı Tarifi

    Alıntı Beste Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet ben yapıyorum

    Rica ederim Sevgili @EfuL!m
    Bı akşam menüde varmı simdi ne güzel
    SiyahSancakTaR, Beste ve Qasem bunu beğendiler.

  5. #5
    Durum
    Çevrimdışı
    Qasem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Uzman Üye
    Üyelik tarihi
    18 Şubat 2017
    Mesajlar
    2,942
    Konular
    208
    Blog Entries
    4
    Bahsedilen
    313 Mesaj(lar)
    Etiketlemek
    0 Konu(lar)
    Tecrübe Puanı
    64

    Standart Cevap: Eti de Var, Havucu da: Özbek Pilavı Tarifi

    Çok lezetli
    Bu akşam menüm sucuk yumurta


    Sevgi Platformu
    SiyahSancakTaR, EfuL!m ve Beste bunu beğendiler.

  6. #6
    Durum
    Çevrimdışı
    Beste - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Uzman Üye
    Üyelik tarihi
    10 Şubat 2017
    Mesajlar
    1,903
    Konular
    81
    Blog Entries
    3
    Bahsedilen
    233 Mesaj(lar)
    Etiketlemek
    1 Konu(lar)
    Tecrübe Puanı
    24

    Standart Cevap: Eti de Var, Havucu da: Özbek Pilavı Tarifi

    Alıntı EfuL!m Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bı akşam menüde varmı simdi ne güzel
    Buna benzeyen yemek var : ))
    EfuL!m, Qasem ve SiyahSancakTaR bunu beğendiler.

  7. #7
    Durum
    Çevrimiçi
    SiyahSancakTaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CEDDİ OSMANLI !...
    Üyelik tarihi
    17 Eylül 2017
    Nereden
    PAYİTAHT...
    Mesajlar
    11,353
    Konular
    1553
    Bahsedilen
    179 Mesaj(lar)
    Etiketlemek
    0 Konu(lar)
    Tecrübe Puanı
    43

    Standart Cevap: Eti de Var, Havucu da: Özbek Pilavı Tarifi

    Alıntı Beste Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Malzemeler

    1/2 su bardağı sıvı yağ
    2 yemek kaşığı tereyağ(arzuya göre)
    2 adetkuru soğan(piyazlık doğranmış)
    5 adet orta boy havuç(rendelenmiş)
    400 gram kuşbaşı kuzu eti
    3 su bardağı baldo pirinç (yıkanmış,süzülmüş)
    2 baş sarımsak
    4,5 su bardağı sıcak su (arzuya göre et veya sebze suyu)
    1/2 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    Nasıl Yapılır?

    • Yarım su bardağı sıvı yağ ile tereyağını pilav tenceresinde eritin.
    • Piyazlık doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif karamelize oluncaya kadar kavurun.
    • Kuşbaşı etleri tencereye ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
    • Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın.
    • Havuçlar yumuşayınca pirinçleri ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun.
    • Su, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karıştırın ve 2 baş sarımsağı pilavın ortasına koyup hafifçe bastırın ve kapağını kapatın.
    • 5 dakika harlı ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra servis edin.




    Servis Önerisi

    Ayran ile olan uyumuna bayılacaksınız!

    Afiyet olsun

    Şimdi ben bunun nasıl siparişini vermeyeyim çok leziz göründü gözüme

    Başıma ne geliyorsa pis boğazlığımdan geliyor

    Rabbim razı olsun değerli muhterem
    Beste bunu beğendi.
    ]




    RUHUN ŞAD OLSUN EY CEDDİ!......


    Savaş yalnız sınırlarda olmaz .Savaş bir milletin topyekün ateşe girmesidir.Eğer bu bütünlük sağlanmamışsa zafer tesadüfi,yenilgi kaderdir.

    Cennet Mekan Ulu Hakan Abdulhamid Han Hazretleri

  8. #8
    Durum
    Çevrimdışı
    Beste - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Uzman Üye
    Üyelik tarihi
    10 Şubat 2017
    Mesajlar
    1,903
    Konular
    81
    Blog Entries
    3
    Bahsedilen
    233 Mesaj(lar)
    Etiketlemek
    1 Konu(lar)
    Tecrübe Puanı
    24

    Standart Cevap: Eti de Var, Havucu da: Özbek Pilavı Tarifi

    Alıntı SiyahSancakTaR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi ben bunun nasıl siparişini vermeyeyim çok leziz göründü gözüme

    Başıma ne geliyorsa pis boğazlığımdan geliyor

    Rabbim razı olsun değerli muhterem
    Eyvah bu iş kötü oldu
    Estağfurullah muhterem ,
    Ecmaîn
    SiyahSancakTaR bunu beğendi.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Karpuz Kek Tarifi
    Konu Sahibi Nurhanım Forum Pasta ve Tatlı Çeşitleri
    Cevap: 4
    Son Mesaj : 22.Mayıs.2018, 15:09
  2. Limonlu Kek Tarifi |
    Konu Sahibi Nurhanım Forum Pasta ve Tatlı Çeşitleri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 04.Nisan.2018, 14:23
  3. Kuran'da Niçin Abdest Almanin Tarifi Var da Namazın Tarifi Yok?
    Konu Sahibi NoktA Forum Dini Sorular ve Cevaplar
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 16.Eylül.2017, 20:42
  4. Köfteli Ali Paşa Pilavı
    Konu Sahibi Zeynep Forum Ana Yemekler
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 24.Ağustos.2017, 11:44
  5. Tavuklu Diriliş pilavı :)
    Konu Sahibi Zümrüt Forum Zümrüt ün Mutfağından
    Cevap: 9
    Son Mesaj : 26.Şubat.2017, 17:16

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •