Uçakta yenilen yemeklerin tadı neden farklı? (Çok az kişi tarafından bilinen ilginç bilgiler)

NoktA

Sp Kullanıcı
21 Mar 2017
4,419
513


[FONT=&quot]Uçak yolculukları sırasında yemek yeme fırsatı bulduysanız. Her gün yediğiniz yiyeceklerin uçakta yediğiniz zaman tadının farklı olduğunu fark etmişsinzidir. BUnun nedeni oldukça ilginç.

[/FONT]
[FONT=&quot]Oxford Üniversitesi'nde göre alan Profesör Charles Spence'e göre, havada nemin az olması, düşük hava basıncı uçakta yediğimiz yemeğin tadının farklı olmasına neden oluyor.

[/FONT]
https://www.ntv.com.tr/galeri/teknoloji/ucakta-yenilen-yemeklerin-tadi-neden-farkli-cok-az-kisi-tarafindan-bilinen-ilgi,Q9Mw7Ql7sEqoFn1yVjVbvA/hwdli6dp7ES7JFWTyYpRJg
 

NoktA

Sp Kullanıcı
21 Mar 2017
4,419
513
Uçaktaki yemeğe o kadar astronomik rakam verince tabiki mecbur lezzetli olur paylaşırım değerli muhterem :)
Bende öyle düşünmüştüm muhterem birde koruyucu madde kullanıldığı için tadının değişik olduğu zannıyla haberi okudum. Nemin azlığından ve basıncın fazlalığından tadının farklı hissedilmesi deneyimlenmesi gereken tad olmalı :)
 

SiyahSancaktaR

CEDDİ OSMANLI !...
Sp Kullanıcı
17 Eyl 2017
17,184
40,282
İstanbul..
Bende öyle düşünmüştüm muhterem birde koruyucu madde kullanıldığı için tadının değişik olduğu zannıyla haberi okudum. Nemin azlığından ve basıncın fazlalığından tadının farklı hissedilmesi deneyimlenmesi gereken tad olmalı :)
Memlekete giderken yemek yememek arasıda kaldım daha sonra maraşın eşssiz lezzetlerini düşünce vazgeçtim iştahımı memlekete saklamıştım.:)

Doğrdur elbet değerli muhterem :)
 

Eylül Başak

Administrator
Yönetici
Adminiçe
31 Mar 2020
18,170
86,121
Uçakta ikram edilen yemeklerin lezzetli olduğuna kesinlikle katılmıyorum. Türk Hava Yolları en iyi şirket olmasına rağmen yemekler bana göre kötü. Türkiye sezonda gelmek zorunda kalanlar resmen bir servet ödemek zorunda kalıyor.
 

Son mesajlar

Cevaplar
2K
Görüntüleme
59K