Çocukların Yalan Söylemesinin 3 Sebebi

Mutlu

Sp Kullanıcı
25 May 2018
277
24
[h=1]Çocukların Yalan Söylemesinin 3 Sebebi[/h]

[FONT=&quot]Yalan söylemek gerek dinimizde gerekse çoğu toplumsal normlarda kabul görülmeyen bir davranıştır. Okul öncesi dönemde yalana başvuran çocuklar, ebeveynlerini korkutabilirler. Lakin endişeye gerek yok. Her durumda olduğu gibi ilk olarak çocuğun neyi neden yaptığını sorgulamak gerekir. Eğer çocuk yalan söylemenin normal görüldüğü bir aile ya da arkadaş ortamında bulunuyorsa, yalanı hayatın içinde normal ve zararsız bir kavram olarak görecektir. Çocuk böyle bir ortamda yetişmeyip, bir zaman sonra yalan söylemeye başlamışsa, şimdi sayacağımız maddeler çocuğun neden yalan söylediğine dair ipuçları olabilir.

[/FONT]

[FONT=&quot][h=4]1. İsteklerini Gerçekleştirmek İçin Yalana Başvurmak[/h][h=4][/h][h=4][/h]



“Çocukların söyledikleri bazı yalanların altında gerçekleşmesini istedikleri şeyler yatar.” Örneğin, eğer çocuğunuz okuldan geldikten sonra okulda kaplumbağa ile oynadığını söylüyorsa ve siz de okulda kaplumbağa olmadığını biliyorsanız, bunun sebebi, çocuğunuzun gerçekten bir kaplumbağa ile oynamak istemesi olabilir.


[h=4]2. Ceza Ve Öfkeden Kaçınmak İçin Yalana Başvurmak[/h][h=4][/h][h=4][/h]



Çocuklar anne babasından ceza görmemek için yalan söylemeyi tercih ediyor olabilirler. Örneğin mutfakta yanlışlıkla tuzu yere dökmüş ise ve sizin de bu davranışa kızacağınızı biliyorsa, yalan söyleyerek sizin kızgınlığınızı gidermek isteyebilir.



[h=4]3. Özgüven Kazanmak İçin Yalana Başvurmak[/h][h=4][/h][h=4][/h]



Problemli kardeş, arkadaş ilişkileri olan çocuklar da yalana başvurabilir. Başkaları tarafından küçük görülen çocuklar, özgüven kazanmak için yalana başvurup kendi eksikliklerini bu şekilde gidermeyi tercih edebilirler. Örneğin çocuğunuzla beraber oynadığınız kelime kartı oyununda çocuğunuz gözünüzün önünden belirli kartları alıp yan tarafa ayırdığında, bunun üstüne kartları aldığını inkâr ettiğinde, çocuğunuzun bu oyun ile ilgili ya da aldığı kartlardaki kelimelerin anlamları ile ilgili sıkıntısı olduğunu düşünebilirsiniz. Çözüm olarak, başka bir oyuna geçebilir, aldığı kartlardaki kelimeleri ona açıklayıp, sonra oyuna tekrar başlayabilirsiniz.



[/FONT]

[h=2]Kaynaklar[/h][FONT=&quot]Oyun Oynama Sanatı-Aletha J. Solter


suffagah.com
[/FONT]
 

Siyah inci

Sp Kullanıcı
7 Eyl 2017
716
210
Çocuk yetiştirme konusunda çok eksik bir milletiz çok basit birşey gibi görünüyor ama bütün bir geleceğin inşası onun üzerine kuruluyor çokça dikkat etmek lazım
 

Mutlu

Sp Kullanıcı
25 May 2018
277
24
Çocuk yetiştirme konusunda çok eksik bir milletiz çok basit birşey gibi görünüyor ama bütün bir geleceğin inşası onun üzerine kuruluyor çokça dikkat etmek lazım
Eskiden kontrol etmek daha kolaymış. Teklonojinin gelişmesiyle kontrol daha zor. Kendi çocuğuna gerekli eğitimi verse, okul ortamına girince yine sorunlar yaşanıyor. Toplum olarak bilinçli hareket edilmeli.
 

Siyah inci

Sp Kullanıcı
7 Eyl 2017
716
210
İnternet çıktı çocuklarımız bozuldu hep aile terbiyesi okul eğitiminden önce gelir her zaman disiplin şart
 

Son mesajlar