Yoğurtlu Erişte Çorbası

Yoğurtlu Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından biraz fazla erişte (Piyale marka kullandım)
  • Haşlamak için yaklaşık 1, 5 litre su
  • 500 gr yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su (sonradan eklemek için)
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan (incecik küpler halinde doğranmış)
  • 2 tepeleme tatlı kaşığı nane
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Yoğurtlu Erişte Çorbası Tarifi Yapılışı

Öncelikle 1, 5 litre suyumuzu kaynatalım. Erişteleri içine dahil edelim ve pişirmeye bırakalım. Bu arada ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpalım. Eriştelerin çok fazla yumuşamasına fırsat vermeden 1-2 kepçe kaynayan suyundan alıp yoğurda ekleyelim ve hızlıca çırpalım. Böylelikle ılınmış olan yoğurt-yumurta-un karışımımızı kaynayan tenceremize boşaltalım. Tuzumuzu ilave edip 1-2 karıştıralım. (Ben bu esnada; erişteler pişip şiştiği için, ayrıca kaynayan su da buharlaşıp azaldığı için 2 bardak su daha ilave ettim. Sizde kontrollü olarak ilave edebilirsiniz çorbanın gerektiğinden fazla kalın olmaması için. )
En son sos tenceresinde tereyağımızı soğanla birlikte yakalım. Baharatları ekleyelim. Baharatların kokusu çıkıp soğanlar karemelize olduğunda sosumuzu kaynayan yoğurtlu erişte çorbamıza boşaltalım ve karıştıralım. Tenceremizin kapağını örtüp ocağı kapatalım. 5-10 dakika sonra mis gibi kokan ve oldukça besleyici olan çorbamız servise hazırdır afiyet olsun


Yoğurtlu Erişte Çorbası - Nefis Yemek Tarifleri - Semiray Ergün