[h=1]Yoğurtlu Erişte Çorbası[/h]
[h=2]Yoğurtlu Erişte Çorbası Tarifi İçin Malzemeler[/h]
- 1 su bardağından biraz fazla erişte (Piyale marka kullandım)
- Haşlamak için yaklaşık 1, 5 litre su
- 500 gr yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su (sonradan eklemek için)
- 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan (incecik küpler halinde doğranmış)
- 2 tepeleme tatlı kaşığı nane
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
En son sos tenceresinde tereyağımızı soğanla birlikte yakalım. Baharatları ekleyelim. Baharatların kokusu çıkıp soğanlar karemelize olduğunda sosumuzu kaynayan yoğurtlu erişte çorbamıza boşaltalım ve karıştıralım. Tenceremizin kapağını örtüp ocağı kapatalım. 5-10 dakika sonra mis gibi kokan ve oldukça besleyici olan çorbamız servise hazırdır
Yoğurtlu Erişte Çorbası - Nefis Yemek Tarifleri - Semiray Ergün