Malzemeler

1 su bardağı
toz tarhana
6 su bardağı Sıcak et suyu
(1 adet et su tablet ile hazırlanmış)
2 yemek kaşığı
ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı Pul biber
1 tatlı kaşığı nane

Pişirme Önerisi
Kendi hazırladığınız et ya da tavuk suyunu kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Toz tarhanayı 1 su bardağı kadar sıcak et suyu ile karıştırarak yumuşaması için bekletin.

Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Domates salçasını ekleyin ve 2- 3 dakika kadar kavurun.

Tuz, karabiber, pul biber ve naneyi katıp, karıştırın. Baharatlarla kavrulan salçaya ıslattığınız tarhanayı ilave edin.

Kalan sıcak et suyunu ilave edip, bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak çorbanın kıvam almasını sağlayın.

Kaynayan çorbayı bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olsun