Bedenin Sağlıklı Kalması

NoktA

Sp Kullanıcı
21 Mar 2017
4,419
513
Bedenin sağlıklı kalması, sağlıklı bir şekilde bir takım hareketleri yapmasına bağlıdır. Bu hareketleri yapmayan beden hantallaşır, kaslar işlevsizleşir. Buna karşılık bedene kaldıramayacağı şekilde ağır hareketleri yüklemek de insanı yıpratır, güçten düşürür, hatta telafisi güç bir takım sıkıntılara bile yol açabilir.

Sağlığın kıymetini bilen İnsanların zinde ve dinç kalmak için bir takım sportif faaliyetlerde bulunduklarına mutlaka şahit olmuşsunuzdur. Kimi yürüyüş yapar, kimi vücut geliştirme, kimisi de kilolarından kurtulmak için aerobik yapar. Kimileri, bu faaliyetleri bir hoca nezaretinde yapmanın önemli olduğunu düşündüğünden kursa yazılır.

Bedenin sağlıklı olması, ona uygun olan hareketleri sürekli ve düzenli yapmaya bağlıdır. Hiç yapmamak ya da ağır hareketler yapmak kötü olduğu gibi bir veya birkaç defa yapmanın da herhangi bir faydası olmaz.

Ruhumuzun sağlıklı, zinde ve dinç kalması da ibadetleri sürekli, düzenli, uygun miktarda yapmaya bağlıdır. Hiç ibadet yapmamak veya aksatmak ruhumuzu hantallaştırır. Ruhumuz dinçliğini, zindeliğini, yaşama sevincini kaybeder. Buna karşılık ruhumuzu ve bedenimizi yıpratacak derecede kendimizi yormak da bir zaman sonra ruhun ibadetlerden nefret etmesi gibi bir sonuca yol açabilir, yorulan ruh bıkabilir. İbadetler konusunda uygun doz ve miktarın ne olduğunu ancak Allah Resûlü'nün (s.a.v.) sünnetine bakarak belirleyebiliriz. O, şöyle buyurmuştur:

"Ey insanlar! Ameller içinden gücünüzün yettiklerini yapın. Allah'a yemin olsun ki siz [amel etmekten] bıkıp usanırsınız da Allah [size bunun sevabını vermekten] bıkıp usanmaz. Allah'ın en sevdiği amel az da olsa devamlı olanıdır." (Buharî, Libas, 42)

Rabbimiz hem beden hem de ruh olarak sağlıklı olmayı cümlemize nasip eylesin.

(Soner Duman /3.Rebiülevvel.1439/Salı)


https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=402465366838466&id=371313576620312
 

Son mesajlar