Allah katında "sözü güzel" olarak nitelenebilmek için

NoktA

Sp Kullanıcı
21 Mar 2017
4,419
513
Duaların reddedilmediğine dair kimi rivayetlerin bulunduğu, Receb ayının bu ilk gecesinde yatsı namazını kılarken her nasılsa aklıma bir âyet geldi. Bu âyetin bana düşündürdüklerini bu gecenin nasibi bilerek paylaşmayı uygun gördüm.

Rabbimiz şöyle buyuruyor:

[İnsanları] Allah'a çağıran, kendisi de sâlih amel işleyen ve "gerçekten ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim olabilir? [Fussilet, 33]

Bu âyetten kendime hisse olarak şunu çıkardım: Allah katında "sözü güzel" olarak nitelenebilmek için kişinin "özü güzel" olması gerekir. Bunun da üç şartı vardır:

1. Allah'a çağırmak / davet etmek.

Müslüman Allah'ı sever, O'na inanır ve bağlanır. O'nun kulu olmanın huzur ve mutluluğunu kalbinde hissedince aynı duyguyu diğer insanların da tatmasını ister. İster ki başkaları da O'na hakkıyla kul olsun. İster ki başkaları da kendisinin mümin kardeşi olsun.

2. Erdemli bir hayat sürmek

Müslümanın yaşantısı, imanının bir kanıtıdır. Çünkü "sâlih amel" demek "uygun davranış" demektir. Neye uygun? Kişinin imanına, değerlerine...

Mümin öyle bir hayat sürmeli ki, hayatı onun imanının garantisi olsun.

3. Müslüman olmaktan dolayı kıvanç duyarak müslüman olduğunu söylemek

Müslüman, kendisine bu erdemli hayatı kazandıran şeyin İslam dini olduğunu, kendisinin müslüman olması sebebiyle bu şekilde doğru, dürüst, merhametli, adaletli, vefalı, güzel ahlaklı olduğunu ilan eder.

Rabbimiz bizleri kendisinin tanımladığı şekilde "en güzel sözlü" olanlardan eylesin. Bu mübârek zaman dilimlerini buna vesile eylesin.

(Soner Duman /30.Cemâziyelâhir.1439/Pazar)

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10215992081253758&id=1199869809
 

Son mesajlar