İslam 14 asırdır

NoktA

Sp Kullanıcı
21 Mar 2017
4,419
513
İmam Buhari gece uykudan uyanır, lambasını yakar, hatırına gelen faydalı bir şeyi yazardı. Hatta bir gecede yaklaşık yirmi defa kalktığı olurdu. İlahiyat 1. Sınıf öğrencisi Mert sabah namazına kalkmadığı halde hadis tenkiti yapıyor. 66 yaşında hapis cezası olarak kuyuya atılan ve 15 senelik bu zamanda ezberden öğrencilerine 30 ciltlik El Mebsut isimli fıkıh usulü kitabını yazdıran İmam Serahsi’ye, sehiv secdesi yapmayı bilmeyen İlahiyat 2.Sınıf öğrencisi Betül kafa tutuyor. İlahiyat 4. Sınıf öğrencisi RumeysaNur'un okumaya vakit bulamadığı kitapları 40 yıl süren ilmî seyahatler esnasında toplayan 600.000 hadisi 16 yılda tasnif ederek 7275 sahih hadisi bize bırakan İmam Buhari RumeysaNur'un derin tenkitlerinden kurtulamıyor. Muhammed İdris er-Razi, hadis için ilk çıktığı yolculuğu yedi sene sürdü. Yaya olarak yürüdüğü yollar bin fersah kadardı. İlahiyat 1. Sınıf öğrencisi Şeyma dolmuşla gidip geldiği fakülte yollarında Hadislerin sıhhat durumunu tartışıyor. Abdullah ibni Mesud hadis rivayet ederken yüz şekli değiştiği, nefesi kesildiği, titrediği halde, ilahiyat 2. Sınıf öğrencisi Hasan Hadis okurken veya kendisine okunurken bacak bacak üstüne atıyor. Adını bilmediği ama künyesiyle tanıdığı Ebû Hanife'nin binlerce talebesi olup, bunların kırk kadarı müctehid mertebesine ulaşmış olduğu halde bizim ilahiyat hazırlık talebesi Nisa Nur, İmam-ı Azam’ın içtihadlarına kafa tutuyor. İslam'da 14 asırdır anlaşılmak için ilahiyat fakültelerinde zuhur edecek 20'li yaşlardaki Kuranı yüzünden okuyamayan bu müceddidleri bekliyordu zaten.... Mehmet Ünver den alıntıdır.
 

Qasem

Sp Kullanıcı
18 Şub 2017
3,530
527
İlk okuduğumdada saçma bir yazı demiştim yine aynı saçmalık diyorum. Evet Ahmet ali yada velinin sevih secdesini bilmemesi , usul okumaması düşünemeyeceği, akledemeyeceği anlamına gelmez...
Seruhsinin çalışmaları, ibni hacerin çalışmaları, Razinin çalışmaları elbet başımız gözümüz üzerine, Ama kimse eleştirilmez, tahlil ve tetkik edilmez değildir.
Bizim hadis külliyatlarımızdan korkumuz mu var ki tahlil ve tetkik edilmesinden çekiniyoruz yada korkuyoruz.

Evet Ali yada veli sabah namazı kılmıyor hata hiç namaz kılmıyor olabilir, hatta müslümanda olmayabilir. Bu ona tahlil etmeme hakkı vermez ki. Tahlil ve tetkik etmek için izin alınan bir makam mı var? tankit yazana reddi.yezarsınız, usulünü, hadis ravi ve rivayeti ele alış şekline reddiye yazarsınız ama kusura bakmayın insanlar düşünmek,okumak, anlamlandırmak içinsizden izin almazlar...

Hem neden İlahiyat öğrencileri?
Hafis usulünü cerh ve tadili siz ilahiyatta ders olarak okutmuyormusunuz? Okuttuüunun bir ilim uygulanınca neden damarlarınız diken diken oluyor efendi...

Yazar temel kaynaklara kadar indirmeyin beni...
Köşe yazılatı bunların konuşulacağı yerler değil...
Buyrunuz Vahy ve hadis meclislerimize konuşalım inşeAllah...

Mekan Adana Özgürder binası / Her salı 20:00 Salı Kuran halkası

Kapımız her kesime açık inşeAllah...

@Siyahinci şimdi cerh ve tadil, usulü hafis ve usulü fıkhı neden daha iui öğrenmeniz gerektiğini, Hadis tarihini neden didik didik etmeniz gerektiğini inşallah daha iyi anlıyorsunuzdur :)


Sevgi Platformu
 

Ali

Sp Kullanıcı
15 Eyl 2017
5,923
10,679
İslam 14 asırdır
Eline saglik tesekkür ederim bu konu icin Nokta kardes.

Su yazi da tek tek ele alip islenecek ve ilk önce benim de aklima su geldi kim bunlar ve o ilmi seviyeleri de ne olur diye soru isaretidir.

Kim olursa olsun avam iken gecip de bu hali olan o seviye bakmadan havas i tenkid ederse veya etmeye calisirsa ister istemez o abes ile istigal eder.

Bu degil bunun o hocasi veya hocasinin hocasida olsa ayni seyi derim ilim olarak ulema sinifindan da birisi degil ise ve o konudaki ilmi ve ilmi meseleleride okuyup ögrenip bellemisse ve bir baska ifade ile o gibi seyler vakif ve isin ehli degil ise bunlarda o abes ile istigal eder.

Böyle kimseleri de anlamiyorum ve sonra anlamak da bir sorun ve baska acidanda zor mesele olur ve ilim tahsil etmis ve bir yerde mezuniyet ediyor ve o okugudu seylere bakip yada onlara bakmayip bos verip de yada o okuyup ögrenmis oldugu seylere karsi cikiyor.

Biz böyle bir tahsil görmedik ve bizde sonra böyle mezuniyet de yok iken buna ragmen biíznillah halimizi ve su hattimizde biliriz.
 

Ali

Sp Kullanıcı
15 Eyl 2017
5,923
10,679
@Siyahinci şimdi cerh ve tadil,usulü hafis ve usulü fıkhı neden daha iui öğrenmeniz gerektiğini,Hadis tarihini neden didik didik etmeniz gerektiğini inşallah daha iyi anlıyorsunuzdur:)
@asem kardes Siyahinci bir ders talebesi mi veya bir baska ifade ile böyle bir yerden ders mi aliyor bu ilmi konuda.
 

Son mesajlar

Cevaplar
2K
Görüntüleme
60K