şaka gibi "black friday" hutbesi

NoktA

Sp Kullanıcı
21 Mar 2017
4,419
513
ŞAKA GİBİ "BLACK FRIDAY" HUTBESİ

1960'larda, ABD'nin Philadelphia şehrinde görevli polisler, Şükran Günü'nün ertesi olan cuma gününü "Black Friday" diye anmaya başlamıştı. Resmi dairelerin tamamen kapalı olduğu o gün, çılgınca alışverişe koşan insanların yarattığı kaosu düzenlemek polise kalıyordu ve polisler için bu korkunç bir mesai demekti. Bu sebeple, Philadelphia emniyet teşkilatı mensupları o günün trafik, karmaşa ve mesai yorgunluğunu anlatmak için "Black Friday" ifadesini kullandılar ve bu isim yaygınlaştı.

Hal böyleyken ve hikâye sadece bu kadarken, bugünkü cuma hutbemizde "Black Friday", Batı'nın İslami değer ve sembollere açtığı bir savaş gibi anlatıldı ve Müslümanlar buna karşı duyarlılığa davet edildi ***128512;

Gülüyorum ama, doğru bilgiye ulaşmaktaki isteksizliğimize ve kitlelerin bilgisizliğinin böyle fütursuzca istismar edilmesine ağlasak yeridir...


Taha Kılınç

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156744494909688&id=628089687
 

Yaren

Fesleğen
Sp Kullanıcı
30 Ocak 2017
4,706
7,257
Cuma hutbesini okurken ben de gülümsedim yalan yok yapacak bişey de yok,sapla samanın karıştığı bir çağda yaşıyoruz ve her olayda gardımızı almaya alıştık artık..
 

Mizgin_TuRabii

Sizi Rahatsız Etmeye Geldim....
Sp Kullanıcı
31 Ocak 2017
3,380
10,460
Ilk önce birşey olmaz ile gelinir onlardada kara cumartesi kara pazar var denilir müslüman beldesine onlardada da var diye içeri girilir sonrası cami kenarında salyangoz ( içki vs.) Siradanlasir çünkü insanımız iyi niyetliditlr.50 yıl önce olmuş falanda filandan olmuş bugün neden birden israil amerikan destekli firmalarca ülkemizde patlak verdi ..

Müslüman ülkesinde yasiyor san kara cuma diyemessin , yok eğer diyorsan ve gayet normal goruyor san git o ülkede yaşa onların kara cumartesini gör, bu batilalasma meraklısı kızlarımıza ahlak erkelerimizde pislik eksik etmedi ve hep bisi olmaz la gitdik..
Hutbede konu taşınması güzel oldu eksik oldu boykotda firma adları belirtilseydi en azinda bunu destekleyen bu ülkedeki gavurlar açığa cikardi, bu ülkede yasiyor san kendine müslüman diyorsan tavuğun bile yumurtlamasa altında ısrail ı ara Egerki israilci degil sen.
Lanetullah israil..
 

Yaren

Fesleğen
Sp Kullanıcı
30 Ocak 2017
4,706
7,257
Vav çok şiddetli yazmışsın ya,hem korktum hem kendi yazdığına pişman oldum.. Yazacağım bir iki cümle varsa da yorumsuz kalıyorum.
 

Son mesajlar