Sadece Allah'tan Yardım İstenir

Mystery

Teknik Destek
Teknik Destek
29 Ocak 2017
6,328
26,562
“Rabbimiz şöyle buyurdu: Bana dua edin, kabul edeyim. Çünkü bana ibadeti bırakıp büyüklük taslayanlar aşağılanarak cehenneme gireceklerdir.” (Mü’min, 40/60)

“Dinde ihlâslı ve samimi kişiler olarak O’na dua edin!...” (Mü’min, 40/65)

“Mescidler hiç şüphesiz ki, Allah’ındır. Bu itibarla oralarda, Allah ile beraber başka birine dua edip yalvarmayın!” (Cin, 72/18)

“… O’ndan başka çağırıp durduklarınız, bir çekirdek lifine bile sahip değillerdir. Eğer onları çağırsanız, çağırışınızı işitmezler. Faraza işitseler bile, size karşılık veremezler. Kıyâmet günü de sizin ortak koşmanızı reddederler. (Bu gerçeği) sana, her şeyden haberi olan (Allah) gibi hiç kimse haber vermez.” (Fâtır, 35/13-14),

“Allah’tan başka kıyâmet gününe kadar kendisine cevap veremeyecek kimseleri çağırıp durandan daha sapık kim vardır? Hâlbuki o kimseler, bunların dua ve çağırılarından habersizdirler.” (Ahkaf, 46/5)


Ahmed ve Taberânî, ‘Ubâde b. es-Sâmit (34/654) radiyallâhu anh’ın şöyle anlattığını rivâyet ederler: “Ebû Bekir (13/634) radiyallâhu anh, ‘Haydi kalkın, şu münafığa karşı Rasûlullah’tan yardım dileyelim!’ demişti. Bunun üzerine Rasûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem “Benden değil, yardım ancak Allah’tan dilenir.” buyurdu.
 

Tuğba

Editör
Yönetici
Editör
30 Ocak 2017
3,030
11,922
Eyvallah
Efendimiz bile "Benden değil, yardım ancak Allah’tan dilenir.”
Demişken ben şeyhten şıktan türbeden medet umanları anlamıyorum.
 

M Sidar

Evinâ_Dîlémın..
Sp Kullanıcı
26 Şub 2017
41
72
oldukça önemli ve dikkatli olunmasi gereken bir yara bu vesselam.

Rahman ve rahim olan ALLAH tan tüm hayr ve isteklerimizi isterken araya sadece hatir sahibi zat, evliya ve peygamberlerin hürmetine istemek dinen caiz oldugu gibi , Dilek ve Murad'larimizi sadece türbeden Seyh'ten ve filanca evliyadan istemek Şirk ve Bidat'tir..

Dua larimiza peygamberleri,evliyalari büyük zatlari katalim.Onlarin hürmetine Rabbimizden istigfar dileyelim.Anne babayi akrabayi ve cümle müslümanlari unutmayalim. Bilelimki El açip dua ettigimiz Yüce ALLAH herseye Kadir'dir..

Rahman Razı olsun güzel konu eyw..
 

Zübeyde

Sp Kullanıcı
29 Ocak 2017
793
229
Dua ederken aklima gelen ilk şey kopan ayakkabinizin bağını bile O'ndan isteyiniz...
 

Son mesajlar

Cevaplar
2K
Görüntüleme
59K