Turşu

sıgınak

"Ateşbaz"
Sp Kullanıcı
17 Şub 2017
1,510
6,485


Biber turşusu, yeşil biberin bulunduğu her mevsim kurulabilir. Ancak kışlık turşu Eylül-Ekim Ayında yapılır.

Biberler yıkanır,sapları kesilir ve uçları bıçakla delinerek, 5 litrelik bir kavanoz içerisine veya küp içerisine alınır.

Başka bir kapta, 1 bardak tuz, yarım bardak limon tuzu ve 2 su bardağı sirke,10 bardak su içerisinde eritilerek, kavanoz veya küpteki biberler üzerine, onları tamamen kaplayacak şekilde boşaltılır. Ağzı kapatılan kavanoz serin bir yerde 2 hafta kadar bekletilir.

Turşunun bulunduğu yer yeterli serinlikte değilse, turşunun üzerinde beyazlaşmalar görülür. Bunu önlemek için her gün bir kepçe veya kevgirle turşular kabın dibine doğru bastırılır. Turşunun servise hazır olması, ortamın sıcaklığına bağlı olarak 2 hafta kadar sürer.
 

sıgınak

"Ateşbaz"
Sp Kullanıcı
17 Şub 2017
1,510
6,485
Normal zamanda turşu ile aram yoktur. Ama bazı yemeklerin yanında olursa da fena olmaz.
Geçen gün bana ikram edilen bir turşu benim turşuya olan bakış açımı değiştirdi :)

Turşu; can sıkıntısına, strese ve yemeğin yanında iyi gidiyor :)
 

Son mesajlar