Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Ağaç Şeklinde Aç12Beğeni
  • 3 gönderen sıgınak
  • 4 gönderen sıgınak
  • 4 gönderen sıgınak
  • 1 gönderen sıgınak

Konu: Turşu

  1. #1
    Status
    Offline
    sıgınak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Uzman Üye
    Üyelik tarihi
    17 Şubat 2017
    Mesajlar
    241
    Konular
    46
    Blog Entries
    1
    Bahsedilen
    3 Mesaj(lar)
    Etiketlemek
    0 Konu(lar)
    Tecrübe Puanı
    6

    Standart Turşu



    Biber turşusu, yeşil biberin bulunduğu her mevsim kurulabilir. Ancak kışlık turşu Eylül-Ekim Ayında yapılır.

    Biberler yıkanır,sapları kesilir ve uçları bıçakla delinerek, 5 litrelik bir kavanoz içerisine veya küp içerisine alınır.

    Başka bir kapta, 1 bardak tuz, yarım bardak limon tuzu ve 2 su bardağı sirke,10 bardak su içerisinde eritilerek, kavanoz veya küpteki biberler üzerine, onları tamamen kaplayacak şekilde boşaltılır. Ağzı kapatılan kavanoz serin bir yerde 2 hafta kadar bekletilir.

    Turşunun bulunduğu yer yeterli serinlikte değilse, turşunun üzerinde beyazlaşmalar görülür. Bunu önlemek için her gün bir kepçe veya kevgirle turşular kabın dibine doğru bastırılır. Turşunun servise hazır olması, ortamın sıcaklığına bağlı olarak 2 hafta kadar sürer.
    Ela Betül, ay düşüm ve Nazenin bunu beğendiler.

  2. #2
    Status
    Offline
    sıgınak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Uzman Üye
    Üyelik tarihi
    17 Şubat 2017
    Mesajlar
    241
    Konular
    46
    Blog Entries
    1
    Bahsedilen
    3 Mesaj(lar)
    Etiketlemek
    0 Konu(lar)
    Tecrübe Puanı
    6

    Standart Cevap: Turşu

    Normal zamanda turşu ile aram yoktur. Ama bazı yemeklerin yanında olursa da fena olmaz.
    Geçen gün bana ikram edilen bir turşu benim turşuya olan bakış açımı değiştirdi

    Turşu; can sıkıntısına, strese ve yemeğin yanında iyi gidiyor
    Nazenin, Ela Betül, ay düşüm ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #3
    Status
    Offline
    sıgınak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Uzman Üye
    Üyelik tarihi
    17 Şubat 2017
    Mesajlar
    241
    Konular
    46
    Blog Entries
    1
    Bahsedilen
    3 Mesaj(lar)
    Etiketlemek
    0 Konu(lar)
    Tecrübe Puanı
    6

    Standart Cevap: Turşu



    Klasik Gaziantep kış hazırlıkları
    Yer; Gaziantep köy pazarı,

    Soldan sağ..
    Üzüm pekmezi, yeşil zeytin, ve karışık turşu (süs biberi, hıta,acur, havuç, vb)
    Nazenin, Ela Betül, ay düşüm ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  4. #4
    Status
    Offline
    sıgınak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Uzman Üye
    Üyelik tarihi
    17 Şubat 2017
    Mesajlar
    241
    Konular
    46
    Blog Entries
    1
    Bahsedilen
    3 Mesaj(lar)
    Etiketlemek
    0 Konu(lar)
    Tecrübe Puanı
    6

    Standart Cevap: Turşu



    Hayata farklı bit tat, hatay usulü biber turşusu
    ay düşüm bunu beğendi.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •