Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Ağaç Şeklinde Aç23Beğeni
  • 5 gönderen sıgınak
  • 6 gönderen sıgınak
  • 6 gönderen sıgınak
  • 3 gönderen sıgınak
  • 2 gönderen İklima
  • 1 gönderen sıgınak

Konu: Turşu

  1. #1
    Status
    Offline
    sıgınak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Uzman Üye
    Üyelik tarihi
    17 Şubat 2017
    Mesajlar
    321
    Konular
    57
    Blog Entries
    1
    Bahsedilen
    63 Mesaj(lar)
    Etiketlemek
    0 Konu(lar)
    Tecrübe Puanı
    18

    Standart Turşu



    Biber turşusu, yeşil biberin bulunduğu her mevsim kurulabilir. Ancak kışlık turşu Eylül-Ekim Ayında yapılır.

    Biberler yıkanır,sapları kesilir ve uçları bıçakla delinerek, 5 litrelik bir kavanoz içerisine veya küp içerisine alınır.

    Başka bir kapta, 1 bardak tuz, yarım bardak limon tuzu ve 2 su bardağı sirke,10 bardak su içerisinde eritilerek, kavanoz veya küpteki biberler üzerine, onları tamamen kaplayacak şekilde boşaltılır. Ağzı kapatılan kavanoz serin bir yerde 2 hafta kadar bekletilir.

    Turşunun bulunduğu yer yeterli serinlikte değilse, turşunun üzerinde beyazlaşmalar görülür. Bunu önlemek için her gün bir kepçe veya kevgirle turşular kabın dibine doğru bastırılır. Turşunun servise hazır olması, ortamın sıcaklığına bağlı olarak 2 hafta kadar sürer.

  2. #2
    Status
    Offline
    sıgınak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Uzman Üye
    Üyelik tarihi
    17 Şubat 2017
    Mesajlar
    321
    Konular
    57
    Blog Entries
    1
    Bahsedilen
    63 Mesaj(lar)
    Etiketlemek
    0 Konu(lar)
    Tecrübe Puanı
    18

    Standart Cevap: Turşu

    Normal zamanda turşu ile aram yoktur. Ama bazı yemeklerin yanında olursa da fena olmaz.
    Geçen gün bana ikram edilen bir turşu benim turşuya olan bakış açımı değiştirdi

    Turşu; can sıkıntısına, strese ve yemeğin yanında iyi gidiyor

  3. #3
    Status
    Offline
    sıgınak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Uzman Üye
    Üyelik tarihi
    17 Şubat 2017
    Mesajlar
    321
    Konular
    57
    Blog Entries
    1
    Bahsedilen
    63 Mesaj(lar)
    Etiketlemek
    0 Konu(lar)
    Tecrübe Puanı
    18

    Standart Cevap: Turşu



    Klasik Gaziantep kış hazırlıkları
    Yer; Gaziantep köy pazarı,

    Soldan sağ..
    Üzüm pekmezi, yeşil zeytin, ve karışık turşu (süs biberi, hıta,acur, havuç, vb)
    sükutu-ezber, İklima, Nazenin ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  4. #4
    Status
    Offline
    sıgınak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Uzman Üye
    Üyelik tarihi
    17 Şubat 2017
    Mesajlar
    321
    Konular
    57
    Blog Entries
    1
    Bahsedilen
    63 Mesaj(lar)
    Etiketlemek
    0 Konu(lar)
    Tecrübe Puanı
    18

    Standart Cevap: Turşu



    Hayata farklı bit tat, hatay usulü biber turşusu
    sükutu-ezber, İklima ve ay düşüm bunu beğendiler.

  5. #5
    Status
    Offline
    İklima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Uzman Üye
    Üyelik tarihi
    30 Ocak 2017
    Mesajlar
    214
    Konular
    1
    Bahsedilen
    60 Mesaj(lar)
    Etiketlemek
    0 Konu(lar)
    Tecrübe Puanı
    17

    Standart Cevap: Turşu

    Kuru fasulyenin yanında amma gider şimdi turşu olsada yesek çok güzel gözüküyorlar
    sıgınak ve sükutu-ezber bunu beğendiler.

  6. #6
    Status
    Offline
    sıgınak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Uzman Üye
    Üyelik tarihi
    17 Şubat 2017
    Mesajlar
    321
    Konular
    57
    Blog Entries
    1
    Bahsedilen
    63 Mesaj(lar)
    Etiketlemek
    0 Konu(lar)
    Tecrübe Puanı
    18

    Standart Cevap: Turşu

    Mübarek her yemekte aranıyor
    sükutu-ezber bunu beğendi.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •