Peygamberlerin Mucizeleri

Ali

Sp Kullanıcı
15 Eyl 2017
5,923
10,677
Adem Aleyhisselam´in Mucizeleri

Hazreti Adem Aleyhisselam´in dokuz türlü mucizeleri vardi.

Adem aleyhisselam´in Birinci Mucizesi:

Hayvanlarlakonuşurdu. Bu mucizenin zuhur etmesininsebebi: Adem Aleyhisselam evladinda bir kabileye ugramişti. O kabiledag hayvanlarinin ezalarindan Hazreti Adem Aleyhisselam´a şikayettebulunmuşlardi. Adem Aleyhisselam ise o civarda ne kadar yirticihayvan varsa onlari toplayip <Evladimanicin eza ediyorsunuz?> diyeonlari azarladi. Hayvanlar da <Giybet ve dedikodu yaptiklari icinonlara eza veriyoruz>diyecevab verdiler. Adem Aleyhisselam hoş gecinmelerini emredince birdaha oradaki yirtici hayvanlarin o kabileye eza verdikleri olmadi.Aralarindaki niza da ortadan kalkti.

Bu Mucizenin Makaminda Resulu Ekrem Aleyhisselam´in Mucizesi

Yüksek nesebleri Muhammed bin Abdullah bin Abdulmuttalib bin Haşim bin Abdimenaf bin Kusay bin Kilab bin Merre bin Kab bin Levi bin Galibbin Fuhr bin Malik bin Nadir bin Kenan bin Huzeyme bin İlyas binMudar bin Nezzar bin Maad bin Adnan´dir. Adnan´a kadar olan silsilemutevatiren sabittir. Bundan sonra Adem Aleyhisselam´a varincayakadar olan silsilede ise ihtilaf vardir. Resulu Ekrem SallallahuAleyhi ve Sellem Efendimiz Hazretleri de yüksek neseblerini Adnan´akadar saymişlar, orada durup: <Neseblerisayarim diyenler yalan söyler>buyurmuşlardir.


Resulu Ekrem (Sallallahu Aleyhi ve Sellam) bir gün Mescidi Şerif´inkapisinda otururken Beni Mazin kabilesinden birisi ayagi köpektarafindan isirilmiş oldugu halde geldi. Peygamberimiz Aleyhisselam<sana ne oldu?>diye sordu. O da: <Birköpege rastladim. Daima ensari isirir durur>dedi. Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) üzüldü.Biraz sonra ayagi isirilmiş oldugu halde birisi daha geldi geldi.Ona da sorunca o da ayni cevabi verdi. Resulullah (Sallallahu Aleyhive Sellem) yerinden kalkip köpegin yanina gittiginde köpekkuyrugunu sallayarak kemali zillet üzere Peygamberimize yaklaşti vesöz söylemeye başladi. Resulu Ekrem (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)Efendimiz: <Bunlarinicin isirdin?> diyeköpegi azarladi. Köpek: <BunlarEbu Bekir ve Ömer <radiyallahuanh´a bugzettiklerinden, kizdiklarindan Cenab-i Hakk bunlara benimusallat etti> dedi.Resulu Ekrem Aleyhisselam o kimselere dönerek: <Tövbeediniz! Eger tövbe etmiyecek olursaniz Cenab-i Hakk Cehennemde azabeder> buyurdu.


ResuluEkrem Aleyhisselam´in ehli ve vahşi hayvanlarla konuştugunda dairhadisi şeriflerin coklugu ve muhtelif senedleri olmasi hasebiyleherkes tarafindan bilinen mutevatir bir hadise haline gelmiştir.


KadiIyaz kelerin söze geldigini şöyle anlatiyor: Resulu EkremAleyhisselam Ashabi ile otururken elinde keler olan bir arabi geldi.Ashabi kiramin edeble Hazreti Resulullah Sallallah Aleyhi veSellem´in huzurunda oturmalari arabinin dikkatini cekti. <Buzat kim?> diyesordu. Ashab-i Kiram : <Allah´inResuludur> buyurdular.Arabi dedi ki: <Lat veUzza hakki icin bu keler iman etmedikce ben ona iman etmem>dedi ve keleri Resulu Ekrem Aleyhisselam´in önüne atti.Resulu Ekrem Aleyhisselam kelere hitab edince keler herkesinanlayacagi bir lisanla konuşmaya başladi. Resulu EkremAleyhisselam: <Benkimim?> buyurdu.Keler: <Senalemlerin Rabbi´nin peygamberisin ve peygamberlerin sonuncususun.Kurtuluş seni tasdik eden, hüsran da seni yalanlayanadir.>dedi.

Geyigin söze geldigini de şöyle anlatiyor: Resulu Ekrem Sallallahu Aleyhive Sellem sahrada dolaşirken, başindan bagli olup yaninda birarabinin uyudugu bir geyik: <YaResulullah!> diyecagirmaya başladi. Resulu Ekrem <Neistiyorsun?> buyurdu.Geyik dedi ki: <Şuköylü beni avlayip bagladi. O dagda iki tane yavrum vardir. Benibirakiniz yavrularimi emzireyim ve yine geleyim.>dedi. Resulu Ekrem Aleyhisselam da: <Yagelmezsen? buyurdu. Geyik gelecegine dair teminat verdi. Resulu ekremde geyigi birakti. Geyik gitti. Bir müddet sonra geyik geldi. ResuluEkrem Aleyhisselam geyigi baglarken köylü uyandi. <YaResulullah! Bir istegin mi var>diye sordu. Peygamberimiz (A.S.) <Evetşu geyigi birakiniz> buyurdu.Köylü geyigi birakti. Geyik koşarak giderken bir taraftan daşehadet kelimelerini getiriyordu.


Deveninkonuştugu da meşhurdur. Daha bir cok hayvatla konuştuklari sahihhadiselerle anlatilmaktadir. Bunun tafsilati Şifa-i Şerif´tedir.

AdemAleyhisselam´in İkinci Mucizesi


Herne zaman uzak yerlere gitmek istese mesafeler kisalir ve orayacabucak giderdi. Bu mucizenin zuhur etmesinin sebebi: Cennetteyasaklandiklari agactan önce Havva validemiz sonra da AdemAleyhisselam yediklerinde Cenab-i Hakk, Adem Aleyhisselam´iHindistan yakinlarindaki Serendip adasina, Havva validemizi deCidde´ye indirdi. Ayrilik acisini önce Cenab-i Hakk bunlaratattirdi. Hazreti Adem Aleyhisselam hem zellesinin hem de ayriliginintesiri ile iyiküz sene agladi. Havva validemiz ise ondan daha cokagliyordu. Hazreti Adem tövbe edip tövbesi kabul olduktan sonraHavva ile buluş icin de dua etti. Cenab-i Hakk duasini kabul etmekleuzak mesefeleri kisa kilarak Mekke´ye kisa bir zamanda gelerek Havvavalidemizle arafat daginda buluştular. Bunlarin buluşmalari vebirleşme yeri oldugundan ve marifetten dolayi bu dagin ismine Arafatismi verildi.


Bu MucizeMakaminda Resulu Ekrem Aleyhisselam´in Mucizesi


Yerlerinkücüklügü ve uzak yerlerin yakin olmasi münasebeti ile ResuluEkrem Aleyhisselam dogu ve batida olan bütün hadiseleri biliyordu.Bu mucizesini Sahih-i Muslim´de Sevban Radiyallahu anh Hazretianlatiyor.


İnellahezeva lil- arda fe ra eytu Meşarikaha ve megaribeha. Fese yabligumulke ummeti ma zeva li minha


Yani<Cenab-iHakk benim icin yerleri topladi ve kücülttü . Doguyu ve batiyi vebunlardaki acaibati gördüm. Yakin da parca parca fetihle ummetiminmülkü benim icin kücültüp gösterilen yerlere kadar vasil olur.>demektir.


Bumucizelerinden birisi: Resulu Ekrem Aleyhisselam hicretin dokuzuncusenesi Tebuk seferinden dönerken Habeş Krali Necaşi´nin öldügünügörüp: <Necaşikardeşiniz vefat etti kalkin namazini kilalim>diye ashabinaemretti. Aleyhisselatu Vesselam Efendimiz Necaşi´den başkakimsenin üzerine giyabinda namaz kilmamiştir.


YineTaberani´nin tabakatinda Hazreti Enes´den rivayet ediliyor: Tebukseferinde Hazreti Cebrail gelerek: <YaResulullah! Muaviyetubni Muaviyetul mezinni Medine´de vefat etti.Üzerine namaz kilmak icin yeri kücültmegi ister misin?>dedi. Resulu EkremAleyhisselam: <Evetisterim>buyurdu. CebrailAleyhisselam´in hemen kanadini yere vurmasiyla tabut yakinlaşipResulu Ekrem Aleyhisselam iki saf melek ile namazi kildilar. Hersafta yetmiş bin melaike vardi.


Yinebu tür bir mucizeleri: Resulu Ekrem Aleyhisselam Mirac-i Şerif´tensonra Kureyş kafirleri Beyt Mukaddes´ten sordular. Bunun üzerineBeyti Mukaddes kendisine getirilip birer birer cevab verdi.


Yinebu tür bir mucizelerinden: Medine´de mescidi şerif´in kiblesinintayini zamaninda Kabe-i Muazzama kendilerine getirilip öylecekibleyi tayin buyurdu.


Yinebu tür mucizelerinden: Hendek kazilirken bir taşin kirilmasi zorolmuştu. O taşi kirmak üzere gelerek birinci vuruşunda üctebirini kirip, <AllahuEkber>bana Şam´inanahtarlari verildi. Vallahi ben şu saatte Şam´in kirmiziköşklerini görüyorum>buyurdu. İkinci defavurunca yine taştan bir miktar kirip yine <AllahuEkber>bana Faris iklimininanahtarlari verildi. Vallahi ben şu anda Kisra mülkünün beyazköşklerini görüyorum.>buyurdu. Ücüncüdefa vurup taşin hepsi kirilinca <AllahuEkber>bana Yemen iklimininanahtarlari verildi. Vallahi ben şu anda San´a´nin kapilarinigörüyorum>buyurdu.


Yerlerinkücülmesi ile daha bir cok şeylerden haber vermiş ise de hepsinitoplamak risalenin hacmi bakimindan müsait olmadigindan bu kadariile iktifa edildi.


HazretiAdem Aleyhisselam´in Ücüncü Mucizesi


AdemAleyhisselam susuz dag ve taşlara vurdugunda hemen su cikardi. Bumucizenin zuhurunun sebebi: Adem Aleyhisselam Beyti Muazzama´yi binaettikten sonra tekrar vatani aslisi olan Hindistan´a döndü. Oradadünya işlerinden, ziraat, ticaret, evlad terbiseyi, cocuklarievlendirmekle Ahiret ameli olarak da ibadet ve teblig ile meşgulolmasi emrolunmuştu. Hazreti Adem Aleyhisselam Allahu Teala´ninemri üzere ilahi emirleri yerine getirmekle meşgul oldu. Evladi,yedi bin kadar oldu. Evladlari birbirleri ile gayet güzelcesevişiyor ve öylece yaşiyorlarken, Kabil isimli oglu nefsine veşeytana uyarak kardeşi Habil´i şehid etmesi üzerine evladlariarasina tefrika ve fesad düştü. Kabil´e tabi olanlar bir daginetegine cekilerek Hazreti Adem Aleyhisselam´in peygamberliginiinkara ve Onu hic bir şekilde tanimamaya başladilar.(1)Bu şekilde kirk sene küfür ve dalalet üzere kaldilar. Kabil´etabi olanlar da bir dagin etegine cekilerek orada ibadet veitaatlerine devam ettiler. Cenab-i Hak kirk sene sonra Hazreti AdemAleyhisselam´a Kabil ve etrafindakileri dine davet etmesini emretti.Hazreti Adem Aaleyhisselam onlari dine davet edince onlar da mucizeistediler. Adem Aleyhisselam mubarek elini büyük bir taşin üzerinekoyar koymaz hemen su akmaya başladi. Bu mucize ile bir coklari imanedip o suyun etrafinda ziraat ve sanatla meşgul oldular.


(1)[İsmailHakki´nin Ruhul Beyan´daki sözü üzerine en evvel ateşe tapanKabil´dir. Kardeşi Habil´i öldürmesi üzerine Cenabi Hakkin emriile Adem Aleyhisselam onu Yemen tarafina gönderdi. Kabil kizkardeşiolan karisi ile yemen tarafinda iken Şeytan gelerek <Habil´inkurbaninin kabul olmasi onun ateşe ibadet etmesinden dolayidir>diyerek aldatti. Kabil de ateşe tapti. Kiyamete kadarda evladindan bazilari ona tabi olarak ateşe tapmaya devamediyorlar.]


HazretiAdem Aleyhisselam´in bu mucizesi makaminda Resulu Ekrem Sallallahualeyhi ve Sellem Efendimiz´in mucizeleri: Resulu ekrem AleyhisselamSaid bin Muaz´in anlatmasina göre, <BeniKurayza yahudileri ile muharebe edip galib geldikten sonra, onlariharaca bagladi. Beni Nadir yahudilerini de memleketlerinden cikardi.Cenab-i Hakk´in emri ile Beni Nadirin yerinde bir miktar müslümanioturttu. Ahali su bulamadiklarindan şikayetci oldular. Resulu EkremAleyhisselam Cenab-i Hakk´a ettiler. Cenabi Hak O´nun duasini kabulbuyurdu ve Cebrail Aleyhisselam´i gönderdi. Cebrail Aleyhisselamelini yere vurursa su cikacagini vahi buyurdu. Resulu EkremAleyhisselam mubarek elini vurunca önce Kurayza´ya sonra Nadir´ehalis sular akmaya başladi.
Suyunaktigi yerin bir taraftan diger tarafi yedi fersah kadar vardi. Bu suhalen mevcuttur ve akmaktadir. Görenler coktur. Su mucizesi bir cokdefa vuku bulmuştur.


EzcümleUhud Muharebesinde lihikmetin ehli islam bir nevi perişanliga yüztuttugu zaman Ebu Sufyan´in kumandasi altinda bulunan küffar askeriUhud´un eteginde olan suyun bulundugu yeri zabtetmişlerdi. Hemsusuzlugun şiddeti hem perişanligin tesiri ile Ashab-i Kiram pekacikli bir hale düşmüşlerdi. Bu halden kurtulmak icin ResuluEkrem ve Ashabi hep bir agizdan tam bir yalvarma ile Cenab-i Hakk´atazarruda bulundular. Cenab-i Hak hemen Cebrail Aleyhisselam´igönderdi ve <Söylehabibime! Yarali elini şu taşa vursun>buyurdu. Resulu Ekrem Aleyhisselam o taşa elini vurunca taşinbir kac yerinden su akmaya başladi. Ehli İslam ve hayvanlari kanakana su ictiler ve yanlarindaki su kaplarini da doldurdular. Bumucizeyi görüp de müslüman olan oldugu gibi bir cok munafiklarnifaklarindan vaz gectiler.


Şifa-iŞerif´te şu mealde bir hadisi şerif de vardir. Resulu EkremAleyhisselam deveye binmiş olduklari halde amcasi Ebu Talib´lebirlikte Arafat´tan geciyorlardi. Ebu Talib: <Yanimdasu yok ve ben cok susadim>dedi. Resulu Ekrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem hemendevesinden inip mubarek ayagini yere vurdu ve ayagini vurdugu yerdensu akmaya başladi. Ebu Talib´e geliniz su iciniz diye cagirdi.Aliyyul Kari <Bumucizenin bu şekilde zuhuru, hicretin birinci senesine yakin büyükkaynakli suyun Arafat´tan gecip Mekke´ye ulaşacagina işarettir>diyor. Filhakika bu günkü gördügümüz Pinar da Arafat´tangecip Mekke´yi ihya ediyor. Su mucize hakkindaki hadisler pekcoktur.


AdemAleyhisselam´in Dördüncü Mucizesi


HazretiAdem Aleyhisselam her ne zaman isterse bir agaci işaretle yerindenkaldirir ve bir digerini yerine işaretle kordu. Bu mucizenin zuhuretmesinin sebebi şu idi: Hazreti Adem Aleyhisselam ikinci defaMekke´ye giderken yolda Kabil evladindan bir kisimini puta tapmaktaoldugunu gördü ve onlari dine davet etti. Kabil´in ehli: <Şuud agacini yerinden kaldirip şu yere koyarsan sana iman ederiz>diye mucize isteginde bulundular. Hazreti Adem Aleyhisselam Cenab-iHakk´a dua etti. Cenab-i Hak duasini kabul buyurdu. Esma-i ilahiyeyizikretmesi ve eliyle de agaca işaret etmesini emreyledi. AdemAaleyhisselam da emri aynen yerine getirince agac yerinden kalkip birbaşka yere dogru yürüdü ve orada durdu.


Peygamberimiz´inBu Mucize Makamindaki Mucizesi


Şifa-iŞerif´te anlatildigi üzere Resulu Ekrem Sallallahu Aleyhi veSellem Efendimiz bir arabi görüp: <Nereyegidiyorsun?> diye sualbuyurdu. Arabi <kabilemegidiyorum> diye cevabverdi. Peygamberimiz Aleyhisselam: <Seninicin bir hayira ulaşmak var midir?>buyurdu. Köylü de <ohayir şey nedir?> diyesordu. Peygamberimiz (A.S.); <Hakmabud ancak Allahu Teala´dir. Muhammed de onun resuludur demektir>dedi. Köylü <Tevhidve risalet davasina kim şahitlik eder?>diye sordu. Resulu Ekrem (A.S.): <Şuagac şehadet eder>buyurdugunda agac yerinden sürünerek huzuru saadette durdu.Resulu Ekrem (A.S.) Resulu Ekrem (A.S.) agacin şehadet etmesiniistedi. Agac aynen şöyle şehadet etti: <Hakmabud ancak Allahu Teala´dir. Muhammed de onun resuludur. Sonra agacyerine dönüp gitmiştir. Bu hadisi şerifin bir rivayetine göre oköylü: <İzin verinsize secde edeyim> dedi.Resulu Ekrem (S.A.V.) Allahu Teala´dan başka kimseye secde etmekcaiz olamaz. Caiz olsa idi kadina kocasina secde etmek icinemrederdim> diye izinvermedi.


Kadiiyaz agacin huzuru saadete gelip şehadet etmesi mucizesinin bir kackere vaki olduguna isaret etmektesdir. Burda sahibinin şiiri debunlari kuvvetleştiriyor.


Manasi:O Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)´in daveti ile agaclarsecde ederek ve ona dogru yürüyorlardi.


Görülüyorki, burada el eşcar kelimesi cemi yani cogul sigasi ile gelmiştir.Aruz vezni icin öyle geldi denilirse Sahihi Buhari ile SahihiMuslim´deki sahih hadislere de bir şey denemez elbette.


AdemAleyhisselam´in Beşinci Mucizesi


AdemAleyhisselam´dan bir mucize istendiginde eline ufacik taşlari alipo taşlarin yüksek seslerle tesbih ettikleri işitilirdi. Bu mucizeile bir cok insanlar iman edip, bazilari da küfür ve dalalettekaldilar.


Bu MucizeMakaminda Resulu Ekrem (S.A.V.)´İn Mucizesi


Utbebin Ebi Leheb ve tabi olanlar Huzuru Saadet´e gelip bir mucizeistemişlerdi. Resulu Ekrem (A.S.) sag eline bir avuc ufacik taşalinca hemen o taşlar Kelime-i Tevhidi zikretmeye başladilar.Resulu Ekrem (S.A.V.) hic kimsenin şüphesi kalmamasi icin taşlariEbu Bekir, Ömer, Osman, Ali (Ridvanullahi Aleyhim)´in ellerinebiraktiklarinda taşlarin hala yüksek sesle tesbih ettikleriişitiliyordu. Bu mucize üzerine bir cok kimseler iman edip bazilariise küfür ve inatta kaldilar.


AdemAleyhisselam´in Altinci Mucizesi


AdemAleyhisselam dördüncü defa hicaza giderken evladindan puta tapanbir kabileyi gördü. Hazreti Adem Aleyhisselam bunlari imana davetettigi halde iman etmediler. Hazreti Adem o zaman onlara: <Şusizin tapmakta oldugunuz put bana iman ederse siz de iman edermisiniz?>dedi.Onlar da: <Evet!ederiz>dediler.Hazreti Adem Aleyhisselam: <Eyput iman et>dedigi zaman hemen put: <Lailahe illallah Adem Resulullah. Beni bunlar Allah diye itikadettiler. Beni bunlarin ellerinden kurtar ya Adem>diyeyalvardi. Hazreti Adem Safiyyullah: <peki>deyipputu parca parca kirdi.


Bu MucizeMakaminda Peygamberimiz Aleyhisselam´in Mucizesi


Yemeahalisinden on iki bin kişi Kabeyi Muazzama´yi ziyaret etmek icinMekke-i Mukerreme´ye gelmişlerdi. Yanlarinda inciler mercanlar ilesüslü kadife ve atlaslar giydirilmiş beyaz bir katir üzerineyüklenilmiş Hubel isminde bir putlari vardi. Resulu Ekrem (A.S.)onlari imana davet ettigi zaman, onlar da mucize göstermedikce imanetmiyeceklerini söylediler. Resulu Ekrem (Sallallahu Aleyhi veSellem) <Mucize şuputunuzdur. O iman ederse siz de iman eder misiniz?>dedi. Onlar da: <evetederiz> dediler. ResuluEkrem (A.S.) <Getirinputunuzu bakayim> buyurdu.Put Huzuru Saadette getirildigi zaman Resulu Ekrem (Sallallahu Aleyhive Sellem) mubarek eline bir kamci alip: <EyHubel! Ben kimim?> diyereküzerine bir defa vurdu. Put: <Cenab-iHakk´in Resulusun. Şehadet ederim ki Hak mabud ancak odur. Sen deonun Resulusun> demeyebaşladi. Resulu Ekrem Aleyhisselam: <Senkimsin ey put?> dedi.Put: <Kurubir taşim ya Resulullah>diye ricada bulundu. Ahali bunu işittiklerinde hepsibirden iman edip secdeye kapandilar.


AdemAleyhisselam´in Yedinci Mucizesi


HazretiAdem´in ham tarlaya ektigi tohum bir günde yetişip ve yine o günicinde olgunlaşirdi.


Bu MakamdaPeygamberirimiz Aleyhisselam´in Mucizesi


ResuluEkrem Aleyhisselam Medine´ye hicret edip Ebu Eyyub El-Ensari´yemisafir oldugu zaman Ebu Eyyub El-Ensari´nin corap ve hic işlenmemiştarlasina mubarek eli ile ektigi arpa bir günde hem büyüdü vehem de bicilip yendi. Ayni zamanda o tarla bol mahsul veren tarlalararasina girip halen <Arzinar>ismi ile bilinmektedir.


PeygamberimizAleyhisselam´in ektigi tohumun veya diktigi agacin bir günde meyvevermesi ileride başka hadisi şeriflerle de anlatilacaktir.


AdemAleyhisselam´in Sekizinci Mucizesi


HazretiAdem Aleyhisselam kendi evladini yemege davet edip, Hazreti Havvavalidemiz de yemegin hazirlanmasi ile meşgul iken Hazreti AdemAleyhisselam evladina bir mucize göstermeyi isteyip mubarek elleriniateşe soktu. Bir müddet ateş icinde birakti. Buna ragmen ateştesir etmemiştir.


Bu MakamdaPeygambermiz Aleyhisselam´in Mucizesi


HazretiFatima´nin dügününde Aişe validemiz yemek hazirlarken digerEzvac-i Tahiratta sevinclerini izhar ediyorlardi. Resulu Ekrem(Sallallahu Aleyhi ve Sellem) mubarek ellerini ateşe sokup birmüddet öylece biraktiktan sonra elini cikardiginda ateşin hictesir etmedigi orada bulunan herkes tarafindan anlatilmiştir.


AyricaResulu Ekrem Aleyhisselam´in dokundugu yerlere dünya ve ahiretateşi tesir etmezdi ve etmiyexcektir de. İşte bundan dolayi EbuTalib´in iman etmeyecegini anlayinca Cehennem ateşi yakmasin diyevucudunu mubarek elleri ile sivazladi. Cenab-i Hak ise ayaklarininaltini unutturdu. Ebu Talib ise ayaklarinin altindan iceri dogruyanacaktir. İrşadul Gafiliyin isimli vaaz kitabimizda burasianlatilmiştir.


AdemAleyhisselam´in Dokuzuncu Mucizesi


KabilHabil´i öldürdügü zaman Hazreti Adem Aleyhisselam Kabil´ibulmak icin ararken onunla birlikte bazi taşlarda hareketediyorlardi.


Bu MakamdaResulu Ekrem (S.A.V.)´in Mucizesi


ResuluEkrem (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) İslam dinine davet icinMedine´nin dişinda dolaşirken, bir topluluga rastladi. Onlarahutbe okumak icin taşlar yigilarak minber gibi yüksek bir şeyyapildi. Resulu Ekrem Aleyhisselam hutbeyi bitirip başka bir tarafagitmeyi isteyince taşlar da bir miktar onunla birlikte yürüdüler.Bu mucizeyi gören o topluluk hep birden iman ettiler. Kaza-i hacetedecegi zaman taşlarin toplandigi hakkinda hadisi şerif aşagidagelecektir.
 

Ali

Sp Kullanıcı
15 Eyl 2017
5,923
10,677
İdrisAleyhisselam´in Mucizeleri


İdrisAleyhisselam´in dört türlü mucizeleri vardi. Peygamberlik, hikmetve hilafet hepsi kendisinde bulundugu icin ve Adem Aleyhisselam´inevladi arasinda ilk defa büyük mevki kazandigi icin, kendisineMeslesennimeti ismi verilmiştir. Asil ismi Ahnuh´tur. İdris ismitedris isminden degişmedir. Devamli ilim okutmakla meşgul olduguicin bu isim kendisine verilmiştir. Yüksek ve aali silsileri dokuzbatin sonra Adem Aleyhisselam´a varir. Kabil evladindan bir grubun.Şam tarafinda dalalette ve sapiklikta bulunmalari üzerine onlariHak yola davet icin Allahu Teala tarafindan gönderilmiştir.


İdrisAleyhisselam´in Birinci Mucizesi


Hazretiİdris Aleyhisselam agaclarin ne miktar yapraklari oldugunu bilirdi.Cünkü, tesbihlerinde <bi adedil evrak>yaniyapraklarin adedince diye zikirde bulunurdu. Ayrica kendisineyapraklarin adedini bildirmesi icin Cenab-i Hakk´a dua etti. Cenab-iHak da duasini kabul buyurup agaclara memur melekleri gönderipyapraklarin adedini bildirdi.


Bu MakamdaResulu Ekrem (S.A.V.)´in Mucizesi


Birgün kafirler Peygamber Aleyhisselam´a gelerek: <Egersen hak peygamber isen bu sene ki agaclarin yapraklarini bildir>dediler. ResulullahSallallahu Aleyhi ve Sellem´e Cenab-i Hak vahi ile o sene kiagaclarin yapraklarinin adedini bildirdi. Cünkü cahiliyet devrindeher sene agaclarin yapraklari şu kadardir diye bir miktar söylemekadet halinde idi. Resulu Ekrem Aleyhisselam da onlarinkararlaştirdiklari adedi vahi ile bilir ve onlara söylerdi.


İdrisAleyhisselam´in İkinci Mucizesi
İdrisAleyhisselam yildizlar ilmini gayet iyi bildiginden kafirleri imanadavet ettiginde onlar ona yildizlarin hallerinden sual ettiler. İdrisAleyhisselam da onlara gayet etraflica yildizlarin hallerini anlatti.Bundan dolayidir ki, yildiz ilmi İdris Aleyhisselam´dan kalmadirderler.


Bu MucizeMakaminda Resulu Ekrem (S.A.V.)´in Mucizesi


Yahudileryildizlarin hallerinden sual ettiler. Resulullah Aleyhisselam daonlara tafsilati ile anlattiginda Abdullah İbni Selam ve avanesihayretler icinde kalarak iman ettiler. Peygamberimiz SallallahuAleyhi ve Sellem yildiz ahvalini gayet iyi bildigi icin Sureyya(2)yildizlarinin on iki tanesini de görebiliyordu. Digerinsanlar ise ancak bunlarin alti yedi kadarini görebiliyorlardi.İnsanlar on iki tane görüldügünü duyunca kendilerininacziyyetlerini anlamişlar ve hata üzere olduklarini kabuletmişlerdi. Bu gün ise bu mesele tamamen halledilip bütünrasathanelerde teleskoplarla Sureyya yildizinin on iki oldugu sabitolmuştur.


(2)[KadiIyaz <Cenab-i Hak ne kadar ilim ve fenlervarsa hepsini Resulu Ekrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem de toplamişti.Bu da mucize-i bahireleridir diyor. Resulu Ekrem (S.A.V.) evvelcegecen kitablarin da ne oldugunu bildiginden ehli kitabla muarazadabulunur ve onlari maglub ederdi.]


İdrisAleyhisselam´in Ücüncü Mucizesi


Hazretiİdris Aleyhisselam Melekleri cok sevdiginden Melekler de onuziyarete gelirler, Meleklerin ismini, zikrini, tesbih ve vazifelerinigayet iyi bilirdi. Hatta havada ucarlarken bile onlari görebilirdi.


ResuluEkrem Sallahu Aleyhi ve Sellem´in Bu Makamdaki Mucizesi


PeygamberimizAleyhisselam Mirac´a teşrif buyurdugu zaman her gökteki Meleklerkendini karşilamiştir. O da onlarin isimlerini ve vazifelerinisorup ögrenmişti. Bu durumda Melekleri melekut aleminde görmekdünya aleminde görmekten daha faziletlidir. Resulu EkremAleyhisselam´in bu mucizesi de İdris Aleyhisselam´in mucizendendaha büyüktür. Peygamberimiz Aleyhisselam zaten dünya alemindeMelekleri müşahede ediyordu. Hatta Arafat´ta vakfeye durdugu zamanMeleklerin de saf saf durup vakfe yaptiklarini ashabina haberverirdi. Ashabi ile otururken ve bir cok muharebelerde Meleklerimüşahede etmekle idi. Hatta Ashabi ile birlikte bulunurken CebrailAleyhisselam´in gelecegi zaman diz cöküp vahi icin hazirlandigiashabi tarafindan anlatilmaktadir.


İdrisAleyhisselam´in Dördüncü Mucizesi


Hazretiİdris Aleyhisselam semadaki bulutlara dagilmalarini emrettigi zamanbulutlar dagilirlar ve lisanen de karşilik verirlerdi.


ResuluEkrem Aleyhisselam´in Bu Makamdaki Mucizesi


ResuluEkrem Aleyhisselam Taif köyüne giderken başi üzerine uzak olanbulutlari emirle başinin üzerine cagirirdi ve bulutlar da ona itaatederek başinin üzerine gelirlerdi hatta söz ettikten sonra tekraryerlerine dönerlerdi. Peygamberimiz Aleyhisselam´a nubuvvetgelmezden evvel Kureyş´in tüccarlari ile Şam´a gittiklerinde birbulutun onlari gölgeledigi de cok meşhurdur. Peygamberlik gelmezdenevvel böyle bir harikuladenin zuhuruna irhas ismi verilmektedir.Peygamberlikten sonra meydana gelen harikaladelere ise mucize denir.Her iki halde harikuladenin vuku bulduguna dair sahih hadislermevcuttur.



 

Ali

Sp Kullanıcı
15 Eyl 2017
5,923
10,677
NuhAleyhisselam´in Mucizeleri


Ayetkerimesinin manasina göre İdris Aleyhisselam göge kaldirildiktansonra evladi Adem sapittilar. Bunun üzerine Nuh Aleyhisselamgönderildi. Nuh ismi aslinda Nevh idi. Haşyeti ilahiden daimaagladigi icin bu isim kendisine verilmiştir. Kendisi müstakil birşeriat sahibi olmamakla beraber kendisinden evvel gelen kitab veşeriat üzere amel eden Ululazm yani büyük bir peygamberdi.Oturdugu yer Ba´lebek, Diyarbakir veya Hindistan ücünden birioldugu rivayet olunmaktadir. Bize kalirsa Musul yakinlarindaki Cudidaginin etekleri Onun ikamet mahalli olsa gerektir. Cünkü birkimsenin vatanini sevmesi tabiati beşeriyesinden olup NuhAleyhisselam da tufanin sükun bulup geminin kendi memleketi olanCudi dagina inmesini Cenab-i Hakk´tan istemiş ve *“Ey yer! Suyunuyut! Ve ey gök! (Yagmurunu)tut”denildi. Su cekilde ve işbitirildi. (Gemi de) Cudi (dagi) üzerinde durdu. Zalimler gürühuna“(Allah´in rahmetinden) uzak olsunlar”denildi.(Hud suresi, 44)hükmüne göre gemi Cudi dagina inmiştir.

NuhAleyhisselam´in dokuz nevi mucizesi vardir. Ummetini uzun zamanimana davet etti ise de pek az kimse kendisine iman etti. Buinkarlardan cok üzüldügünden *“Nuh dedi ki: Ey Rabbim! Benkavmimi gece gündüz (imana) davet ettim. Fakat benim davetim, ancakonlarin (imandan) kacişini artirdi.”(Nuh suresi, 5-6) üzüntüsünüve imana davetin asla fayda vermiyecegini Cenab-i Hakk´a arzetmişise de Cenab-i Hak mucize göstererek yine davetten geri kalmamasiniemretti.


NuhAleyhisselam´in Birinci Mucizesi


HazretiNuh Aleyhisselam´a kafir bir köyün ahalisi gelerek, köylerindekitaşlarin toprak olmasi icin ricada bulundular. Nuh Aleyhisselam daCenab-i Hakk´a dua etti ve duasi kabul olundu ve Cenab-i Hak CebrailAleyhisselam´i göndererek o taşlara eli ile toprak olmalariniişaret etmesini emretti. Nuh Aleyhisselam da eli ile taşlara işaretettiginde taşlar hemen toprak oldular. Böylece bu hali görenlerdenoniki kişi iman etti.


Bu MucizeMakaminda Resulu Ekrem´in Mucizesi


Hicretindokuzcu senesinde Ehli Akik Huzuru Saadet´e gelerek: <YaResulullah! Köyümüz pek taşliktir ve toprak bakimindan oldukcadardir. Dua buyurun da o taşlar toprak olsun>diye ricada bulundular. Resulu Ekrem (Sallallahu Aleyhi veSellem) de ashabindan bazilari ile Akik´a giderek duada bulundu.Cenab-i Hak o zaman Cebrail Aleyhisselam´i gönderdi. Orada bulunantaşlara eli ile toprak olmalari icin işaret etmesini emretti.Resulu Kibriya Efendimiz de öyle yapinca mezkur taşlar toprak oldu.O arazi cok genişlediginde bir kismini Hasan ve HuseyinEfendilerimize diger bir kismini da, Hazreti Ebu Bekir, Hazreti Ömerve Hazreti Osman evladina verdi.


Buve bunun gibi mucizeler akla uzak gelmemelidir. Cünkü imkandahilindeki bir şeyin Kudreti İlahi ile meydana gelmesi cokkolaydir. Cünkü bir kere düşünülsün! Sahih hadislerlesabittir. Bir gün Cebrail Aleyhisselam Aleyhissalatu VesselamEfendimize gelerek: <YaResulallah! Allahu Teala´nin sana selami var. Şu daglarin altinolmasini ister misin? diye soruyor>dedi. Eger Resulu Ekrem (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)Efendimiz dilemiş olda idi, o daglarin altin olacagi muhakkak idi.Dagi altin etmeye kadir olan Allahu Teala´nin taşlari toprakyapmasi akla daha yakindir. Cünkü taşla toprak arasinda birmünasebet olmakla beraber dagla altin arasinda münasebet de yoktur.Dagda altin madeni bulunmasi münasebeti olsa da bu münasebetuzaktir.


NuhAleyhisselam´in ikinci Mucizesi


HazretiNuh Aleyhisselam uzakta bulunan ve gözle görünmeyen şeyleri görürve haber verirdi. Bu mucizenin sebebi: Cocuklarini kaybeden iki kafirNuh Aleyhisselam´a gelerek: <Egerhak peygambersen cocuklarimizin nerede oldugunu haber ver biz de imanedelim> dediler. NuhAleyhisselam da Cenab-i Hakk´a dua ettiginde Cenab-i Hak CebrailAleyhisselam´i gönderdi ve kendisine uzaklari gören göz verdiginihaber verdi. Cenab-i Hakk´in verdigi bu gözlerle cok uzaklarda vekoyun gütmekte olduklarini haber verdi. Cocuklarin sahipleri birişaret verin ki biz gidip oraya, cocuklarimizi bulup getirelim>deyince Nuh Aleyhisselam cocuklarin bulunduklari yerin isminide söyledi. Onlar da gidip cocuklarini anlatildigi şekilde buldularve hemen Nuh Aleyhisselam´a iman ettiler.


BuMucize Makaminda Resulu Ekrem Aleyhisselam´in Mucizesi


ResuluEkrem Efendimiz Hazretleri bir seferden dönerken bir yere konaklamaemrini vermisti ve konakladiklari o yerde Hazreti Ali Efendimiz´indevesi ipini koparip kacmiş ve kaybolmuştu. Hazreti Ali RadiyallahuAnh Efendimiz üc gün aramasina ragmen bulamamişti. MunafiklarMuhammed, insanlarin icindekilerden haber veriyor ama Ali´nindevesinden haber veremiyor dediler. Resulu Ekrem Aleyhisselam bunuduyunca cok üzüldü. Hemen o zaman Cenab-i Hak CebrailAleyhisselam´i gönderip: <Habibimüzülmesin Ali´nin devesi falan yerde bir taşa yulari ile takilipkaldi> diye vahibuyuruldu. Resulu Ekrem Aleyhisselam Hazretleri: <Bende sizin gibi bir insanim. Eger Rabbim bana bildirmezse ben debilemem. Şimdi bana Rabbim devenin nerede oldugunu bildirdi, devefalan yerdedir. Gidin oradan deveyi getirin>buyurdu. Ashabi Kiram´dan iki kişi ve munafiklardan da ikikişi söylenilen yere gittiler ve deveyi taşa bagli olarakbuldular. Deveyi alip getirdiler ve munafiklardan yirmi kişihalisane iman ettiler.


NuhAleyhisselam´in Ücüncü Mucizesi


HazretiNuh (A.S.) susuz yerlerden su cikarirdi. Bu mucizenin göstermesininsebebi: Nuh (A.S.)´in kavminden bir grup, ziraatla meşguloluyorlardi. Sulari yoktu. Bir gün Nuh (A.S.)´a gelip <Egerbize su akitirsan sana iman ederiz>dediler. Nuh (A.S.) dua buyurdu. Kendisine bir dag gösterildive o daga elini koyarsa su akacagi vahyedildi. Nuh (A.S.) daga elinikorken hemen dagin eteklerinden göz göz sular köye dogru akmayabaşladi.


Bu MucizeMakaminda Efendimizin (S.A.V.) Mucizesi


Bunaait Hazreti Adem´in su mucizesi anlatilirken bahsedilmiştir.İleride Hazreti Musa (A.S.)´in dördüncü mucizesinde tekraranlatilacaktir. Su mucizesi pek cok peygambere ihsan olundugundanrisalenin bir cok yerlerinde anlatilacaktir.


NuhAleyhisselam´in Dördüncü Mucizesi


HazretiNuh (A.S.)´in emri ile köklü agaclar yerlerinden kalkip bir başkayere giderlerdi. Bu mucizenin gösterilmesinin sebebi: Nuh (A.S.)kavminden bir grup insanla sefere cikmişlardi. Bir yerdekonaklamişlar fakat, sicaktan bunalmişlardi. Yanindakiler Nuh(A.S.)´a <Eger Hakpeygamber isen şu agaci yanimiza getir>dediler. Hazreti Nuh (A.S.) bunu yaparsam iman edecekmisiniz?> diye sordu.Onlar da <Evet, ederiz>diye cevab verdiler. Nuh (A.S.) dua etti. Agac yerinden kalkipyanlarina geldi ve durdu. Bunu görenlerden sekiz kişi iman ettilerdigerleri ise bu sihirdir diye küfür ve dalalette kaldilar.


Bu MucizeMakaminda Efendimiz (S.A.V.)´in Mucizesi


HazretiAdem´in dördüncü mucizesi anlatilirken bahsedilmiştir. Ayrica şumucize de bu makamda zikredilebilir: Utbe bin Ebi Leheb vearkadaşlari, Efendimiz (S.A.V.)´in yanina giderek; <EgerHak peygamber sen şu agaci yanimiza getir>dediler. Bunun üzerine hemen Cebrail (A.S.) gelip <Cenab-iHak sana selam eder ya Resulullah! Habibim´in derecesi Nuh (A.S.)´inderecesinden daha aşagi degildir. Dua ederse agac gelecektir>diye vahiy getirdi. Resulu Ekrem (A.S.) da dua buyurdu. Agacyerinden kalkip gelmeye başladi. Utbe ve yanindakiler <Emretyerine gitsin> dediler.Agaca emrolundugunda agac yerine dönüp gitti. Fakat Utbe veadamlari küfür ve inatta kaldilar.


NuhAleyhisselam´in Beşinci Mucizesi


HazretiNuh (A.S.) bulutsuz olarak yagmur yagdirmiştir. Bu mucizeyigöstermesinin sebebi şu idi; Kufeliler Nuh (A.S.)´a; <Egerbize bir mucize gösterirsen sana iman ederiz>dediler. Nuh (A.S.) da; <Nasil bir mucize istersiniz?> diyesordu. Onlar da <bulutolmadigi halde yagmur yagdir>diye teklifte bulundular. Nuh (A.S.) da dua buyurdu.Cenab-i Hak: <Ellerinigöge kaldir> diye emirbuyurdu. O da ellerini semaya kaldirdi. Hemen yagmur yagmaya başladi.Bu acik mucizeye iman edecekleri yerde Nuh (A.S.)´a sövdüler vedöverek hakarette bulundular. Hic biri iman etmedi. Cenab-i Hak daonlara bu mucize cinsinden bir bela verip cezalandirdi ve onlari sudabogdu.


Bu MucizeMakaminda Peygamberimiz (S.A.V.)´in Mucizesi


ResuluEkrem Aleyhisselam Hayber´i fethettiginde Yahudiler´den bir kismi<iman etmeyiz ve haracvermeyiz> dediler. Birkismi da <mucizegösterirsen iman ederiz>dediler.
Efendimiz(S.A.V.); <Nasil birmucize istersiniz?> diyesual buyurdu. Onlar da <Bulutsuzyagmur yagdirmani istiyoruz>dediler. Cebrail (A.S.) geldi. <Ellerinigöge kaldir> dedi.Resulu Ekrem dua buyurdu. Daha ellerini göge kaldirirken yagmuryagmaya başladi. Bu mucize ile bazisi iman etti, bazilari da yineküfür ve inat üzere kaldilar.


NuhAleyhisselam´in Altinci Mucizesi


HazretiNuh (A.S.) kuru agaca meyve vermesi icin dua buyurdugunda agac meyveveriyordu. Bu mucizeyi göstermesinin sebebi: Kufe tarafindainsanlari imana davet ettiginde, onlar mucize olarak kuru agaclarinmeyve vermesini istediler. Hazreti Nuh (A.S.) da dua buyurdu.Kufelilerin ne kadar kuru agaclari varsa hepsi meyve verdi.


Bu MucizeMakaminda Resulu Ekrem´in(S.A.) Mucizesi


Mekkeyahut Medine dişinda bulunan kabileler dine davet ettiklerinde onlarmevsim olmadigi halde, hurmalarinin meyve vermersini teklif ettilerve ancak o zaman iman ederiz dediler. Resulu Ekrem (S.A.V.) de duaedince hurma agaclari hemen meyve verdi.


NuhAleyhisselam´in Yedinci Mucizesi


HazretiNuh (A.S.) toprak kum ve kül gibi şeylere dua edince onlar bireryiyecek olurlardi. Bu mucizeyi göstermesinin sebebi: Gemide ikenHazreti Nuh (A.S.)´in ve kavminin yiyecekleri kalmamişti. AllahuTeala´nin iradesi üzere gemi Cudi dagina karar kilinca ahali dişariciktilar. Ac olup yiyecek de bulamadiklarindan şikayette bulundular.Hazreti Nuh (A.S.) yerden bir kum alip dua buyurunca kum yiyecekoluverdi. Nuh (A.S.) oradan yeyince onu baldan daha tatli buldu.Kufe´ye varincaya kadar kendisinin ve kavminin yiyecegi buydu.


Bu MucizeMakaminda Efendimiz (S.A.V.)´in Mucizesi


EbuBekir, Selman, Şuayb ve Ali (Ridvanullahi Aleyhim Ecmain) Hazeratiile Resulu Ekrem (S.A.V.) Hazretleri sefere cikmişlardi. Ebu BekirRadiyallahu Anh´in bir miktar unundan başka yiyecekleri yoktu.Resulu Ekrem (A.S.) dua edip o unu kumlarla kariştirdi ve uncogaldi. Medine´ye gelinceye kadar o unuz yediler. Yemegincogalmasina dair hadisi şerifler muhtelif senedlerle pek cok sahabitarafindan nakledilmiştir.


KadiIyaz´in Megazi´de naklettigi hadisi şerif bu cümledendir. İmam-iBuhari naklediyor. Hendek muharebesinde Hendek kazma esnasinda Cabir(R.A.)´in tedarik ettigi bir sag yani bin kirk dirhem arpa unundanbir ekmek ve bir oglaktabn da kizartma yaptirip Resulu Ekrem (A.S.)ve ashabindan bazilarini davet etmişti. Aleyhissalatu VesselamEfendimiz mubarek tükürüklerini yemege ve ekmege katmiş ve duabuyurmuşdu. Bin kişilik Hendek ahalisi tamami yedikleri halde hamurile kizartmadan bir şek eksilmedi. Şu mealde bir başka hadis dahavardir. Ebu Eyyub Ensari iki kişilik yemek hazirlayip Resulu Ekrem(S.A.V.)´i ve Ebu Bekir (R.A.)´i davet etmişti. Resulu EkremEfendimiz (A.S.) Ensar´in eşrafindan otuz kişi daha davet edinizbuyurdu. Hepsi yediler ve doydular. Sonra altmiş kişi daha davetediniz buyurdu. Onlar da gelip yediler ve doydular. İnanmiyanlardankim yemegi yiyorsa iman ediyordu. Böylece Ebu Eyyub Ensari´ninyemeginden yüz seksen kişi yedi ve doydu. Bunun gibi daha pek cokhadise vardir.


NuhAleyhisselam´in Sekizinci Mucizesi


HazretiNuh (A.S.)´in duasi ile gemide kurtulan insanlar kisa zamandacogaldilar.


Bu MucizeMakaminda Efendimiz Aleyhisselam´in Mucizesi


Şifa-iŞerif´te yazilidir! Hazreti Enes (R.A.)´in annesi Huzur-u Saadetegelerek: <YaResulallah! Enes´e dua ediniz!>diye ricada bulunur. Resulu Ekrem Aleyhisselam: <Allahim!Enes´in malini, cocuklarini cogalt. Ona verdiklerini onun icinmubarek kil> diye duabuyurdu. Bu duanin bereketiyle Hazreti Enes´e bir cok mal ve evladihsan olundu. Hatta Sahihi Muslim´de İkrime´den yapilan rivayetegöre Hazreti Enes: <Halikhakki icin malim coktur. Bu gün evladim yüz´ü gecmiştir diyeşükür makaminda söylemişdir. Hadimi merhum ise Tarikat şerhindeyüz yirmi tane evladi oldugunu yaziyor.


HazretiNuh (A.S.)´in mucizesi makaminda şu mucize zikredilebilir:
Sahabeninbüyüklerinden Ebu Talha´nin bir tek erkek cocugu vardi. Kuş gibikanadini germiş öylece muhafaza ederdi. Bir gün cocuk hastaolmuştu ve Ebu Talha´nin haberi olmadan da bir akşam vefatetmişti. Hanimi Ebu Talha´nin uykusunu bozmamak icin hemen habervermemiş sabahi beklemişti. Hatta bir ara cocuk nasil diye soruncakadin Ebu Talha´ya <Maşallah!rahattadir> diyetevilli bir söz söylemişlerdi. Hazreti talha cok memnun olmuşuzun müddet üzüntüden hic yaklaşmadigi hanimi ile rahatcayatmişlardi. Sabahleyin erkenden yikanip cocugun yattigi odayagelince, durumu anladi ve cok üzüldü. Sabah namazina mescidegitti. Peygamberimiz (S.A.V.)´e <YaResulallah! Bir oglum vardi, o da öldü>diye haber verdi. Resulu Ekrem (S.A.V.); <Bugece hanimin sabru metaneti, Allah´in emrine teslim olmasindan ümidederim ki geceniz mubarek ve mesud gececektir. Cenab-i Hak evvelindendaha hayirli bir erkek evlad verecektir.>mealindeki Hadis-i Şerif´le müjdeledi. Ebu Talha´nin dokuzay sonra bir erkek cocugu meydana gelmiştir.


NuhAleyhisselam´in Dokuzuncu Mucizesi


HazretiNuh (A.S.) gemide selametle indiginde bir agac dikmişti. Hemen oagac bir kac renkli meyve verdi.


Bu M ucizeMakaminda Resulu Ekrem (S.A.V.)´in Mucizesi


Selman(R.A.)´in sahipleri, üc yüz hurma dikip meyve vermesi ve birmiktar da para karşilignda Selman´i serbest birakacalarinisöylemişlerdi. Resulu Ekrem (S.A.V.) Selman´i kurtarmak icinbizzat kendi eliyle hurmalari dikmiş, hurmalar hemen tutmuş vesenesinde meyve vermeye başlamişti. Yanliz bir tanesini HazretiÖmer (R.A.) dikmişti. Peygamberimiz Aleyhisselam onun tutmadiginigördü. Mubarek eliyle onu cikarip yeniden dikti. O da kök veriphemen tuttu. Selman istenilen para da verilince azad ve hür oldu. Bumucizeye Süleyman Efendi Mevlid de şu nazm ile işaret ediyor.


DiktiHurmayi ol Şah-i cihan
Diktigisaatte yemiş verdi heman.
 

Ali

Sp Kullanıcı
15 Eyl 2017
5,923
10,677
Hud Aleyhisselam´in Mucizeleri


Yükseknesebleri iki vasita ile Nuh (A.S.)´a, dokuz vasita ile Adem(A.S.)´a varir. Tufandan sonra <Hadaramevt>yakinlarinda Ahkaf denilen yerde oturan ve oralari imar edensonunda da Hak yolundan cikan kimselere gönderilmiştir.
Dörttürlü mucizesi vardir.


HudAleyhisselam´in Birinci Mucizesi


HazretiHud (A.S.) rüzgarlari istedigi tarafa döndürürdü. Bu mucizesininsebebi: Hud (A.S.)´in kavmi iman etmemekte israr ettiler ve mucizeistediler. Kendilerine <nemucizesi istersiniz?>denildiginde, onlar da rüzgari istedigin tarafa cevirdediler. Hud (A.S.) dua buyurdu. Cenab-i Hak <Netarafa istersen elinle işaret et>buyurdu. O da işaret ettiginde rüzgar istedigi istikametteesmeye başladi. Fakat kavmi yine iman etmediler. Sonunda da isteyipde iman etmedikleri icin: *“Ad kavmi ise, azgin bir firtina ilehelak edildiler.”(El-Hakka suresi, 6) tabir olunan şiddetlirüzgarlarla helak oldular. Hatta rüzgarlarla boyunlarivucutlatindan ayrildigi icin Cenab-i Hak: ile tabir buyurmuştur.
Hudkavmi gibi bir kavim dünyaya gelmemiştir. Kuvvetleriyle beraberrüzgarlara tahammülü pek az olan hurma agaclari gibi hep birdenyere serilmişlerdir. Nitekim Cenab-i Hak:
“Allaho firtinayi, üzerlerine yedi gece, sekiz gün arka arkaya musallatetti. Bir de bakarsin bu müddet icinde o kavim, sanki icleri kofhurma kütükleri gibi yikilip kalivermişler.”(El-Hakka suresi, 7)buyurmaktadir.


HudAleyhisselam´in ikinci Mucizesi


HazretiHud (A.S.)´in duasi ile büyük taşlar toprak olurdu. Bumucizesinin sebebi: Hud kavmi taşlik ve kumlu bir arazideolduklarindan ziraat yönünden cok zahmet cekiyorlardi. Köylerininziraata elverişli olmasi ve bütün taşlarin toprak icin mucizegöstermesini Hud (A.S.)´a teklif ettiler. Hazreti Hud (A.S.) daCenab-i Hakk´a dua etti. Duasi kabul olundu ve bütün taşlartoprak olup, Hud kavminin topraklari genişledi.


HudAleyhisselam´in Ücüncü Mucizesi


HazretiHud (A.S.)´in duasi bereketiyle yün ibrişim olurdu. Bu mucizeninsebebi şu idi: Hud (A.S.)´in kavmi koyunlarinin yünlerinin ibrişimolmasi icin Hud (A.S.)´a mucize göstermesini teklif ettiler. Hud(A.S.) da dua buyurdugunda koyunlarin sirtlarinda bulunan yünleribrişim oluverdi.


HudAleyhisselam´in Dördüncü Mucizesi


HazretiHud (A.S.)´in duasiyla rüzgarlar toprak ve kum getirmişti. Bumucizenin sebebi: Hud kavminden iman etmiyenler helak olduktan sonra,inanlarla birlikte Hud (A.S.) bir dagin eteginde bulunan bir deredeoturmuşlardi. Orada yerleşmek istediler fakat, kum ve toprakbulamadilar. Hud (A.S.)´a bu defa Rabbimiz´den helak edici degilgüzel ve hayirli rüzgar iste ve bize kum ve toprak getirsin deevlerimizi yapalim diye ricada bulundular. Hud (A.S.) da dua buyurdu.O derece rüzgarlarin getirmesiyle toprak ve kum hasil oluverdi.


Bu MucizeMakaminda Resulu Ekrem (A.S.)´in Mucizesi


Peygamberimiz(S.A.V.) Mescidi bina ederken yakininda kum ve toprak bulunmadigiicin cok zahmet cekiliyordu. Bu zahmetin gitmesi icin dua buyurdumescidin yakinlarindan kum ve toprak hasil oldu.



 

Ali

Sp Kullanıcı
15 Eyl 2017
5,923
10,677
SalihAleyhisselam´in Mucizeleri


Yükseknesebleri on vasita ile Hazreti Nuh (A.S.)´a dayanir. Hud kavmi (Adkavmi) helak olduktan sonra Hicaz´la Şam arasinda Hicir denilenyerde toplandilar. Bunlara <Semudkavmi> ismi verildi.Bir müddet sonra putlara tapmaya başlayinca bunlari hakka davetetmek üzere Salih (A.S.) gönderildi. Dört türlü mucizesi vardir.


SalihAleyhisselam´in Birinci Mucizesi


Salih(A.S.)´in kavminin bulundugu yerde sadece Hamut denilen bir agacvardi ki o da hic meyve vermezdi. Kavmi <EgerHak peygambersen bu agaclar meyve versin>diye teklifte bulundular. Hazreti Salih (A.S.) da duabuyurdugunda köylerinde bulunan meyvesiz Hamut agaclari ceşitlimeyve vermeye başladi.


Bu MucizeMakaminda Efendimiz (S.A.V.)´in Mucizesi


BeniKurayza Yahudileri, <Hakpeygambersen bir mucize göster>dediler. Efendimiz (A.S.) da <Nasilbir mucize istersiniz?>diye sual buyurdu. Onlar da <Hamutagaclari ceşitli meyveler versin>dediler. Resulu Ekrem (S.A.V.) de dua buyurdu ve Hamutagaclari ceşitli meyveler verdi.


SalihAleyhisselem´in İkinci Mucizesi

HazretiSalih Aleyhisselam´in duasi bereketiyle taştan su cikmiştir. Bumucizenin gösterilmesinin sebebi şu idi: Salih Aleyhisselam´inkavminin bulundugu yerde bir kuyudan başka sulari yoktu. Mahsullerisulayamaz halde idiler. Kavmi, Salih Aleyhisselam´a: <EgerHak peygambersen şu taştan su cikar ve bizi bu sikintidan kurtar>diye mucize teklifinde bulundular. Salih Aleyhisselam duaedince kendisine taşin etrafinda yedi defa dolaş emri vahyedildi.Hazreti Salih Aleyhisselam taşin etrafinda dolaşmakta iken göz gözsular cikmaya başladi. Bu su ile arazileri bahcelik baglik olmaklayeniden ihya olunmuştur.


Bumucize makaminda Resulu Ekrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem´inmucizeleri, Adem Aleyhisselam´in su mucizesi makaminda anlatildi.


SalihAleyhisselam´in Ücüncü Mucizesi

SalihAleyhisselam´a ateşin tesir etmesdigidir. Salih Aleyhisselam´inkavmi hep koyuncu olduklarindan senenin bazi aylarinda koyunlarinialip daga cikarlar ve cadirlar kurarak oralarda kalirdilar. SalihAleyhisselam´a inanmiyanlardan bir kafir, Salih Aleyhisselam´incadirini ateşe vermişti. Cadir yanmakta iken diger kafirler degelmişler peygambersen cadirini yanmaktan kurtar da görelim diyealay etmeye başladilar. Salih Aleyhisselam da ellerini semayakaldirarak cadirinin yanmasinin durmasi icin dua etti. Duasi kabulbuyuruldu. Salih Aleyhisselam´in cadirinin yanmasi durdu. Yanginkafirlerin cadirlarina sicrayarak devam etti. Mallari ve canlari zayioldu.


Bu MucizeMakaminda Resulu Ekrem Efendimiz (S.A.V.)´in Mucizesi


Utbebin Ebi Leheb Resulu Ekrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem´in gececegiyolun üzerine bir ateş lagimi hazirlamişti. Aleyhissalatu VesselamEfendimiz sabah namazini kilmak üzere Mescidi Haram´a giderkenateşin üzerine bastigi halde kendisine ateş tesir etmemişti.Üstelik bazi rivayete göre ise ateş Utbe´nin evine sirayet etmişevini yakmişti.


SalihAleyhisselam´in Dördüncü Mucizesi


HazretiSalih Aleyhisselam taştan deve cikarmiştir. Bu mucizeningösterilmesinin sebebi şu idi: Salih Aleyhisselam´in kavmi Medyenyakinlarindaki dagin etegindeki büyük taşin yavrulu bir dişi devecikarmasini Salih Aleyhisselam´dan mucize olarak istemişlerdi.Salih Aleyhisselam dua buyurduklarinda o koca taş ikiye yarildi veoradan yavrusu ile beraber bir dişi deve cikti.

NitekimCenab-i Hak Kur´an-i Kerim´inde buyurmuştur.


“İştebiz, onlara bir imtihan olmak üzere o dişi deveyi gönderiyoruz.Şimdi onlari gözet ve sabret (ey Salih)!”(El-Kamer suresi, 27)


Buayeti kerimenin tefsirinde tefsircilerin cogu devenin taştanciktigini aciklamişlardir. Ve bu tefsirlerini de bir hadisi şerifeistinad ettirmişlerdir. Sonradan Salih Aleyhisselam´in kavmi budevenin Allahu Teala tarafindan gönderildigini inkar etmişler vedeveyi kesmişlerdi. İşte bu sebebten Cenab-i Hak onlari helakeyledi. Cünkü adetullah öyle ceryan etmiştir ki bir kavim birmucize istemiş o mucize de kendilerine verildigi halde eger inanmadiiseler mutlaka Cenab-i Hak onlari hemen dünyada iken helakbuyurmuştur. Halbuki Resulu ekrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem´eiman etmiyenlerin hemen helak olmayacagi Allahu Teala tarafindanhaber verilmiştir. Buna binaen kafirlerin istemiş olduklari bazimucizelere Cenab-i Hak tarafindan izin verilmemiştir. SalihAleyhisselam´in kavminin nasil helak olduklarini şu ayeti kerimeanlatmaktadir:


“Biz,onlarin üzerine bir nara gönderdik. Neticede kuru ot ve agilcirpisi gibi oluverdiler.”(El-Kamer suresi, 31)


Bu MucizeMakaminda Resulu Ekrem Aleyhisselam´in Mucizesi


PeygamberimizAleyhisselam bir gün ashabi ile seferde iken Zeyd bin Eslem´indevesi kayboldu. Zeyd cok üzüldü. Resulu EkremSallallahu Aleyhi veSellem Hazretleri dua buyurdu. Yakininda bulubnduklari daginetegindeki büyük bir taşin icinden Zeyd´in devesi gibi birdevenin ciktigi görüldü. Ve deve Zeyd bin Eslem´e teslim edildi.
 

Ali

Sp Kullanıcı
15 Eyl 2017
5,923
10,677
İbrahimAleyhisselam´in Mucizeleri

Hazretiİbrahim Aleyhisselam´in yüksek nesebleri, İbrahim bin Azer binTarih diye başliyor ise de kac vasita ile Adem Aleyhisselam´aulaştigi hakkinda ihtilaf vardir. İkinci derecede insanlarin babasiolan Nuh Aleyhisselam´in evladlarindan bazilari Irak taraflarindacogalip bir kismi Firat´a yakin bir yerde Babil şehrini binaettiler ve orada oturdular. Babil ahalisi arasinda bir müddet sonrasaibe yani yildiza tapma cogaldi. Hatta başlarindaki Nemrud isimlihükümdarlari da bu sapikliga katilinca Cenab-i Hak bu ummeteİbrahim Aleyhisselam´i peygamber olarak gönderdi. İbrahimAleyhisselam´in bir takim mucizeleri oldu ki bunlar sekiz türlüdür.


İbrahimAleyhisselam´in Birinci Mucizesi

“Yeminolsun ki inşallah Mescid-i Haram´a mutlaka emniyetlericinde”(El-Fetih suresi, 27) ayeti kerimesinin hükmüne göreİbrahim Aleyhisselam´a ateş tesir etmezdi.


Bumucizenin gösterilmesinin sebebi: İbrahim Aleyhisselam Memrud veavanesinin tapmiş olduklari putlari kirinca Nemrud birkac senetoplamiş olduklari odunlari ateşleyip icerisine mancinikla İbrahimAleyhisselam´i atmişti. O anda ateşin oldugu yer bahcelik veyeşillik oluverdi. Ateş asla tesir etmedi. Hazreti İbrahimAleyhisselam´in Cenab-i Hakk´a o kadar cok tevekkül ve itimadivardi ki, ateşe atilacagi zaman Cebrail Aleyhisselam gelip: <Yaİbrahim ateşin yakmamasi icin Cenab-i Hakk´a tazarru ve niyazdabulun>dedi. Hazreti İbrahimAleyhisselam <Onunbenim duama ihtiyaci yoktur. O benim halimi herkesten cok iyibilendir ve Onun benim halimi bilmesi bana kafidir. Allah´tan başkaşeylerle kalbi meşgul etmeyen peygamberler ve veliler, işte böylekaza ve kaderi ilahiye teslim oluyorlar. Ve bununla lezzetaliyorlar.>


Bu MucizeMakaminda Resulu Ekrem (S.A.V.) Efendimiz´in Mucizesi


Cenab-iHak Hayber´de Resulu Ekrem Aleyhisselam icin ateşi soguk kilmiştir.Şöyle ki: Hayber ahalisi Peygamberimiz Aleyhisselam´in gececegiyolun üzerine bir kuyu acmişlar icine de ateş yakmişlardi. Kuyuoldugunu da anlaşilmasin diye üzerine cörcöp koymuşlardi. ResuluEkrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz ateşin üzerinedüşmesine ragmen, ateş kendisini yakmadi. Allahu Teala´nin izniile ateş su olverdi. Suyun etrafinda Resulu Ekrem (A.S.)´interleinden güzel kokulu güller hasil oldu. Bu mucizeyi görenlerdenbazilari iman ettilerse de bazilari yine küfür ve inatlarinda israrettiler.


İbrahimAleyhisselam´in İkinci Mucizesi


İbrahimAleyhisselam cansiz olan kuşlari cagirdiginda kuşlar hemen canlanipgelmişlerdi.


Bumucizeyi göstermesinin sebebi: İbrahim Aleyhisselam ile Nemrudmuaraza yapmişlardi. İbrahim Aleyhisselam Nemrud´a: <BenimRabbim öldürür ve diriltir>demişti. Nemrud da<bende öldürür ve diriltirim>dedi. Ve hapishanediki mahkumlardan bazilarini saliverdi vebazilarini da öldürdü. İşte ben de öldürdüm ve dirilttimdedi. ibrahim Aleyhisselam: <BenimRabbim güneşi şarktan dogdurur; sen onu ters tarafindan dogdur>dedi. Nemrud bu sözkarşisinda susmak mecburiyetinde kaldi. Bu muarazadan sonra, İbrahimAleyhisselam Cenab-i Hakk´in diriltmesi keyfiyetini merak etti veacaba Cenab-i hak nasil diriltiyor, diye icinden düşünde. Ve :
<Rabbimbana ölüleri nasil dirilttigini göster>diye dua etti. Cenab-i Hak da duasini kabul edip <Dörtnevi kuş (Tavus, saksagan, karga ve horoz) al, etlerini tüylerinibirbirine hamur gibi kariştirdiktan sonra dört daga ondan birermiktar koy. Sonra kuşlari cagirirsan sana koşarak gelirler.>diye Cenab-i Haknasil dirilteceginin sebeblerini tarif buyurdu. Hazreti İbrahimAleyhisselam da öylece yapinca ölülerin nasil dirilecegini gördü.


Bu MucizeMakaminda Resulu Ekrem Aleyhisselam´in Mucizesi


BeniTemim Kabilesinden bazi kimseler ellerinde bir kuşla aleyhissalatuVesselam Efendimiz´e gelecek: <EgerHak peygamber isen şunu dirilt de görelim>dediler. Resulu ekrem Sallallahu Aleyhi Ve Sellem Efendimizkuşu eline aldi ve besmele cektiginde kuş, Allahu Teala´nin izniile diriliverdi ve uctu. Bu mucizeyi gören Beni Temim kabilesitamamen iman ettiler. İleride de anlatilacagi gibi bu mucizedefalarca gösterilmiştir.


İbrahimAleyhisselam´in Ücüncü Mucizesi


İbrahimAleyhisselam adi taşlari toplar hepsini kömür gibi yakardi.
Bumucizeyi göstermesinin sebebi: Hazreti İbrahim Aleyhisselam Iraktarafindan Şam tarafina dogru hicret ettigi zaman yolda cayirli vecimenli bir konak yerinde odun ve kömür gibi yakacak bir şeybulamadi. Bulabildikleri şeyler de kendilerine yetmedi. Ahaliİbrahim Aleyhisselam´a şikayette bulundular. Bu durumda İbrahimAleyhisselam taşlari toplatirdi ve üstüste yigdirdi. Altinda ateş verdirdi. Taşlarin hepsi cira gibi yanmaya başladi. Bu mucizeyigören bir cok munafik ve inkarci iman ettiler.


Bu MucizeMakaminda Resulu Ekrem Aleyhisselam´in Mucizesi


Busefer esnasinda Aleyhissalatu Vesselam Efendimiz bir konakta yakacakşey bulamadi ve ashabina taşlari toplattirip taşlari yaktirdi.


İbrahimAleyhisselam´in Dördüncü Mucizesi


Bazizamanlar yirtici ve vahşi hayvanlar, İbrahim Aleyhisselam´arefakat ederler ve onunla konuşurlardi.


Bumucizenin gösterilmesinin sebebi: Bir gün Beytullah´i ziyaret hemde mubarek oglu İsmail´i ve muhterem hanimi Hacer´i görmekmaksadi ile Mekke-i Mukerreme´ye gelmişlerdi. Şam´a geridöndügünde bir cok yabani hayvanla beraber gitmişler ve onlarlayolboyunca konuşmuşlardir.


Bu MucizeMakaminda Resulu Ekrem Aleyhisselam´in Mucizesi


ResuluEkrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz magara arkadaşi SiddiykiAzam´la Mekke´den Medine´ye hareket ettiklerinde, yol boyunca bircok yabani hayvan yanlarina gelmişler ve gayet fasih ve düzgün birlisanla arzi teslimatta bulunmuşlardi. Bu mucizeye kaside-i Hemziyyesahibi şu misralari ile işaret ediyor.


Yaziklarolsun o kavme ki; akil ve firasetleri olmadigindan bir yerdepeygamberlerine eza ve cefa ettiler. O yerin yirtici hayvanlariakillarini kullanmişlardi ki o mübarek Resul´e gelerek arziteslimatta bulunmuşlardi.


Kurt´un dile geldigine dair olan hadisi şerif, muhtelif senedleriitibariyla haddi tevature varmaktadir. Şifa-i Şerif´te şöyleanlatilmaktadir: Elli tane koyun bulunan bir sürüden bir kurt birkoyun almişti. Coban kurtun koyunu aldigini görür görmez koşupkoyunu kurtun elinden kurtardi. Kurt kicinin üstüne oturup:<Allah´tan korkmazmisin ki benim elimden rizkimi aldin>dedi. Coban kurtun bu konuşmasindan şaşirdi. Kurt cobanintaacubune karşilik: <MuhammedMekke´de gecmiş şeylerden haber veriyor. Onun haber verdikleribenim konuşmamdan daha acaiptir>dedi. Coban hemen Huzuru Saadet´e gelerek kurtun konuşmasiniaynen haber verdi. Resulu Ekrem Aleyhissalatu Vesselam bunu herkesehaber ver diye cobana emretti.


Buhadisi şerifin Ebu Hureyre´den olan rivayetinde kurtun cobana şöylesöyledigi naklediliyor: <Seninhalin benim halimden daha taacübe şayandir. Sana öyle birnebi gelmiş ki, seni ebedi cennete davet ettigi halde sen ondanhabersiz olarak ve onu ihmal ederek buralarda koyun gütmekle meşgulsün. Onun hizmetini ve sevgisini terk etmek daha acaiptir.Onun gibi bir peygamber gelmedi ve gelmiyecek. Halbuki onunla seninaranda şu dereden başka bir engel de yoktur. Ve o sana cokyakindir.> Coban: <Egerben onun hizmet ve muhabbetinde bulunursam benim koyunlarimi kimgüder?> diye sordu.Kurt: <Sen gelinceyekadar ben onlari güder ve muhafaza ederim>dedi. Coban koyunlari kurta birakip Huzuru Saadete gitti vekissayi haber verdi. Resulu Ekrem (Aleyhissalatu Vesselem) Efendimiz:<Gidinkoyunlari sayin. Onlari tamam olarak bulacaksiniz>buyurdu. Coban koyunlarinin yanina gittiginde koyunlarinintamam oldugunu gördü ve koyunlarin icinden bir tanesini birtanesini keserek kurt´a verdi.


Bucobanin kim olduguna dair alti tane isim zikredilmektedir. AliyyulKari ise bu hadise yanliz bir kişinin başindan gecmemiştir. Bircok kimsenin başindan gecmiştir ve onun icin isimler muhteliftir> diye yazmaktadir. Yukarida diger bazi hayvanlarin da dilegeldikleri anlatilmişti.


İbrahimAleyhisselam´in Beşinci Mucizesi


Hazretiİbrahim Aleyhisselam duvarlarin ve daglarin arkasindane olduysagördü. Bu mucizenin gösterilmesinin sebebi: Muhterem hanimi Sareile birlikte, Nemrud´un şehri olan Babil´den ayrildilar ve Şamtarafina dogru yol aldigi bir sirada Misir Firavunlari sülalesindenbirisinin Nemrud´dan daha gaddarca hareketlerde bulundugunu haberaldi. Irz ve namusunu onun şerrinden muhafaza etmek icin SareHazretlerini bir sandigin icine koydu kitledi ve bir hammalin sirtinaverdi. Nihayet bir yerden gecerken O zalimin gümrükcülerikarşilarina cikti. Sandigi muayene etmek icin israr ettiler. Sandigiacip da Sare Hazretlerini görünce bir dünya güzeli bulduk diyehaber verdiler. O zalim hükümdar Sare´yi görür görmezgüzelligine hayran kalip kötü fikirlerini tahakkuk ettirmek icinİbrahim Aleyhisselam´i dişari cikarmiş Sare Hazretlerini yanindaalikoymuştu. Hazreti İbrahim Aleyhisselam <Kizkardeşimdir;birakiniz onu>diye merhametlerinicelbetmek istemişse de kimsenin merhametini celb edememişti. O andaCenab-i Hak tarafindan İbrahim Aleyhisselam ile Sare RadiyallahuAnha arasindaki perdeler ve duvarlar kaldirilmiş ve SareHazretlerini oldugu gibi seyretmeye başlamişti. Her ne zaman SareHazretlerine o zalim elini uzatmak istedi ise eli kurumuştu. Zalimelinin iyi olmasi icin Sare´nin dua etmesini istemiş ve Sare´ninduasi bereketi ile eli iyi olmuştu. Ücüncü defasinda yine elikurumuş ve yine Sare Hazretlerinin duasi ile iyi olmuş bu defainsafa gelerek Hacer isminde bir cariyeyi Sare´ye vererek Sare´yiİbrahim Aleyhisselam´a iade etmişti. İbrahim Aleyhisselam SareHazretlerinin yanina gelince: <Başindangecen hadiseleri ya sen anlat veya ben sana haber vereyim>dedi. Sare Hazretleri<senanlat>diye isteyinceİbrahim Aleyhisselam hadiseyi birer birer haber verdiler. İbrahimAleyhisselam´in bu mucizesine şu ayeti kerime de delalet eder :


“Böylecebiz, yakin sahiplerinden olsun diye. İbrahim´e göklerin ve yerinbüyük (ve muhteşem) mülkünü gösteriyorduk.”(El-En´amsuresi, 75)


Bu MucizeMakaminda Resulu Ekrem Aleyhisselam´in Mucizesi


TebukMuharebesi´nde bir cok düşman askerleri gecenin karanligindanistifade ederek bir dagin arkasindan hücum etmeye hazirlanmişlardi.Resulu Ekrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz hemen kalbi ilekeşfettiklerinden ve gözleri ile de gördüklerinden ordusuna hazirol emrini vermişler ve hücuma gecmek üzere olan düşmanaskerlerini mahv-u perişan etmişlerdi.


Hendekkazilirken görmüş olduguacaib haller de İbrahim Aleyhisselam´inmucizesi makaminda bir mucizedir. Resulu Ekrem Sallallahu Aleyhi veSellem Efendimiz böyle kalbe gelenleri bildiginden kafirler onun Hakpeygamber oldugunu bilirler fakat, yine de inatlarindan onun buhallerine sihirdir derlerdi. Sihir demeleri aralarinda aldiklari birkarar neticesinde olmuştu. Kafirler Darun nedvede -- Ebu Sufyan´inevinde – toplanmişlar bazisi Efendimiz (A.S.)´e deli demeyi,bazilari şair demeyi bazilari sihirbaz demeyi, bazilari da hakindemeyi ileri sürmüşlerdi. Maksadlari vermiş olduklari isimlekötüleyip iman etmek isteyen arablari ondan uzaklaştirmakti. Buisimlerin hic birinin münasip olmadigina yanliz sihirbaz ismininmünasip olduguna karar vermişler fakat, o isimle de hic kimseyiinandiramadiklarindan az bir zamanda Arab yarim adasi imanladolmuştu. Onlarin gayretleri tamamen boşa cikmişti.


İbrahimAleyhisselam´in Altinci Mucizesi


Hazretiİbrahim Aleyhisselam mubarek ayaklarini bir taşin üzerinekoyduklarinda taştan agac cikmişti. Bu mucizenin gösterilmesininsebebi: Şam´a yakin bir yerde zanedersem Burze köyünde ahaliyidine davet etmişti. İbrahim Aleyhisselam´a taş üzerinde bir agacbitirmesini mucize olarak teklif etmişlerdi. O da dua buyurmuş,mubarek ayagini koymuş oldugu taştan bir agac cikmişti.


Bu MucizeMakaminda Resulu Ekrem (S.A.V.)´in Mucizesi


AleyhissalatuVesselam Efendimiz Beni Şakiyk´i dine davet ettigi zaman kendisinemucize olarak taş üstünde agac bitirmesini teklif ettiler.Resulullah (S.A.V.) Efendimiz´e mübarek ayaklarini taş üzerinekoymasi icin vahi edildi. Resulu Ekrem Sallallahu Aleyhi ve SellemEfendimiz de mübarek ayaklarini taşin üzerine koyunca hemenmeyveli bir agac bitmişti. Ayni teklifi Taiflilerin de yaptigi veonlarin da istediklerinin meydana geldigi rivayetler arasindadir.


İbrahimAleyhisselam´in Yedinci Mucizesi


Hazretiİbrahim Aleyhisselam´in oturmuş oldugu evde cok güzel kokularvardi. Hatta ayrilmiş oldugu bir evde dahi o koku kirk senemüddetle kokardi.


Bu MucizeMakaminda Resulu Ekrem (S.A.V.)´in Mucizesi


Mekke-iMukerreme´den Medine-i Munevvere´ye hicret ettiklerinde cikmişolduklari hane-i saadetlerinde hala güzel koku kokmakta idi. Hattabu güzel kokular koklayan kafirlerden bir coklari imanagelmişlerdir. Bu güzel kokularin Peygamberimiz (A.S.)´in vefatinakadar devam ettigini Ebu İshak, Mucizetul Enbiya isimlikitabinda rivayet etmişse de bu güzel kokularin halen devam etmekteoldugunu Müslüman hacilar söylemişler ve ben acizleri de bizzatgörmüşümdür. Bu güzel ve mübarek koku, Resulullah Efendimiz(A.S.)´in mübarek cesetlerinden idi. Hatta Enes Bin Malik rivayeteder: Resulu Ekrem (S.A.V.) bir seferden döndüklerinde bana birkamci vermişlerdi. Bir ay kadar ondan misk ve anber kokusunukokladim durdum demiştir. Buna dair hadisi şerifi Buhari ve Muslimrivayet etmişlerdir.


İbrahimAleyhisselam´in Sekizinci Mucizesi


Hazretiİbrahim Aleyhisselam´in sözleri cok uzaklardan işitilirdi. Bumucizenin sebesi: Biraz önce anlatilan o zalim hükümdarin vermişoldugu Hacer isimli cariyeyi Sare Hazretleri de İbrahimaleyhisselam´a hediye etmişti. İsmail Aleyhisselam Hacer´den dünyaya gelince, Cenab-i Hakk´in emri ile Hacer´le İsmail´iMekke´de birakti. Yanlarina bir miktar yiyecek de biraktiktan sonratekrar Şam´a döndüler. Birakilan erzakin bitivermesi üzerineİsmail Aleyhisselam: Ey babacigim bizi ziraati olmayan bir yerdebirakip gittin. Erzakimiz bitti darlik cekiyoruz diye Ebu Kubeysdagina dogru bagirdi ve feryat etti. İbrahim Aleyhisselam onun bubagirmasini duydu ve hemen mekanlarin dürülmesi ve kisalmasimucizesi ile Şam´dan Mekke´ye bir anda geliverdi. Mekke´yegeldiginde Cenab-i Hak dünyanin nimetleri ve bereketleri hepMekke´de toplanacak. Beytullah kiyamate kadar ziyaret yeri olacak>diye vahi buyurdu. Bumüjdeleri Zevce-i Muhteremesi ve oglu İsmail´e haber verince coksevindiler. Ve bu haber ile teselli oldular. Şu ayeti celilerindelaleti üzere
Hazretiİbrahim Aleyhisselam Ebu Kubeys dagina cikip, muminlerin ruhlarinahitaben: <Rabbimizinbeytine geliniz burayi haccediniz>diye cagirdi.Kiyamete kadar her kime haccetmek mukadder ise hepsi <lebbeyk>diye cevabvermişlerdir. Haccetmek mukadder olmyayanlar ise cevabvermemişlerdi. Bazi kimselerin <cagirilmamişim>demeleri bu noktayadayanir. Bununla beraber hacca gücleri yettigi halde haccetmedenölenlerin mesul olacaklari şüphesizdir.


ResuluEkrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem EfendimizAshabi ile Medine´denMekke-i Mukerreme´ye hac maksadi ile cikmişlar ve Hudeybiye denilenyere gelmişler, orada tarihte bilinen Hudeybiye anlaşmasiniyapmişlardi. Bu seferin biraz uzamasindan dogan hasrete dayanamayanHazreti Fatima validemiz Mübarek Babasi Aleyhissalatu VesselamEfendimiz´e hitaben: <Eycanimdan aziz babacigim neredesin? Hasretinize artik dayanamiyacagim>demiş, Efendimiz (A.S.) Hazretleri de: <Bilcümleashabimla salimen variyoruz; sabrediniz!>diye cevab vermişlerdi.


Yinebir defasinda kafirler Hudeybiye anlaşmasini bozmuşlar ve BeniHuzaa Müslümanlarini geceleyin mescidin etrafinda toptan öldürmeyebaşladiklari zaman Beni Huzaa mazlumlari Peygamberimiz SallallahuAleyhi ve Sellem´in ruhaniyetlerinden imdad isteyerek: <Yetişinizya Resulallah! Beni Bekir ile Kureyş kafirleri bizi öldürüyorlar>diye feryad etmişlerdi. O gece Peygamberi zişan (A.S.)Efendimiz Ummu Seleme´nin nöbetinde idiler ve odalarindauyuyorlardi. Hemen uykudan uyanip telaşla üc defa <Lebbeyk> diyecevab vermişlerdi. Ummu Seleme: <Neoldu. Ya Resulallah?> diyesorunca şu cevabi verdiler: <Bugece Hudeybiye anlaşmasini bozdular. Kureyş ve Beni Bekir kafirleribirleşerek Beni Huzaa kabilesini vahşice öldürüyorlar. BeniHuzaa´nin erkekleri, kadinlari hatta mini mini cocuklari bile feryadve figan ettiklerini işittim. Yakinda sizin intikaminizi alirim diyeonlara teselli verdim. Sag kalan mazlumlarinin da bu tara gelmeleriicin emir verdim> buyurdular.Hakikaten bir kac gün sonra Beni Huzaa kabilesinin sag kalanlarigelerek kendilerine yapilan vahşice muameleleri anlattilar.


AleyhissalatuVesselam Efendimiz Vahi katibi Hazreti Ali Efendimiz´e emir verereketraftaki Müslümanlari sefer hazirligina cagirdi. On beş günicinde külliyetli miktarda toplanan askerlerle Mekke fetholunmuş,Huzaa kabilesinin de intikami alinmişti.


Uzaktakisesi işitmek mucizesi Resulu Ekrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem´debir cok defalar görülmüştür.


Tebukmuharebesi bitmiş, mahalli inzibat ve ganimetlerin taksimi ilemeşgul olunuyordu. Efendimiz (A.S.) Hazretleri´nin Hasan, Huseyinve Fatima´yi ziyade görecegi gelmişti. Hasretinin biraz gitmesiicin orada bir daga cikip seslenmesi icin Cebrail Aleyhisselam vahigetirdi. Resulu Ekrem Aleyhissalatu Vesselam Efendimiz daga cikarak<Ya Hasan Ya Huseyin!>diye seslendi. Hasan ve Huseyin Radiyallahu Anhuma birbirleriile oynuyor, Hazreti Fatima validemiz de Huseyin Radiyallahu Anh´ayardim ediyordu. Resulu Ekrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimizonlarin bu hallerini gördü. Hasretine kavuşur gibi oldu. İkincidefasinda da <Oyunubirakiniz!> diyeseslenince onlar da oyunlarini biraktilar. Mübarek annelerine <Bizbir ses duyduk bu ses dedemizin sesidir>dediler. Hazreti Fatima Radiyallahu Anha valedemiz de sesekulak vermiş ve o da işitmişti. Resulu Ekrem Efendimiz (A.S.)Hazreti Fatima´ya da hitaben: <Hasan´i birakip Huseyin´e yardimediyorsun> diye latifebuyurdu. Hazreti Fatima validemiz de: <Hasankuvvetlidir Huseyin ise zayiftir>diye cevab verdiler. Ve böylece Mübarek babasinin sesiniişitirken kendini tutamayip agladi. Sonra yine AleyhissalatuVesselam (A.S.) Efendimiz´in <Kizcagizimsabredin Tebuk fetholundu. Yakinda o tarafa varacagiz>diye konuştugunu duydu. Hazreti Fatima (R.A.) bu haberiMedine´de yaydigi zaman munafiklardan kimse inanmadi. Yedi günsonra ise müjdeci gelip müjdeyi verince herkes inandi.


Cokuzaklardaki sesi işitmek Resulu Ekrem Aleyhisselam´a göre mucize,Hazreti Fatima, Hasan ve Huseyin Efendilerimize göre ise keramettir.


[Kerametul Evliyai mucizetun li nebiyyihim]
kaziyyesibunu ifade eder. <Velilerinkerametleri peygamberlerinin mucizeleri>demektir. Velilerin kerametleri neticede peygamberlerinevarmaktadir. Bunun tafsilati aşagida gelecektir. Resulu Ekrem (A.S.)Efendimiz uzak yerlerdeki sözleri işittigi icin kafirler ona<Kulak>yani her şeyi işitiyor demişlerdi. Nitekim Cenab-i Hak da şuayeti ile izah ediyor.


“Yinemunafiklardan öyleleri var ki, Peygamberi incitiyorlar ve “O, (hersöyleneni dinleyen) bir kulak!”diyorlar. De ki: “O, sizin icinbir hayir kulagidir. Allah´a da inanir, mu´minlere de. Sizden imanedenlere de bir rahmettir. Allah´in Resulune eziyet edenlere ise,acikli bir azab vardir.”(Et-Tevbe suresi, 61)



 

Ali

Sp Kullanıcı
15 Eyl 2017
5,923
10,677
İsmailAleyhisselam´in Mucizeleri


Yukaridaanlatildigi gibi bir zalimin Hazreti Sare´ye olan kötü niyetinebinaen düştügü belanin gitmesine teşekkür olarak hediye edilenHacer´den dünyaya gelmiştir. Sonra Hazreti Sare kiskanildigi icinvahyi ilahi mucibince bir miktar hurma ve su ile Allah´a emanetedilerek Mekke´ye götürülüp muhterem valideleriyle orayabirakilmişlardi. Olgunluk cagina yani onbeş – yirmi yaşinavardiginda kendisine peygamberlik gelip, Yemen kavmi ile Amalikakavmini imana davet etmeye memur olmuşlardir. Beş nevi de mucizesivardir.


İsmailAleyhisselam´in Birinci Mucizesi


Beratgecesi yani Şaban ayinin onbeşinci gecesinde mubarek ayaklarininaltindan zemzemi Şerif cikmiştir. Bu mucizelerinin eseri şimdiyekadar hala mevcuttur. Her sene Şaban-i Şerif´in onbeşincigecesinde Zemzem-i Şerif´in suyu cogaliyor ve hali üzerebirakilirsa taşiyor. Bunun sebebi şudur; O gecede Zemzemle Kevsersulari birbirine karişmaktadir. Kevser suyu cennetten aktigi icin ogünde alinan Zemzem suyunun fazileti hakkinda bir cok eserler varidolmuştur. Bundan dolayidir ki, o mubarek gecede alinan zemzemsuyunun Emirul mu´minin olan zata gönderilmek adet olmuştur. EmeviHalifelerinin en zalimi olan Yezid ile Velid dahi bu hediyeyigetirene ücyüz bin dinar atiyye verirlerdi. Gerek Emevi ve gerekseAbbasi Halifelerinden emirul mu´minin olan hepsi Şaban´inonbeşinde gönderilecek zemzemin pek mubarek oldugunu bilerek, agiragir hediye ve atiyye vermekten cekinmezlerdi. Zemzemin mucize oldugudaha ilk nazarda kabul edilmiştir. Cünkü Mekke yakinlarinda subulunmuyordu. Hatta bir cok kimseler elli altmiş kulac, yeri kazdiklari halde suya rastlamamişlardi. Böyle güzel bir suyunbulunmasini bütün insanlar arzu etmekteydiler. Hazreti İbrahim´inbirakmiş oldugu su bitmiş oldugundan Hazreti İsmail (A.S.) tam ücgün susuz kalmişti. Muhterem validesi de evlad şefkati olarakoglunun susuz kalmasina cok üzüldügünden <OgulcugumBaban´in elbiselerinden yaninda bir şey yok mu?Belki Cenab-i Hakonun bereketi ile bize su verir. Onu elimize tutarak Allah´asiginalim>derdi. Hazreti İsmail(A.S.) zemzemin bulundugu yere gidip su verilmesi icin Cenab-i Hakk´adua etti. İki rekat Cenab-i Hakk´a hacet namazi kilmayabaşladiginda daha başini secdeden kaldirmadan zemzem akmayabaşlamişti. Bu mucizeyi gören arablardan yedi kişi İsmail(A.S.)´in peygamberligine iman etmişlerdi.


Bu MucizeMakaminda Efendimiz (S.A.V.)´in Mucizesi


EbuTalib icin Arafat´ta bir yerde gösterdigi su bu kabilmucizelerindendir. Bununla birlikte bir cok defalar vuku bulan şumucize de su mucizesidir: Resulu Ekrem (S.A.V.) Beni Amir Kabilesi´negitmişdi. Beni Amir sularinin aci kuyu suyu oldugunu şikayetettiler ve Efendimiz (A.S.)´den tatli su ihsan olunmasi icin duabuyurmasini rica ettiler. Resulu Ekrem (S.A.V.) Efendimiz kalkipmübarek ayagini bir yere koyar koymaz oradan tatli bir su cikmayabaşladi. Sonra orasi kazilip kuyu şekline gelmiştir ve halen demevcuttur.


İsmailAleyhisselam´in İkinci Mucizesi


İsmailAleyhisselam dikenli agaclardan ceşitli meyveler verdirtmiştir. Bumucizeyi göstermesinin sebebi şu idi: Cadir ahalisinden bir kisiminsan gelip: <Egerpeygambersen bize bir mucize göster dediler. İsmail (A.S.) <neistersiniz>diye sordu. Onlar da<şudiken agaclarinin ceşitli meyveler vermesini istiyoruz>dediklerinde İsmail(A.S.) da dua buyurmuş o diken agaclari cok ceşitli meyvelervermişlerdi.


Bu MucizeMakaminda Efendimiz (S.A.V.)´in Mucizesi


Yukaridaanlatilmiş olmakla beraber şu mucize de bu kabil bir mucizedir.Resulu Ekrem (S.A.V.) Efendimiz Mekke dişinda dikenli bir yerdeoturuyordu. Half Bin Esad yaninda üc kisi ile Huzuru Saadete geldi;<Hak peygamber isen şudikenli agaclar meyve versin>diye teklifte bulundu. Resulu Ekrem (S.A.V.) Efendimiz duabuyurdu hemen o dikenlerde ceşitli meyveler olmuştur. Bu mucizeyigören Half b. Esad ve arkadaşlari imanla şereflenmişlerdir.


İsmailAleyhisselam´in ücüncü Mucizesi


Hazretiİsmail (A.S.) kisir koyundan süt cikarmişlardi. Bu mucizeninsebebi sebebi şu idi: Zemzem suyu cikinca etrafinda koyuncukabileler yerleştiler. Hazreti İsmail (A.S.) bunlari imana davetettigi zaman onlar da mucize istediler. Hazreti İsmail (A.S.) da<nasilmucize istersiniz?>diye sordu. Onlar da<Şukisir koyundan süt saginiz>diye bir koyunuişaret ettiler. İsmail (A.S.) mubarek ellerini koyunun arkasinakoyarak “Bismillahillezi erseleni resulen” dedigi anda koyununmemelerinden süt cikip sagmaya başladilar. O koyunu Hazretiİsmail´e (A.S.) verdiler. Koyun ölünceye kadar süt verdi.


Bu MucizeMakaminda Resulu Ekrem (S.A.V.)´in Mucizesi


Magaraarkadaşi Siddikyk-i Azamla beraber Mekke´den Medine´ye hicretederlerken biraz dinlenmek icin Ummu Mabed isimli kadinin cadirinainmişlerdi. Efendimiz (S.A.V.)´in <Sütünüzvar midir?> sorusunaUmmu Mabed <Yok>diye cevab verdi. Koyunumuz otlaga gitti, yanliz sürüdenayrilmiş şu zayif koyuncagiz var>dedi. Resulu Ekrem (A.S.) <Ziyaniyok o koyunu getirin> buyurdu.Koyun getirildiginde mübarek ellerini memelerine kor komaz süt sugibi akmaya başladi. Bir kac tane büyük kab doldurdular. Kana kanaicip duydular. Geri kalan kismini da hane halkina birakip yolaciktilar. Ummu Mabed´in kocasi akşam koyunlarla cadira geldigindehanimi kendine peygamberimizin şekil ve simasindan haber verdi. UmmuMabed´in kocasi ahir zaman nebisi oldugunu anlayip hemenyanindakiklerle birlikte Efendimize (A.S.) yetişmek üzere yolaciktilar. Resulu Ekrem (S.A.V.) Medine´ye varmadan yetişip mübarekellerini öpmeye muvaffak oldular ve kendisine dini ögretmek vetelkin etmek icin rica ettiler. Resulu Ekrem (A.S.) de hepsine diniögretip cadirlarina gönderdi.


İsmailAleyhisselam´in Dördüncü Mucizesi


Hazretiİsmail (A.S.)´in duasi bereketiyle koyunlarin yünleri hem ibşimolmuş hem de koyunlar cogalmişlardir.


Bumucizenin sebebi şu idi: Zemzem suyunun etrafinda oturmaya başlayankabileler, suyun İsmail (A.S.)´a bunun ücreti olarak iki koyunhediye etmişlerdi. Yününden istifade etmesi icin de elindencikarmamasini rica ettiler. Hazreti İsmail (A.S.) <Babaminbu kadar koyunu varken hic bir menfaat görmüyor da ben mi menfaatgörecegim>demişlerdi. Muhteremannesi Hacer r üyasinda koyunlarin cogaldigini ve yünlerininibrişim oldugunu gördü. Bunu ogluna da anlatti. İsmail (A.S.) coksevindi. Hemen Cebrail (A.S.) gelerek bu meyanda dua ediniz diyevahiy getirdi. Hazreti İsmail (A.S.) da dua buyurunca koyunlaricogaldi ve yünleri ibrişim oldu.


Bu MucizeMakaminda Resulu Ekrem (S.A.V.)´in Mucizesi


Akrabalarindanbazilari <Halanizin ikikoyundan başka koyunu yoktur. Dua buyurun da Cenab-i Hak duanizbereketiyle onlari zengin kilsin>dediler. Hemen o anda Cebrail (A.S.) gelip, <YaResulallah! Cenab-i Hak selam eder. Habibim bizim indigimizde babasiİsmail´den daha azizdir. Elini o iki koyunun üzerine koysun>diye vahiy getirdi. Resulu Ekrem (S.A.V.) elini koyunlarinüzerine koyunca koyunlarin yünleri ibşirim oldu ve koyunlarziyadesiyle cogaldi. Halasi zengin oldugu gibi bu mucizeyi görenBeni Esad kabilesi de Müslüman oldular.


İsmailAleyhisselam´in Beşinci Mucizesi


Hazretiİsmail (A.S.)´in duasi bereketiyle ile kumlar un olmuştur. Bumucizenin sebebi: Yemen ahalisinden iki yüz kişi kendisine misafirolmuşlar da onlara yiyecek bulamadigindan cok mahcub oldu.Mahcubiyetinin gitmesi icin dua ettiginde yanindaki kumlar unoluverdi. Bu mucizeyi duyan misafilerin hepsi birden iman ettiler ve:<Böyle birtaami şimdiye kadar yemedik>dediler.
 

Ali

Sp Kullanıcı
15 Eyl 2017
5,923
10,677
LutAleyhisselam´in Mucizeleri


Yükseknesebleri, Lut bin Haran bin Azer bin Tarih diye başladigi icinHazreti İbrahim Aleyhisselam Babil´den Şam´a dogru hicret etmekteiken yaninda Lut Aleyhisselam da bulunyordu. Şimdiki gördügümüzHumus kasabasi yakinlarinda Sedum, Hayvaim, Duruma, Amura ve Izgiradisimli beş kasabanin ahalisi İblis´in aldatmasi sebebiyle ceşitliisyanlarla ve fuhşiyatla meşgul olmakta idiler. Her türlükötülükleri irtikab ediyorlardi. Bunun icindir ki, kendilerini hakyola davet etmek üzere Hazreti Lut Aleyhisselam gönderildi. Alticeşit mucize göstermiştir.

LutAleyhisselam´in Birinci Mucizesi


HazretiLut Aleyhisselam bulut olmadan da yagmur yagdirdi. Bu mucizeyigöstermesinin sebebi şu idi: Kavminin köylerine gittigindekendilerini dine davet etti. <EgerHak peygamber isen bulutsuz gökten yagmur yagdir da görelim>diye teklifte bulundular. Lut Aleyhisselam dua buyurdu.Kendisine ellerini göge kaldirmasi icin vahi geldi. Daha ellerinigöge kaldirir kaldirmaz hemen hic bulut olmadigi halde göktenyagmur yagmaya başladi. Bu mucizeyi istedikleri ve gözleri ilegördükleri halde iman etmediler. Cenab-i Hak da onlari gök yüzünekaldirip bulutlara kadar yaklaştirip yere alt üst cevirdikten sonrabatirmakla ceza vermiştir. Ayrica gökten adeta yagmur gibi yagantaşlar göndermiştir.


Bumucize makaminda Resulu Ekrem Aleyhisselam´in mucizeleri Hazreti NuhAleyhisselam´in beşinci mucizeleri anlatilirken zikredilmiştir.Aşagida anlatacagimiz şu mucize de bunun bir benzeri olabilir.Kureyş ve Arabin büyüklerinden bir grup insan, bir gün HuzuruSaadet´e gelip: <EgerHak peygamber isen, bulutsuz gökten yagmur yagdir da görelim>dediler. Resulu Ekrem (Sallallahu Aleyhi Ve Sellem) Efendimizdua etti. Kendisine ellerini gök yüzüne kaldirmasi icin vahibuyuruldu. Daha mübarek ellerini gök yüzüne dogru kaldirirkaldirmaz hemen gökten yagmur yagmaya başladi. Bu mucizeyigörenlerden bazilari iman etti iseler de bazilari yine küfürinatla kaldilar. Bulutsuz yagmur yagdirmak bir kac peygambere mucizeolmuştur. Aslinda bulutlar, esas yagmur yagdiran Rabbimiz TealaHazretleri ile bizim aramizda bir perde olmaktan başka bir şeydegildir. Cenab-i Hak öyle murad etti ki, bir şey meydana gelmezdenönce sebebler meydana gelsin sonra da Allahu Teala´nin fiilivucuda gelsin. Bulutsuz yagmur yagmasi bir şeyin sebebsiz meydanagelmesi demek oldugundan mucizeligi yani harikuladeligi de buradanmeydana gelmektedir.


LutAleyhisselam´in İkinci Mucizesi


HazretiLut Aleyhisselam´in duasi bereketiyle otsuz bir dagda otlarbitmiştir. Bu mucizeyi göstermesinin sebebi de şu idi: Kavminigulamparaliktan uzaklaştirmak istedigi zaman Lut Aleyhisselam´dan oahlaksizlar intikam almak icin Lut Aleyhisselam´in koyunlariniotlaga sokmadilar. Dilsiz ve agizsiz olan o zavalli hayvanlarinacliktan bagirişmalari ve acliktan ölmeleri de onlari insafagetirmemişti. Köylerinde otsuz bir arazi vardi ki bir gözcükoymuşlar oradan dişari cikmalarina müsaade etmiyorlardi. LutAleyhisselam bu durumda Cenab-i Hakk´a dua etti. Cenab-i Hak da odagda güzel otlar bitirdi. Lut Aleyhisselam vefat edinceye kadareksilmedi. Kafirlerin hayvanlari o ottan yeyince hemen ölüyorlardi.Bu mucizeden kirk kişi iman etmiştir.


Bu MucizeMakaminda Efendimiz (S.A.V.)´in Mucizesi


Ciddeahalisi otsuzluktan, otlarinin azligindan şikayet edip,meralarindaki otlarin cogalmasini istediler. Resulu Ekrem (S.A.V.)Efendimiz dua buyurduklarinda daglar otlarla doldu.


LutAleyhisselam´in Ücüncü Mucizesi


Ufaciktaşlar ve kumlar Hazreti Lut ile konuşmuşlardi. Bu mucizesinsebebi şu idi: Kavmini imana davet ettiginde Lut (A.S.)´la ettilerve eglendiler. O derece alay ettiler ki yerdeki ufak taşlar vekumlar bile buna dayanamadiginda <YaLut! Eger bu kavmin inanmiyacaklari muhakkak ise dua et de Cenab-iHak bizleri ateş yapsin biz bunlari yakalim>demişlerdi. Lut (A.S.) dua edince hepsi helak olupgitmişlerdi. Bu mucize en son mucizesidir. Nitekim Cenab-i Hak :

<Devamliolarak ateşte pişmiş taşlari Lut kavminin köylerinin üzerineyagdirdik> buyurmaktadir.


“(Azab)emrimiz gelince, o beldenin üstünü altina getirdik ve üzerine,pişmiş camurdan yapilmiş taşlar yagdirdik.”(Hud suresi, 82)


Bu MucizeMakaminda Resulu Ekrem (S.A.V.)´in Mucizesi


Vahi´ninilk geldigi zamanlarda kumlar, agaclar ve taşlar hep <EsselamuAleyke Ya Resulallah!>diye lisana gelmişlerdi. Buna dair Kadi Iyaz iki tane hadisişerif rivayet etmiştir.


LutAleyhisselam´in Dördüncü Mucizesi


Lut(A.S.)´in kavmi lujt (A.S.)´a kumlar ve ufak taşlar atmalarinaragmen hic bir taş ona isabet etmezdi. Cenab-i Hak eline bir miktarufak taş alip atmasi icin Lut (A.S.)´a bildirdi. Lut (A.S.) daeline bir miktar kücük taşlar alip kafirlere atinca yüzbinmevcutlu kavmin gözlerine birer tane isabet etmiş ve hepsikacmişlardi.


Bu MucizeMakaminda Resulu Ekrem (S.A.V.)´in Mucizesi


Bedirmuharebesinde bir avuc kücük taş alip kafirlere atinca hepsiningözlerine birer tane rastlamiş ve hepsi kacmiş lardi. NitekimCenab-i Hak buyurmaktadir. Meali alisi: Bir insanin bir avuc ufaciktaş alip bir cok kimsenin gözlerine isabet ettirmesi akleninanilacak bir şey olmadigindan ufacik taş lari attigin vakitkafirlerin hepbirinin gözüne birer tane isabet ettiren sendegildin. Belki de o Cenab-i Hak idi demektir. Mucize de iki nispetvardir. Birincisi bizzat fiili halkeden Cenab-i Hak, ikincisi deelinde meydana gelmesi hasebiyle peygamberdir. Cenab-i Hak buayetinde Resulu´nu elindeki mucizeyi tamamen nefyedip kendisine olannisbette ispat buyurmuştur. Bu mühim kaide, diger mucizelere detatbik edileceginden hatirdan cikarilmamasini tavsiye ederim.

LutAleyhisselam´in Beşinci Mucizesi


HazretiLut´un elindeki taşlar yumusacik oluvermiştir. Bu mucizeningösterilmesinin sebebi: Kavmi kendisini öldürmeye kararvermişlerdi. Cenab-i Hakkin emri ile bir daga gitti. Cokyoruldugundan bir yerde uyuyup kalmişti. Peşine düşen yedi kişionu görmüşler bakmişlar ki arkasi üzere yatmiş altina gelentaşlar döşekmiş gibi cukurlaşmişti. Bu hali gören o yedi kişigelerek iman etmişlerdir.


Bu MucizeMakaminda Resulu Ekrem (S.A.V.)´in Mucizesi


Hicrettenönce Resulu Ekrem (S.A.V.) Efendimiz kafirlerden uzaklaşip Hiradaginda yahut bir başkasinda karar kilmiş yorulup yatmişdi. Onutakip etmekte olan kafirler altindaki taşlarin bir yün yatak gibicukurlaşmiş oldugunu görünce iman etmişlerdi. Sonra Cenab-i Hakmuhafaza buyuracagini “Allah seni insanlardankoruyacaktir.”(El-Maide suresi, 67) ayeti celilesi ile beyanbuyurdugundan oldugu yerde kalmaya karar vermişlerdi. Hatta HazretiAişe (R.A.) rivayet etmişdir. İnsanlardan bazilari Resulu Ekrem(S.A.V.)´i korumak icin evinin etrafinda sabaha kadar dolaşirlardi.Bu ayeti celile indikten sonra <Gidiniz!Cenab-i Hak beni muhafaza etti.>diye onlara da ruhsat verilmiştir.


LutAleyhisselam´in Altinci Mucizesi


HazretiLut (A.S.) uzak yerlerde olan şeyleri görüp haber verirdi. Bumucizenin sebebi şu idi: Kafirlerden biri gelip: <Oglumkayboldu nerede oldugunu bilmiyorum. Onun ayriligina dadayanamiyorum. Eger Hak peygamber isen nerede oldugunu ve neyaptigini haber ver.> dedi. Lut (A.S.) bunubildirmesi icin Cenab-i Hakk´a niyazda bulundu. Cenab-i Hak duasinikabul buyurup Hazrerti Lut (A.S.)´la o cocuk arasinda yüz fersaholdugu halde cocugun nerede ve ne yaptigini bildirdi. Lut (A.S)cocugun babasina durumu bildirdi. Mesele tahakuk edince kafir imanageldi.


ResuluEkrem (S.A.V.)´in Bu Mucize Makamindaki Mucizesi yukaridaanlatilmiştir.



 

Ali

Sp Kullanıcı
15 Eyl 2017
5,923
10,677
İshakAleyhisselam´in Mucizeleri


Cenab-iHak Lut kavmini helak ettigi gece, İshak (A.S.) Sare´den dünyayagelmiştir. Mubarek babasi İbrahim (A.S.)´in vefati üzerinekendisine peygamberlik verilmiş, Şam´in etrafinda bulunan ahaliyihak dine davet icin gönderilmiştir. Beş nevi mucizesi vardir.


İshakAleyhisselam´in Birinci Mucizesi


Hayvanlardile gelip peygamberligine şehadet etmişlerdir. Bu mucizenin sebebişu idi: Kafirler birer tane tilki, ceylan ve keci yakalayipgetirdiler. <Öncebunlar iman etsin, sonra biz iman edelim. Bunlar iman etmezse biz deiman etmeyiz> dediler.İshak (A.S.) hayvanlara dönüp <Eyhayvanlar! Siz bilirsiniz ki, ben kimim?>dedi. Tilki; <Resulullah´sin> dedi. Ceylan; <Allah´inhalilinin oglusun> dedi.Keci de; <Allah´inResulu´sun. Hak üzere oldugundan şüphe yoktur, sana iman etmeden gidenler Cehennemegirecektir.> dedi. Bumucize´ye bazilari iman ettiler, bazilari da küfürlerinde israrettiler.


Bumakamda Resulu ekrem (S.A.V.)´in mucizesi yukarida anlatilmiş isede şunu da beyan edelim: Beni Temim kabilesinin büyükleri HuzuruSaadete gelerek <Hayvanlariman etmedikce iman etmeyiz>demişlerdi. Resulu Ekrem (S.A.V.) <Nasilhayvan isterseniz getirin>buyurmuşlardi. Onlar da geyik, güvercin, koyun bulupgetirdiler. Resulu Ekrem (S.A.V.); <Eyhayvanlar! Bilirmisiniz ben kimim?>dedi. Geyik yüzünü yerlere sürerek; <Allah´inResulu´sun> dedi.Güvercin Resulu Ekrem (S.A.V.)´in mübarek omuzuna oturdu, yüzünüyüzüne sürdü ve şöyle şehadet etti; <Hakmabud ancak Allahu Teala´dir. Muhammed de onun Resulu´dur. EbuBekir seninle Allahu Teala´nin sevdigi bir dosttur. Ömer ve Osmansenin ve Allahu Teala yaninda mükerrem bir zat-i ali´dir. Ali Seninve Allahu Teala´nin velisidir.>diye dile geldi. Koyun da aynen güvercin gibi şehadet etti.Bu mucizeyi görenlerin bir coklari iman ettiler.


Hazretiİshak Aleyhisselam´in İkinci Mucizesi


İshak(A.S.) icin bir dag harekete gelmiştir. Mucizenin sebebi şudur:İshak (A.S.) Kudus´e gelince oranin ahalisi bir dagi göstererek odagin harekete gelmesini istemişlerdi. Hazreti İshak (A.S.)´da duabuyurdu. Dag sallanmaya başladi. Bunu gören halk hep birden imanageldiler.


Bu MakamdaResulu Ekrem (S.A.V.)´in Mucizesi


Arabdanbazi kabileler Huzuru Saadet´e geldiler. Efendimiz (A.S.)Hazretlerine bir kücük dagin harekete gelmesini teklif ettiler.Resulu Ekrem (S.A.V.) eliyle işaret eder etmez dag gelmeye başladi.Hemen evvelki yerine gitmesini teklif ettiler. Resulu Ekrem (S.A.V.)de eli ile işaret buyunca da tekrar yerine gitti; karar kildi.


Bumucize ile üc kabile imana geldiler. Bunu akliniza sigdiramiyorsunuzKadi Iyaz´in rivayet ettigi şu mealdeki hadisi şerife bakiniz;Sahih-i Buhari de vardir. Yaninda Ebu Bekir, Ömer ve OsmanRadiyallahu anhum olduklari halde, Uhud dagina cikmişlardi. Uhuddagi sevincinden harekete geldi. Resulu Ekrem (S.A.V.) <EyUhud! Sabit ol yerinde dur! Üzerinde olan ancak bir nebi, birsiddiyk ve iki de Şehiddir>buyurdu. Hadisi rivayet eden Enes (R.A.)´tir. Bu mealdeHazreti Ebu Hureyre´den de rivayet olunur. Fakat Ebu Hureyre´yegöre üzerine ciktiklari Hira dagidir. Şu da bir hadis mealidir;Kureyş kafirleri Resulu Ekrem´i ariyorlardi. Resulu Ekrem (S.A.V.)ise Sibir dagindaydilar. Dag: <Üzerimdenininiz ya Resulallah! Korkarim ki seni üzerimde kaltederler deCenab-i Hak da bana azab eder>dedi. Hira dagi: <Muhafazaolunmak icin bana gelin ya Resulullah!>diye seslendi ve böylece iki dag da birden dile geldiler. Buhadisin şerhinde Aliyyul Kari <KorkuSibir dagina, ümit de Hira dagina galib gelmişti>diyor. Elhasil böyle mümkün şeylerin inkarina birden biresapilmamasini tavsiye ederim.


Hazretiİshak Aleyhisselam´in Ücüncü Mucizesi


İshak(A.S.) merkebi ile daga cikmak isteyince zahmet cekmemesi icinmerkebin ön ayaklari kisa, arka ayaklari uzun olurdu. Dagdan inecegizaman da ön ayaklari uzun arka ayaklari kisa olurdu.


Bu MucizeMakaminda Resulu Ekrem Sallallahu Aleyhi Ve Sellem´in Mucizesi


AleyhissalatuVesselam Efendimiz develerine binecegi zaman ve devesinden inecegizaman devenin ayaklari kisaliyordu ve kolayca binip yine kolaycainebiliyordu. Cünkü Hicaz´a gidip de orada develeri ve onlarabinenleri görenler de bilirler ki, deveyi oturmadan binmek mümkündegildir. İşte bir kolaylik olsun diye Efendimiz (S.A.V.)´e böylebir mucize verilmiştir.


İbniMesud Radiyallahu Anh Hazreti şöyle rivayet eder: Resulu Ekrem(A.S.) Efendimiz bir katira binip Hira dagina giderken, katirin önayaklarinin hatir agaci gibi kisa, arka ayaklarinin hurma gibi uzunoldugunu görüyordum. <YaResulallah! Cennette bunun kadar binmeye elverişli güzel hayvan varmidir?> dedim. Buyurduki; <Evet vardir.Cennetin hayvanlari kuş gibi havada ucar>buyurdu.


İshakAleyhisselam´in Dördüncü Mucizesi


Hazretiİshak Aleyhisselam ölmüş sigir ve öküz derilerinden AllahuTeala´nin izni ile diri olarak öküz ve sigir cikarmiştir. Bumucizeyi göstermesinin sebebi şu olmuştur: İmana davet ettigikavminin ileri gelenlerinden bazilari gelerek: <Egerpeygamber isen, bize mucize göster de sana iman edelim>dediler. İshak Aleyhisselam da <neisterseniz söyleyin> dedi.Onlar da; <Yanimizdabirkac tane eski hayvan derisi var. Bunlari dirilt ve eski ruhluhallerie getir> dediler.İshak Aleyhisselam derilerin kumla doldurulmasini istedi. Sonraellerini kaldirip dua ettiklerinde Allahu Teala´nin izni ile öküzlerdirildi ve bir sürü sigir oluverdi.


Bu MucizeMakaminda Resulu ekrem Aleyhisselam´in Mucizesi


BeniKinde kabilesinin reisi gelip <egerhak peygambersen bir mucize göster>diye sordular. O kabile reisi: <Yanimdabir takim eski deve derileri var. Onlari dirilt ve eski hallerinegetir> dedi. ResuluEkrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz derilerin kumladoldurulmasini emretti. Sonra mübarek ellerini derilere sürüncederiler dipdiri deve haline geliverdi. Bu mucize ile reisleri ilebirlikte bütün kabile iman ettiler.


İshakAleyhisselam´in Beşinci Mucizesi


Hazretiİshak Aleyhisselam´in duasi bereketiyle bir koyundan doksan tanekuzu dogmuştur. Bu mucizeyi şu sebeble göstermişdir: İshakAleyhisselam Şam ahalisini dine davet ettiginde onlar da mucizeolarak koyunlarinin cogalmasini istemişlerdi. İshak Aleyhisselam dadua etmişler ve kendisine koyunlara el sürmesi vahyedilmişti.Elini sürmüş oldugu bir koyun bir batinda tam doksan kuzu birdendogurmuş ve böylece koyunlar cogalmişlardi.


Bu MucizeMakaminda Resulu Ekrem (S.A.V.)´in Mucizesi


Yemenahalisinden biri gelmiş, Huzuru Saadet´e girerek koyunlarininazligindan yakinmiş ve <egerhak peygambersen koyunlarimizin cogalmasi icin dua et>diye teklifte bulunmuştu. Resulu Ekrem Aleyhisselam bir koyungetirilmesini söylemiş ve getirilen boyunun arkasini mübarek eliile sivazlamiş ve o koyun tam doksan tane kuzu vererek koyunlaricogalmişti. Bu hali gören o Yemenli hemen iman etti.


ResuluEkrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz her neye ve kime dua ettiise kabul olunmuştu. Salebe bin Hatib de bir gün AleyhisselamVesselam Efendimiz´den malinin cogalmasi icin dua buyurmasiniistemişti. Resulu Ekrem (S.A.V.) de <şükrünüeda edemiyecegin cok maldan şükrünü eda edebilecegin az mal dahahayirlidir> buyurmuşdu.Salebe ise Seni Hak peygamber olarak gönderen Cenab-i Hakka yeminederim ki, bana verilen mali şer´i hakkini, yani zekatini eda duabuyurunca koyunlari ibrişim böcegi gibi cogaldi. Hatta Medine´yesigmadi da Medine´nin dişina cikmaya mecbur kaldi. Bu malinincogalmasi sebebiyle yoldan ciktigi da meşhurdur. Bizim mevzumuzlaalakali olmadigindan anlatilmadi.

“Onlardanbazisi da, “Eger Allah bize lütfu kereminden ihsanda bulunursa,mutlaka zekatini verir ve mutlaka salihlerden oluruz!”diye Allah´asöz vermişti.”(Et-Tevbe suresi, 75)
ayetikerimesi bunun hakkinda nazil olmuştur. Tafsilati icin tefsirlerebakilsin.


 

Ali

Sp Kullanıcı
15 Eyl 2017
5,923
10,677
Yakub Aleyhisselam´in Mucizeleri


Yüksek nesebleri, Yakub bin İshak bin İbrahim diye başlar. Hazreti Adem´e kac vasita ile ulaştigi hakkinda ihtilaf vardir. Yakub´un manasi ibranice de saffetullah, yani Abdullah demektir. Kenan ahalisini hak dine davet icin emrolunmuştur. Beş türlü mucizesi vardir.


Yakub Aleyhisselam´in Birinci Mucizesi


Yakub Aleyhisselam´in duasi bereketiyle bir koyunun karninda dört tane kuzu dogmuştur. Bu mucizeyi göstermesinin sebebi şu idi: Bir kavim gelerek : <Ya Nebiyullah! Gecen sene koyunlarimiz dogurmadi. Bu sene Cenab-i Hakka dua ediver de gecen senekileri de versin bize>dediler. Yakub Aleyhisselam da bu meyanda duada bulundu. Onun duasi bereketiyle koyunlarin her biri dört tane dogurdu.


Yakub Aleyhisselam´in İkinci Mucizesi


Hazreti Yakub Aleyhisselam´in sesi gayet güzeldi. Hatta üc, konakli yerden bile duyulurdu. Düşman askerine bagirdiginda hepsi kacarlardi.


Yakub Aleyhisselam´in Ücüncü Mucizesi


Hazreti Yakub Aleyhisselam her ne atarlarsa attiklari şey cok uzaklara giderdi. Bu mucizenin sebebi zuhuru şu idi: Evladlarini Amalikul kavmi ile muharebe etmeye gönderdigi zaman, Yahuza isimli oglunun mizragi veya süngüsü parca parca olmuştu. Yahuza: <Babacigim silahim kirildi. Bana bir silah gönder>diye seslenince Yakub Aleyhisselam da onun sesini duydu ve hemen cok uzak yerde olmasina ragmen iyi bir silah atti ve ogluna da seslendi. Yahuza babasinin sesini duydu ve silahi da. Düşmanla carpişmaya devam etti ve onlari maglub etti. Halbuki Yakub Aleyhisselam ile oglu arasinda tam altmiş fersah mesafe vardi.


Bu Mucize Makaminda Resulu Ekrem (S.A.V.)´in Mucizesi


Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz hazreti ali Radiyallahu Anhi Medayinişşam muharebesine göndermişti. Harb esnasinda oku kirildi. <Ya Resulallah! okum kirildi>diye seslenince Aleyhissalatu Vesselam Efendimiz hemen ok atarak ona gönderdi. Hazreti Ali Efendimiz de onunla memleketi fethetti.


Yakub Aleyhisselam´in Dördüncü Mucizesi


Hazreti Yakub Aleyhisselam´in duasi bereketi ile büyük ve kücük daglar yerlerinden kalkmişti. Bu mucizesinin sebebi şu idi: Yakub Aleyhisselam Kenan ahalisini dine davet ettiginde onlar: <Bizim tarlalarimiz cok dardir. Bize mucize olarak şu daglari gerilere ativer; bizim de tarlalarimiz genişlemiş olsun. O zaman senin peygamberligine iman ederiz>diye teklifte bulunmuşlardi. Yakub Aleyhisselam da dua buyurmuş, Yakub Aleyhisselam´in bu duasi bereketi ile daglar yer degiştirmiştir.


Bu Mucize Makaminda Resulu ekrem Aleyhisselam´in Mucizesi


Resulu Ekrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz Taiflileri bir defasinda davet ettiginde Taifliler yerlerinin cok dar oldugunu ve şu daglarin yerlerinin degiştirilmesini mucize olarak istemişler, Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem´in duasi ile, genişlemiş ve arazileri hicazda birinci olarak sayilmaya başlamiştir.


Yakub Aleyhisselam´in Beşinci Mucizesi


Hazreti Yakub Aleyhisselam Kenan ahalisinin imana davet ettiginde onlar da mucize olarak oturduklari taşlik ve tepelik arazinin toprakli ve ziraat´a elveriş vaziyete getirilmesini istemişlerdi. Yakub Aleyhisselam onlarin bu isteklerinin yerine gelmesi icin Cenab-i Hakka duada bulunmuş ve istedikleri de hasil olmuştur.


Bu mucize makaminda Resulu Ekrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem´in mucizesi ehli Akiyk icin vukubulan mucizedir.
 

Son mesajlar