POĞAÇA TARİFİ (Cahide Sultan)

Zeynep

Sp Kullanıcı
1 Ağu 2017
738
62
Gecenin bu saatinde hâlâ mutfaktaysam, aklımda yarının işleri varsa ve günün bütün yorgunluğunu dizlerimde hissediyorsam; O zaman anlıyorum neden annelerin hakkının ödenmediğini... Aslında ne kadar ağır bir yüküm ve fakat ne kadar onurlu bir görevim olduğunu...

Bütün yorgunluklarımın başında Allahın rızasını hedefleyince, cennete olan ümidimi büyütüyorum.

Her sabah Bismillah'la başlayan günü, her gece Elhamdulillah diyerek bitirmenin huzuru var ya:
İyi ki anneyim dedirtiyor yine.
Elhamdulillah bu huzuru, bu şerefi verene.
Elhamdulillah canımın, hayatımın sahibine...
~~~~~~~~~~~~
POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler

1 su bardağı süt (ılık olacak)
1 su bardağı su
1 su bardağından biraz eksik zeytinyağı
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
1.5 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
6-7 su bardağı arası un
Yarım paket yaşmaya (21 gr.)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ HAZIRLANIŞI
Hamur için sıvı malzemeleri, tuzu şekeri ve mayayı karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. (Ben hamuru akşamdan yoğurdum)
Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizde hafifçe açın. İstediğiniz bir iç malzemesinden koyup kapatın. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Soğuk fırının içine koyup yarım saat kadar biraz daha mayalanmasını bekleyin.
Mayalanan hamurların üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve yoğurt karıştırılmış yumurta sarısını fırçayla sürün.

Bekletmeden fırına verin. Kendi fırınınızın durumuna göre sıcak veya soğuk fırına sürüp 200 derecede kızarana kadar pişirin.
Afiyet şifa olsun.





https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1810956495616246&id=248643921847519
 

Son mesajlar