Su Böreği Tarifi

Nurhanım

Sp Kullanıcı
28 Ocak 2018
284
481
140431566353b4280f48cf6.jpg

Malzemeler

6 yumurta
Tuz
Aldığı kadar un
250 gr kıyma
1 baş kuru soğan
8-10 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
50 gram tereyağı

Tarifin Hazırlanışı

6 yumurtayı hamur yoğurma kabına koyup tuzu ekleyin ve çırpma teliyle biraz çırpıp aldığı kadar un ilavesiyle mantı hamuru gibi sertçe bir hamur elde edin.
Üzerini nemli bir bezle kapatıp yarım saat dinlendirin. Kıymayı 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile beraber tavaya alıp bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. 1 baş kuru soğanı çok ince doğrayıp ilave edin. 5 dakika kadar bu şekilde kavurun. Altını kapatıp tuzunu, maydanozunu ve karabiberini ekleyip soğumaya bırakın. Tereyağını eritin. Hamuru 7-8 bezeye ayırın.
İlk açtığınız bezeyi yağlanmış tepsiye serin. Üzerine fırçayla tereyağı sürün. Bir bezeyi ayırıp diğer yufkaları açın. Açtığınız yufkaları aralarına bez sermek suretiyle üst üste dizin ve tüm yufkaları açana kadar nemlerini çekmelerini sağlayın. Bir tencereye soğuk su koyup kaynamaya bırakın. Derin bir kâseye de soğuk su koyup bekletin.
Kaynamış olan suya bir tatlı kaşığı tuz atın ve açtığınız yufkaların her birini dörde bölüp tek tek her parçayı bir ucundan kaynar suya daldırmak suretiyle (yaprak gibi) haşlayın, haşladığınız parçayı soğuk suya atın. Soğuk suya koyduğunuz yufkaları bir süzgecin içine alın. Bütün yufkaları bu şekilde haşladıktan sonra sıra sıra aralarına yağ sürmek suretiyle tepsiye dizin.
Tam ortaya gelince içini koyun. Geri kalan yufkaları da aynı şekilde dizin. En son kalan bezeyi de incecik açıp tepsinin üzerine serin. Onun üzerini de tereyağıyla yağlayın. (Dilerseniz bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün pişirebilirsiniz.)
Aynı gün servis yapılacaksa üzerine yumurta sürmeden, önceden ısınmış 200 C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 

Son mesajlar

Cevaplar
2K
Görüntüleme
59K