Riyâzü’s Sâlihîn Ders Halkalari Hanimlar Başvuru Başladı

NoktA

Sp Kullanıcı
21 Mar 2017
4,419
513
RİYÂZܒS SÂLİHÎN DERS HALKALARI HANIMLAR BAŞVURU




Riyâzü’s Sâlihîn Hadis Dersi Halkları, yedi yıldır devam eden bir çalışmadır. Hadis Halkaları, haftada bir gün bir saat bir araya gelerek İmam Nevevî rahmetullahi aleyhin Riyâzü’s Sâlihîn adlı eserinden hadis-i şerifleri şerhleriyle beraber işlediğimiz derslerdir. Hadis-i şerifleri özümsemek için kul olarak elimizden gelen gayreti gösterebilme adına derslerin işleniş şekli yaş gruplarına göre belirlenmektedir. “Benim de evimde bir hadis halkası kurulsun” diyen hanımlar, başvurularını gerçekleştirdikten sonra değerlendirmeler neticesinde zahiren en faydalı görünen hadis halkalarında dersler başlamaktadır. Bir yıl düzenli derse devam eden Hadis Halkalarında bu eserin bir cildinin okunması-işlenmesi planlanmaktadır. Bu vesileyle mü’min bir hanımefendi bir yılda 200 defa Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem deme nasibine ermiş olmaktadır.

Riyâzü’s Sâlihîn Hadis Dersi Halkalarımız’la gayemiz;

– Evlerimizi ve gönüllerimizi Allah’ın Habibi’ne açabilmek,
– Resûlullah sallallahu aleyhi ve selleme bir adım dahi olsa yaklaşabilmek,
– Ashab-ı kiram gibi Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellemi sevmeyi ve itaat etmeyi öğrenmek,
– “Benden bir sözü duyduğu gibi muhafaza edip bir başkasına aktaranın Allah yüzünü güldürsün.” müjdesine erenlerden olabilmektir.

ŞARTLAR:

1) Başvuru formu İstanbul’da oturanlar için geçerlidir. Ders için evini açmak isteyen katılımcılarımızın en az beş kişilik bir kadrosunun bulunması şarttır. Bu sayının altına iki defa düşüldüğü takdirde derslere ara verilecektir.
2) Dersler haftaiçi bir gün, bir saat olarak yapılmaktadır. Derse aynı saatte başlanacak ve süre aşımı yapılmayacaktır. –Haftasonu ders talebini olanların aşağıdaki günlerde belirtmeleri rica olunur, talepleri değerlendirilecektir.-
3) Riyazü’s Salihin Halkaları’nda sadece ders yapılacak olup ikram yapılmaması gerekmektedir.
4) Ders halkasına hocahanım platform görevlileri tarafından yönlendirilecektir.
5) Ders yapılan ortamda mümkünse çocuk bulunmamalı eğer mümkün değilse çocuklarla farklı bir odada ilgilenilmelidir.
6) Riyazü’s Salihin dersi sonrasında -alternatif olarak- her dersin akabinde bir fıkıh konusunun işlenmesi veya bir kitabın tahlil edilmesini isteyen katılımcılarımızın bu konudaki isteklerini bildirmeleri gerekmektedir.


> Riyazüssalihin dersi için ev açmak istiyorum.



> En yakın ders halkasına katılmak istiyorum.






Riyâzü***039;s Sâlihîn Ders Halkaları Hanımlar Başvuru | Sosyal Doku Vakfı
 

Son mesajlar