Karpuz Kek Tarifi

Nurhanım

Sp Kullanıcı
28 Ocak 2018
284
481

Karpuz Şeklinde Tart Kek Tarifi 3 yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı ıspanak püresi ( Haşlamadan) Yarım su bardagı sıvı yağ1 paket kabartma tozu2 paket vanilya2 su bardağı unKreması için;2 su bardağı süt4 yemek kaşığı şeker1 yemek kaşığı nişasta1 yemek kaşığı un1 tatlı kaşığı tereyağı Üzerine;Çilek sos ( Ben hazır sos kullandım ama kendiniz yapsanız daha güzel olur)Damla çikolataHazırlanışı; krema malzemelerini tencereye alıp pişirin ve ılınmaya bırakın.Ispanakları iyice yıkayıp kurutun ve çiğ olarak rondodan geçirin. Çiğ olunca rengi daha güzel oluyor.Kek için yumurta ve şekeri krema kıvamı alana kadar çırpın.Sıvı yağı ve ıspanak püresini de karışıma ekleyerek tekrar çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyaları ekleyerek karıştırın. Tart kalıbını katı yağ ile yağlayın ve karışımı kalıba dökün. Kalıbı direk fırına vermek yerine tepsiye koyun ki ıspanakların rengi solmasın.170 derece önceden ısınmış fırında 25-30 dakika pişirin.Kürdanla kontrol edip fırından alın.Pişen keki fırından çıkarıp üzerine nemli bez örterek soğumaya bırakın.Kremayı blenderdan geçirip soğuyan kekin üzerine yerleştirin.Çilek sosu da üzerine yerleştirip damla çikolata ile süsleyip dolapta 1 saat dinlendirip servis yapın. Afiyet şifa olsun

***8203;
 
  • Beğen
Tepkiler: Birindarfatma

Son mesajlar

Cevaplar
2K
Görüntüleme
59K