Adıyaman yöresel topak helva.

Yaban Gülüm

Fe Eyne Tezhebûn
Sp Kullanıcı
9 Mar 2017
2,887
7,816


Malzemeler:
3 su bardağı un
1 su bardağı susam
1 su bardağı ceviz
7 yemek kaşığı tereyağ
pekmez (gerektiği kadar)

Yapılışı:
Genişce bir tavaya 3 su bardağı un ve 7 yemek kaşığı tereyağ eklenerek topak olmaması için sürekli karıştırılarak kavurulur.
Kavurma işlemi un kokusu kaybolana kadar sürdürülür. 1 su bardağı susam ve 1 su bardağı çekilmiş ceviz aynı tavaya eklenerek hiç aralık vermeden kavurulmaya devam edilir.
Kıvamını bulan kavurulmuş karışım bir yoğurma kabında ılımaya alınır. Biraz soğuyan helva hamur kıvamını bulana kadar pekmez dökülerek karıştırılır.
Hazır olan helva ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlanıp servis tabağında servis edilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Birindarfatma

Son mesajlar