Bulgursuz da Olur: Karnabahar Kısırı

Beste

Sp Kullanıcı
10 Şub 2017
1,574
493
Malzemeler
1 adet karnabahar
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 adet limon
8-10 dal maydanoz
8-10 dal dereotu
2-3 dal taze soğan
2 yemek kaşığı kırmızı lahana turşusu(ince kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber

Pişirme Önerisi
Lahana turşusu yerine, kornişon turşusu ya da çiğ kırmızı lahana kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?
  1. Karnabaharı çiçeklerine ayırdıktan sonra güzelce yıkayıp blenderden geçirin.
  2. Soğanın kabuklarını soyup ince ince doğrayın.
  3. Zeytinyağını bir tavaya alın. Soğanları ekleyerek kavurun.
  4. Salçaları ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun.
  5. Blenderden geçirdiğiniz karnabaharları da ekleyerek 10 dakika pişirin.
  6. Ilıdıktan sonra limon suyu, tuz ve pul biberi ekleyin, güzelce karıştırın.
  7. Maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince ince kıyın, lahana turşusu ile birlikte kısıra ekleyin ve güzelce karıştırdıktan sonra afiyetle tüketin.

afiyet olsun


 

Qasem

Sp Kullanıcı
18 Şub 2017
3,530
527
Ben bunu yapabiliyorum ki :)
Çokta güzrl oluyor..

Ellerime sağlık oh... Mis.mis

Sevgi Platformu
 

Sahra

Sp Kullanıcı
3 Kas 2017
1,480
5,186
Karnabaharla olanı ilk defa öğrendim tadı nasıl olur acaba?:)
 

Son mesajlar