Malzemeler
1 adet karnabahar3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1/2 adet limon
8-10 dal maydanoz
8-10 dal dereotu
2-3 dal taze soğan
2 yemek kaşığı kırmızı lahana turşusu(ince kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Pişirme Önerisi
Lahana turşusu yerine, kornişon turşusu ya da çiğ kırmızı lahana kullanabilirsiniz.Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı çiçeklerine ayırdıktan sonra güzelce yıkayıp blenderden geçirin.
- Soğanın kabuklarını soyup ince ince doğrayın.
- Zeytinyağını bir tavaya alın. Soğanları ekleyerek kavurun.
- Salçaları ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun.
- Blenderden geçirdiğiniz karnabaharları da ekleyerek 10 dakika pişirin.
- Ilıdıktan sonra limon suyu, tuz ve pul biberi ekleyin, güzelce karıştırın.
- Maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince ince kıyın, lahana turşusu ile birlikte kısıra ekleyin ve güzelce karıştırdıktan sonra afiyetle tüketin.
afiyet olsun