Sosyal medya ve insan

Turan

Sp Kullanıcı
31 Ocak 2017
2,092
360
~ SOSYAL MEDYA ve İNSAN! ~

Bilgi paylaştıkça çoğalır, düsturuna ne kadar önem veriyoruz veya paylaştıklarımızın ne kadarı gerçek anlamda bilgidir bilinmez ama farklı amaçlarla takıldığımız bu ortamda çok çeşitli yaşam tarzları, değişik karakterde insanlar var. Bu insanların inancı-ideolojisi-özel hayatı-yaşam biçimi-cinsiyeti değil, ciddi anlamdaki paylaşımları önemlidir çoğumuz için.
....
Geçen günlerde bir haber vardı, fazla dikkatimizi çekmeyen; Meksika'da bir köy ve orada yaşayan mütevazi bir aile... Kızları için düzenledikleri doğum günü kutlaması facebook'tan duyurulunca iş çığırından çıkmış ve 1,5 milyona yakın davetsiz kişi katılmıştı törene... Kötü haber kırlangıç kanatlıdır, iyi haber koltuk değnekli, derler ya hani. Ama bir haberin çabuk yayılması sosyal medya ortamında çokta farketmiyor açıkçası; iyi veya kötü olması bağlamında! Aynı hızla yayılıyor hepsi de, göle atılan taşın oluşturduğu dalga misali, halka halka genişleyen... Bu manada herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi şarttır.
....
Birçok kullanıcı, beğeni ve yorumlarınızı ciddiye alıp-karşılık vermese de... Kendisini vazgeçilmez ilan edip, allame-i cihan sansa da... Aşırı uç/aykırı fikirleri olsa da!... Bazen sabretmek gerektiğini düşünürsünüz. Bu, aykırı fikre gösterdiğiniz bir saygı değil, belki toleranstır! Veya hoşgörü... Her ne kadar ortam sanal da olsa, bağlantının diğer ucundaki bir insandır! Şahsen, asla küçümsemedim bu ortamı fakat içeriği ve bağımlılığı çok eleştirdim.
- BİR: Paylaşıyoruz ama ne paylaşıyoruz? Kaliteye biraz dikkat!
- İKİ: Teknolojinin kölesi olmayalım!
....
Silmek ve engellemek kolaydır, lakin herkesin birbirinden öğreneceği çok şey vardır bu arenada...

Mahmut Topuz
------------------------------------------
 

Son mesajlar