Kuzey ırak da neler oluyor???

Asi ve Mavi

Sp Kullanıcı
30 Ocak 2017
5,702
1,387
Son günlerde gündemin en önemli konusu haline gelen kuzey ırak taki referandum malumunuz
Sizin görüşleriniz nelerdir merak ettim doğrusu
[MENTION=1]Karaton[/MENTION]
[MENTION=31]Qasem[/MENTION]
[MENTION=20]Vav[/MENTION]
[MENTION=60]NoktA[/MENTION]
Siz neler dersiniz bununla ilgili
 

Yaren

Fesleğen
Sp Kullanıcı
30 Ocak 2017
4,706
7,257
Hımmm,bizim görüşümüz merak edilmiyor demek;kızlar toplanın,biz de yemek tarifi konuşalım bari hhhz
 
  • Beğen
Tepkiler: Karaton

Qasem

Sp Kullanıcı
18 Şub 2017
3,530
527
Biz müslümanlar milliyetçi, ulus merkezli bir dil kullanamayız. Olaylarada ulus merkezli bir açıdan yaklaşamayız. Eğer olaya ulus merkezli bir yaklaşım sergilersek Muhakkak ki kürtlerde Araplar, türkler gibi kendi devletletini kurma kararını alma hakkına sahiptirler. Ama iyi olur ama kötü olur o bambaşka bir şey. Lakin adalet önce bunu söylememizi gerkli kılar...

İkinci israil devleti yada ermeni projesi gibi söylemler içi boş ve koftiden söylemler. Eğer ulusçu bakarsanız ozaman her halk kendi.kaderini çizme hakkına sahiptir. Kiminle işbirliği yapacağıda o halkın sorunudur.

Türkiye böyle davranmak ile zaten Irak kürdistanını Pkk nin ve İstailin kıcağına atnış durumda. Oysa barzani bugüne kadar hep türkiyenin yanında durdu. Hatta bölgede en çok anlaşma yaptığımız ve sıfır sorun ile gittiğimiz yer bile orası... Petrolümüzün yüzde 40 tan fazlası oradan gelmekte...

Lakin biz birliği ümmetçiliği ön plana almalıyız. Ayrılıkçılık yerine birliği önermeli yapıcı plmalıyız.bölge halkı zaten yeteri kadar savaşla uğraşıyor. Mhp nin milliyetçi politikasının kulupuna kapılan Akp malesef çok yanlış adımlar atılıyor.

Söyleyecek çok söz var zaman buldukça konuya yazarım inşallah. Ama genel çerçeve bu

Tevhid - Adalet - Özgürlük
 

Mizgin_TuRabii

Sizi Rahatsız Etmeye Geldim....
Sp Kullanıcı
31 Ocak 2017
3,380
10,460
Bir Düşünürün meşhur sözü Halen beynimin en derinliklerinde Ummetin yetimleri diye hitap ediyordu Kürtlere..

Ve bugün ummetin yetimleri bir dönüm sürecinde Kardes ülke dediği Türkiye diğer yandan ıran en önemli nokta ise ırak..

Bugün herşeye muhalefet olan chp bile mesele kürt olunca milliyetcilik damarları ağır basmış yıllardan gelen kin ve nefretle savaş canları çalmaya çalışıyor..
1 milyon nüfusu olan ülkeleri göz önünde bulundurusak kürtler neden devlet kurmasın,Barzani Türkiyenin en zor süreci barış surecinde pkk ya rest çekmiş turkiye tarafında olmuş kardeşliği savunmuştur.

Bu iki kadim millet kardeşçe yaşamış bütün fitne ve fesatlara rağmen, Kuzey irak ta yaşayan halkın çoğu müslüman olmasına rağmen islami kimliğe sahip olmalarına rağmen pkk gibi markstis bakis acisi neden.

Bazı medya yayınlarında çıkan yahudi kürtler israil oyununda diye başlıklar atılırken insanlikdan nasiplenmemis olduklari açık ve net ,mesele devlet kurmak olunca seneler önceki samimi dost dedikleri bi anda israilci diye meydana cikti, Bugün pkk nin en çok istediği kuzey irakla turkiyenin savaşı çünkü barzani müslüman istenilmiyir pkk tarafından..

Rabbim sonunu hayır eylesin ..
Bizler kardeşiz aynı ummetin mensuplariyiz..
 

Son mesajlar