Hanımını Kaybeden Bir Adamın Tüm Erkeklere Tavsiyesi

Asi ve Mavi

Sp Kullanıcı
30 Ocak 2017
5,702
1,387
Humans of Pakistan sıradan Pakistanlı insanların hayat hikayelerini paylaşan bir Facebook sayfası. 27 yıllık evlilik yaşamı sonrası eşini kaybeden bu bey, kendi hikâyesini anlatırken tüm dünyadaki evli erkeklere bazı tavsiyelerde bulunuyor.

”Evliliğimiz 27 yıl ve 2 ay sürdü. Hastaydı. Jinekolog onun hayatını kurtarmak için elinden geleni yapıyordu. Fakat vakti gelmişti. Onunla birlikte iken fark etmemiştim ama gittiğinde tüm dünyam yıkıldı. Eşler kavga eder, her gün tartışır. Ben kendi akrabam olan erkeklerden hanımlarına çok kötü davrananlara şahit oldum. Ama ben yapmadım. Onu çok sevdim! Ne insanlık ne de dinimiz, erkeklere hanımlarına karşı kötü davranma hakkı veriyor.

Kur’an-ı Kerim’de de buyrulduğu gibi ‘Erkekler kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar’. Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem de para kazanan kadının çocuğuna yaptığı harcamaların çocuğuna bir sadaka olduğunu, çocuğunu emzirdiği takdirde eşinden onu yetiştirme ücretini dahi talep edebileceğini buyuruyor. Hâl böyle iken erkekler nasıl kadınlardan üstün olduğuna inanabilir ve onlara kötü davranabilir? Buna hakkımız yok. Yalnızım ama biliyorum ki eşim ahirette benimle birlikte olacak. Umuyorum ki benden râzıdır, her nerede ise. Ona elimden gelen en güzel şekilde davranmaya çalıştım. Onsuz çok yalnız hissediyorum.

Beyler, hanımlarınıza iyi davranın. Ona ne kadar bağlı olduğunuzu, yokluğunda onu ne kadar özleyeceğinizi bilmiyorsunuz. Bugün ona bir kraliçe gibi davranın, hâlen imkânınız varken!”
 

Tuğba

Editör
Yönetici
Editör
30 Ocak 2017
3,030
11,922
Eşi için böyle düşünmek....
Hanım abla çok nasipliymiş ondanda beyindende allah razı olsun.
 

Son mesajlar