Sağlıklı Yaşam Tarifleri

sevin

Sp Kullanıcı
23 Eyl 2019
64
47
Bu başlık altında, yiyeceklerden ziyade, kişisel bakım ve hijyen alanından tarif ve uygulamalar paylaşmak istiyorum. LÜTFEN BU BASİT TARİFLERİ UYGULAYINIZ VE HAYATINIZI KURTARINIZ. Her zaman söylediğim sözleri tekrar etmek istiyorum: İNSANLIK BİR SAVAŞ İÇERİSİNDEDİR VE BU SAVAŞ, TANKLAR VE FÜZELERDEN ZİYADE, YİYECEK, İÇEÇEK VE MEDYA YOLUYLA YAPILMAKTADIR. Bu bir abartı veya şaka DEĞİLDİR. Dilediğiniz kadar araştırabilirsiniz. Ancak, araştırmalarınızı BAĞIMSIZ ARAŞTIRMACILAR yardımıyla yaptığınızdan emin olunuz.

Öncelikle, kısaca diş macunlarından bahsedeceğim. Diş macunlarının içine eklenen sodyum florür, kısaca florür; KİMYEVİ bir madde olup, doğada bulunan KALSİYUM FLORÜR İLE KARIŞTIRILMAMALIDIR... Gelelim, bu maddenin etkilerine... Bu madde, Hitler zamanında toplama kamplarındaki esirlerin sularına eklenmiştir ve neden buna inanmamız gerektiğinden şimdi bahsedeceğim. "Dişlerin çürümesini önlüyor" diye bizlere kakalanan bu madde, BAĞIMSIZ ARAŞTIRMALARA GÖRE, beynin çok önemli bir salgı bezinde birikerek, onun kireçlenmesine yol açıyor. Bu salgı bezi ne işe yarıyor peki? Bu salgı bezi, İNANILMAZ DERECEDE ÖNEMLİ. Gençlik hormonları, uyku düzenini sağlayan hormonlar, psikolojik dengeyi sağlayan hormonlar hep bu bezden salgılanır. Dahası da, bağışıklık sistemi ve zekamız da bu salgı bezinden ciddi olarak etkilenir. Önemini şimdi anlamış olmalısınız... O halde, lütfen hayatınıza, artık, aşağıda tarifini vereceğim, doğal diş macununu kullanarak devam edin...

Ev Yapımı Diş Macunu Tarifi:
-Hindistancevizi yağı
-Karbonat
-Nane yağı (arzuya göre)

Hindistan cevizi yağını, bazı marketlerde son derece uygun fiyata bulabilirsiniz. Çekinmeden alın, çünkü orta boy bir kavanoz aylarca yetiyor ve tarifimiz, normal diş macunlarından daha hesaplı hale geliyor. Soğukta katı halde bulunan bu yağı, ısıtarak kolayca eritebilirsiniz. Macun kıvamını alana dek karbonatla iyice karıştırın ve ardından birkaç damla nane yağı ekleyin. İşte size besleyici, temizleyici ve mükemmel bir diş macunu. Nane yağı şart değildir. Hatta ve hatta, suyla karbonatı karıştırarak basit bir macun hazırlamanız da yeterlidir. Sanılanın aksine, karbonat dişleri ÇİZMEZ. 60'lık sertlik skalasında değeri sadece 6'dır. Diş etlerinize zarar vermemesi için, suyla karıştırıp yumuşakça fırçalamanız yetecektir.

Deodorantların, özellikle kadınlarda meme kanserine yol açabildiğini biliyor muydunuz? Durum, muhtemelen düşündüğünüzden çok daha ciddi... Lütfen aşağıdaki tarifleri bir deneyin.

Ev Yapımı Deodorant Tarifleri:

-İçme suyu
-Karbonat
-Doğal çiçek esansı (veya arzu ettiğiniz herhangi başka hoş kokulu bitkisel yağ)

Suyu kaynatıp, biraz ılıdıktan sonra, karbonatı (1 su bardağına 1 yemek kaşığı kadar) içinde iyice eritin. Suyun biraz sıcak olmasında fayda var. Böylece karbonat iyice çözülecektir. Ardından birkaç damla hoş kokulu yağ ekleyin ve bir sprey şişesine karışımınızı dökün. Örneğin, boş bir sprey kolonya şişesi kullanabilirsiniz. Fabrika çıkışlı deodorantlara göre biraz daha sık kullanmanız gerekebilir ancak, son derece güzel bir deodoranttır. Çantanızda taşıyabilirsiniz. Sadece ellerinize uyguladığınızda bile etkisini fark edeceksinizdir zaten. Kullanmadan önce çalkalayarak, yağın iyice karışmasını sağlamayı unutmayın.

Bir diğer tarifimiz şöyle:

-3 limon kabuğu
-3 portakal kabuğu
-Su (1 litre kadar)
-3 yemek kaşığı kabartma tozu
-Deniz tuzu (bir bardak)

Portakal ve limon kabuklarını rendelenmiş halde suda kaynatın ve sonra suyu süzüp soğumaya bırakın. Kabartma tozu ile deniz tuzunu ekleyin. İyice karıştırın ve kullanmak üzere uygun bir kaba aktarın.

Bu da katı deodorant tarifimiz:

-Hindistancevizi yağı (6 yemek kaşığı kadar)
-Karbonat (4 yemek kaşığı)
-Buğday nişastası (4 yemek kaşığı)
-Güzel kokulu yağ (4 çay kaşığı kadar)

Karbonatla nişastayı karıştırdıktan sonra, hindistancevizi yağına ekleyip güzelce karıştırın ve güzel kokulu yağı da ekleyin. Elinizle uygulayabilir veya eski bir katı deodorant kabına aktararak kullanabilirsiniz.

Çeşitli Diğer Önemli Bilgiler:

-Şebeke suyu içmemeye çalışın. Şişe su alırken de MUTLAKA ETİKETİNİ OKUYUN VE "FLORÜR" YAZIYORSA, BAŞKA MARKAYI TERCİH EDİN. Evet, florür artık şebeke sularına ve şişe sularına da ekleniyor. Neden biliyor musunuz? Dünya Sağlık Örgütü önerdiği için... Arkadaşlar, adı "Dünya Sağlık Örgütü" diye GÜVENMEYİNİZ. İnsan üzerindeki korkunç etkilerini SON DERECE İYİ BİLMEKTELER...

-Evet, çamaşır suyu, deterjan ve benzeri temizlik ürünleri GERÇEKTEN ZARARLI. Lütfen, arap sabunu, sirke, karbonat gibi daha doğal ürünlere yönelin. Elle temizlik yaparken kullanabileceğiniz gibi, makinelere de uygun şekillerde ekleyebilirsiniz. Hiç değilse, granül sabundan deterjanları tercih ediniz. KESİNLİKLE BUNLARI YAPMAK ZOR DEĞİL. ÜŞENMEYİN...

-Meyve ve sebzelerin tarım ilaçlarından arınması için sirkeli su önerilir. Ancak, karbonatlı su da kullanabilirsiniz. Meyve ve sebzeleri güzelce yıkayıp, karbonatlı suda bekletin ve çıkardıktan sonra da KURULAYIN. Neden mi? Şebeke sularında da florür olduğunu az önce belirttik çünkü. Lütfen dikkat...

-Şampuan, saç kremi ve duş jeli yerine doğal sabunları, doğal kremleri kullanmaya özen gösterin. KESİNLİKLE ZOR BİR ŞEY DEĞİL. Büyük ihtimalle son derece rahat bir şekilde de bunları bulabilir ve oldukça uygun fiyatlara alabilirsiniz. Birazcık arayın, sorun sadece.

-Fabrikasyon ürünleri tüketmemeye çalışın. Örneğin, bir bisküvi veya çikolata yerine, evde bir kek yapın. Son derece kolaydır ve dilediğiniz kadar tarif bulabilirsiniz nette. Şeker yerine PEKMEZ kullanın. Kuru meyveler ekleyin... Kekin ununu TAM BUĞDAY UNU olarak tercih edin... Kola ve benzeri içecekleri ise, bana güveniyorsanız, TEK YUDUM DAHİ TÜKETMEYİN. Bazı ülkelerde kola ve florür gibi ürünler yasaktır. İsrail'de sulara florür eklemek yasaktır mesela. Neden sizce?
 

Qasem

Sp Kullanıcı
18 Şub 2017
3,530
527
Bitkisel diş macununu haftasonu deneyecem.
Sevin ölürsem hakkını helal et :)

Sevgi Platformu / Qasem
 

sevin

Sp Kullanıcı
23 Eyl 2019
64
47
Bitkisel diş macununu haftasonu deneyecem.
Sevin ölürsem hakkını helal et :)

Sevgi Platformu / Qasem
Üşengeçliğe bak sen. :) Diş macununu deniyor anca. :)

Böyle klişe bir espriye ben de daha klişe bir cevap vereceğim: Kötülere bir şey olmaz. ; ) Hahah kıyamam. Şaka şaka. :D "Klişe" dedim ama, ne sevimli aslında bu espriler. Çocuksu ve masum. :) Sana uyuyor bu açıdan, Sevgili Qasem. :)

Teşekkür ederim, konuya cevap yazma nezaketin için. :) Alınmazdım gerçi, tamamen boş kalsaydı bile. Ayrılmadan önce üstüme düşeni yapmak istedim. Bu konuyu açmasam içimde kalacaktı. :)
 

Qasem

Sp Kullanıcı
18 Şub 2017
3,530
527
Yoğunluğumdan dolayı bu aralar sadece diş macunu ile ilgilenebilirim :)

Kendime gerçekten ayıracak zamanım yok.

Hayırdır nereye?

Sevgi Platformu / Qasem
 

NoktA

Sp Kullanıcı
21 Mar 2017
4,419
513
Üşengeçliğe bak sen. :) Diş macununu deniyor anca. :)

Böyle klişe bir espriye ben de daha klişe bir cevap vereceğim: Kötülere bir şey olmaz. ; ) Hahah kıyamam. Şaka şaka. :D "Klişe" dedim ama, ne sevimli aslında bu espriler. Çocuksu ve masum. :) Sana uyuyor bu açıdan, Sevgili Qasem. :)

Teşekkür ederim, konuya cevap yazma nezaketin için. :) Alınmazdım gerçi, tamamen boş kalsaydı bile. Ayrılmadan önce üstüme düşeni yapmak istedim. Bu konuyu açmasam içimde kalacaktı. :)
Demek sonunda gittin. Alacağın olsun sevin. Selametle.
 

Son mesajlar

Cevaplar
2K
Görüntüleme
59K