CHP'nin Bütün Derdi Esed'i Meşrulaştırmak

Qasem

Sp Kullanıcı
18 Şub 2017
3,530
527
CHP Suriye’nin mevzu bahis olduğu her durumda sözü evirip çevirip binlerce masumun katili ve milyonlarcasının da tehcirinin baş müsebbibi olan Esed ile diyaloga getirmeye utanmıyor. Şimdi Barış Pınarı harekatı bağlamında da aynı şeyi yapıyor.



CHP MYK Barış Pınarı Harekatı nedeniyle bugün olağanüstü toplandı. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç basına açıklama yaptı. Özkoç açıklaması ise baştan sona kadar “Esed ile barış yapma” edebiyatından ibaret.

Özkoç'un açıklamasından satır başları şöyle:

- 10 Ekim katliamı nedeniyle yol açan, göz yumanların yargılandığını görmedik.

-Barış Pınarı Harekatı adı altında Suriye topraklarına bir harekat başlatıldı.

Biz başından beri Suriye devletinin başında kim varsa onlarla görüşme yapılması gerektiğini vurguladık. Erdoğan önerilerimize kulak tıkadı, kendi bildiğini yaptı. Kendisinin fetih dediği bir harekatı başlattıktan sonra genel başkanları aradı. Birer ikişer dakikalık "giriyoruz" diye bilgi verdi. TBMM neden bu harekat hakkında bilgilendirilmedi? TBMM neden harekâtın bilgilendirilmenin dışında tutuldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP'li il başkanlığına haber veriyor. Böyle bir ciddiyetsizlik görülmemiştir.

Kendisi BOP'un eş başkanıyım demiyor muydu? Ben ABD projesinin eş başkanıyım diyorsun, şimdi dert yanıyorsun.

-İdlib'de insanlık dramından kurtardık dediği bölgeler şimdi terör bölgesi. Oradaki gözetleme kulelerindeki askerlerimiz Rusya tarafından korunuyor.

-Biz diyoruz ki Suriye'de insanların yaşaması için politik önlemler al diyoruz. Erdoğan ne diyor bugünkü konuşmasında fetih diyor. Biz oraya huzur için gidiyoruz diyen devlet adamı nasıl olur da fetih der?

-Dünyada senin oradaki varlığını meşru gören bir ülke var mı? Filistin de dahil olarak soruyorum.

-"Huzur götürmeye geliyoruz" diyorsun sanki kendi ülkende huzur mu var!

TRUMP BİZDEN DAHA FAZLA BİLGİYE SAHİP

-Trump Türkiye'ye hakaretler ediyor, emirler yağdırıyor. Benim bilgim dahilinde diyor, nereye kadar gideceğini biliyorum diyor. ABD Başkanı bizlerin bilmediğini biliyor.

-CHP olarak söylemimiz nettir. Biz itibarlı bir duruş sergileyebilmek için tavsiyemiz şudur;* Suriye'nin meşru devletiyle derhal ilişkiye geçilmeli. Daha fazla kan akıtılmasının önüne geçilmelidir. Orada politik bir çözüm bulunmasının yolu budur

-Ortadoğu'nun sorunları Ortadoğu'daki ülkelerle çözülür. Bir ABD'den bir Rusya'dan tokat yiyerek bu ülkenin dış politikası belirlenemez.

-Sen hiç kimseden büyük değilsin. ABD bağırıyor sana, senin ve AKP hükümetinin gıkı çıkmadı. Bir de üstüne sana hakaret eden, TC'yi küçük düşüren Trump'ı "Ülkesinde sıkıntılar var" ondan yapıyor.

-Esad 1 milyon kişiyi öldürdü diyorsun, BOP 3 milyon kişinin ölümüne sebep oldu. Sen Suriye ile görüşmüyorsun, ABD ile görüşüyorsun

-Biz elbette tezkereye evet dedik. O bölgedeki Mehmetçik vatan görevi yapıyor. Şimdi tam da Mehmetçik oradayken, diğer örgütler askerimize saldırırken tezkere geldi. TC'nin askeri oradaysa biz saldırılara karşı tezkereye evet deriz. Bu tezreke oradaki askeri, barışı korumak içindir. Yoksa senin fetih duygularını tatmin etmek, senin iç siyasi çıkarlarını korumak için değildir.

-CHP için söz konusu vatan ise gerisi tefarruattır. Biz yanlış dış politikalar doğrultusunda ordumuzun varlığı tehlikeye girerse ordumuzun arkasında durur, yanlış politikaları da kamuoyuyla paylaşırız


Haksöz / Qasem

Sevgi Platformu / Qasem
 

Son mesajlar