Helal market açmak, bayilik almak için şartlar nelerdir?

NoktA

Sp Kullanıcı
21 Mar 2017
4,419
513
Helal market açmak, bayilik almak için şartlar nelerdir?


Screenshot_20180109-140857.jpg


Helal ürün satışı yapmak isteyen girişimcilerin merak ettiği soruların cevaplarını bu yazımızda detaylı bir şekilde ele almak istiyoruz.

Helal ürün satışı yapmak isteyen girişimcilerin merak ettiği soruların cevaplarını bu yazımızda detaylı bir şekilde ele almak istiyoruz. Son zamanlarda oldukça fazla talep edilen bu ürünler ile ilgili bir işletme açmak istiyorsanız sizlere belirttiğimiz şartları yerine getirerek sizlerde Helal ürün satışı yapma fırsatını yakalayabilirsiniz.

Helal ürün satışı yapmak için izlemeniz gereken yollar
Açmak istediğiniz işletmenin yakınlarında herhangi bir başka helal gıda ürün satışı yapılmamalıdır. Son 1 yıl içerisinde o bölgede Helal ürün satışı yapan bayinin olmadığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Ancak 1 yılın geçmesinden sonra o bölgeye açılacak olan bayi için orada ilk kurulumu gerçekleştiren işletme sahibinin onayının bulunması gerekmektedir.
Açmak istediğiniz işletmenin iç tasarımı, dükkan yeri ve çalışacak olan kişi sayıları ile ilgili şartların tamamen müteşebbise ait olduğunu belirtmek istiyoruz. Yani açmak istediğiniz dükkanın bütün detayları tamamen müteşebbis tarafından belirlenecektir.
İlk defa açılacak olan marketin ortalama olarak maaliyetinin 40 Bin TL 70 TL arasında bir kurulum maaliyet ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden bu maliyeti karşılamak adına sizlerde devletin sunmuş olduğu hibe kredi türlerine başvuru yapabilirsiniz. KOSGEB’in vermiş olduğu kredi türleri Helal ürün satışı yapmak isteyen yatırımcıları kapsamaktadır. Bunun örneğini ise Sakarya’da bulunan helal ürün satışı yapan bayiden öğrenebilirsiniz. Bu konuda aklınıza takılan diğer soruların cevapları için yorum kısmına sorunuzu yazarak editörlerimizin cevap vermesini sağlayabilirsiniz.
Yukarıda bahsetmiş olduğumuz maliyet detayları içerisinde dükkan da bulunması gereken bütün makinelerin dahil olduğunu belirtmek istiyoruz. Yani dükkanınızda bulunacak olan sütlük , kasa sitemleri ve buna benzer buzdolapları bu rakam içerisinde yer almaktadır.
Açmak istediğiniz marketin en az genişliğinin 50 M2 olması gerekmektedir. Ortalama olarak bu tarz bir işletme açmak isteyen kullanıcıların 50 M2 ile 100 M2 arasında bir dükkan bulmaları gerekmektedir.
Açmak istediğiniz işletmenin kurulum süresinin en geç 45 gün içerisinde tamamlanması gerekmektedir. Bu yüzden açmak istediğiniz işletmenin tüm detaylarını en ince ayrıntısına kadar araştırmadan bu işe girmemenizi sizlere öneriyoruz. Başvuru işleminden hemen sonra yani 45 gün içerisinde işletmenizin faaliyete geçmesi gerekmektedir.
Açmış olduğunuz işletmede helal ürünler dışında satacağınız ürünleri listesi sizlere bildirilecektir. Burada özellikle kağıt havlu, peçete ve buna benzer ürünleri satmak için herhangi bir lisans veya sertifika almanıza gerek yoktur.
GİMDES’in isminin her alanda kullanılıp kullanılmaması tamamen müteşebbise ait olan bir durumdur. İsterseniz diğer firmalar ile iletişime geçmek için GİMDES ismini kullanıp kullanmamak tamamen size kalmış bir durumdur.
Halal Dünya marketler zincirinin belkide en kötü yönlerinden bir tanesi olan e-ticaret sisteminin olmadığını belirtmek istiyoruz.Aslında günümüzde son derece önem arz eden konuların başında gelen bu sistemin olmaması işletmenin giderek daha da büyümesinin önünde son derece önemli bir engel olarak karşımıza çıkmaktadır. İlerleyen zamanlarda bu tarz kararların değişip değişmeyeceğini beraber bekleyip görmek istiyoruz.
Açmış olduğunuz işletmenin yıllık olarak isim hakkının GİMDES’e ödendiğini belirtmek istiyoruz. Açmış olduğunuz işletmenin yıllık KDV hariç ödenmesi gereken tutarın Bin 500 TL olduğunu sizlere belirtmek istiyoruz. Yıllık olarak ödenecek bu tutara bir de KDV eklenmektedir.
Helal ürün satışı yapmak isteyenlere öneriler

Öncelikle açmak istediğiniz işletme için GİMDES sizin adınıza fizibilite çalışması yaparak bu konuda yardımcı olmaktadır. Özellikle işletmenizi kurma aşamasından önce dikkat edilmesi gereken bütün detayları en ince ayrıntısına kadar incelemektedir.

Açacağınız işletme ile bütün reklam işlemlerini GİMDES kendi bünyesinde oluşturduğu ekibi ile son derece profesyonel bir şekilde yaparak işletmenizin tanıtılması konusunda sizlere yardımcı olmaktadır. Açılan işletme sahiplerinin bu çizgi dışına çıkmamaları için sürekli olarak toplantılar ve buna benzer etkinlikler yapılarak işletmelerin çizgi dışına çıkmaması istenmektedir.

Helal ürün satışı yapmak isteyen işletmeciler yukarıda belirtmiş olduğumuz bu detaylara dikkat ederek bu konuda hakkında bilgi sahibi olabilirler. Aklınıza takılan soruların cevaplarını bulmak için ise bizlere yorum kısmından ulaşarak merak ettiğiniz her sorunun cevabını kısa süre içerisinde öğrenebilirsiniz.

İstanbul merkezli olan GİMDES ile iletişime geçmek için 212 – 438- 33- 18 numaralı sabit hat numarasını arayarak buradan detayları öğrenme şansını yakalayabilirsiniz.



Helal market açmak, bayilik almak için şartlar nelerdir?
 

Son mesajlar