Haftanın Konusu: Televizyon kültürümüz üzerine

Qasem

Sp Kullanıcı
18 Şub 2017
3,530
527
Ağustos 1. Hafta

Maalesef internet ve Tv ailelerin hayatlarının merkezine oturmuş durumda. Beraber zaman geçirmek için bile, birlikte dizi yada film izleme moduna getirtilmiş durumda...
Sığ ve popülerite edilen hayatları yaşatıyor topluma bu algı... Algı operasyonlarıyla toplum dinamiklerini adeta medya inşaa ediyor...

Bu anlamda Tv nin yarar yada zararlarını, yada hayatımızda ki yetini kınuşmak istedik.
Buyrunuz sevgili Sp okurları, söz sizde
 

Ali

Sp Kullanıcı
15 Eyl 2017
5,923
10,677
Eline saglik acmis oldugun bu konu icinde tesekkür ederim Qasem kardes.

Televizyon´a bakiyoruz ve bunun da bir ölcüsü var mi veya baska ifade ile ne kadar yada ne türlü bir sekilde bunada bakip ondanda yararlanabiliriz.

Televizyon da insandan bir sey almaktan cok ona verebilmesi gerekir ve onun karsisinda oturup günün cogunu yada yarisini veyahut da o ceyreginide bunada vermemek gerekir.

O televizyon´a bakmak veyahut ona bakmakta ki amac yararlanmak olmasi gerekir bir misal olarak haber veyahut filim de olsa insana bir sey katmasi gerekir.

insan televizyondan bir sey alabilir mi alabilir ve bir haber den veyahut bakmis oldugu bugünkü veyahut o eski olarak tarihi belgesel olur.

Bu zikir etmis oldugum iki sey insana bilgi verir birisi bugünkü veya yasamak oldugumuz simdiki zaman ile alakali olarak bu o haber ve diger seyde bir belgesel olur.

Kisacasi insanoglu bu televizyon denilen aleti iyiye de ve kötüye de karsi kollabilir yani iyi ve hos güzel gibi seylere bakarsa ve bunlarla ilgilenirse buna söz olarak Rahmani denilir ve diger taraftan nahos ve yaramaz kötü gibi seylere bakmak ile de bunada bir seytani diye denilir.
 

ay düşüm

Münzevi..
Sp Kullanıcı
31 Ağu 2017
1,430
844
her evde varmıdır bilmem ama bizim evde tv ler hep acıktır. yegenler çizgi film yetişkinler tv proğramı derken saatler gecıyor gecen pazar evde elektrikler kesildi yaklsşık ıkı saat gelmedi arıza varmıs onu yapıyorlarmıs belediye. Onlar arızayı duzeltene kadar bizim evde hayat kesildi sanki. sus pus herkes bı sinirlenme hali oluştu. bagnaz derecesınde bı hayat yasıyormusuz tv yle.
elektirikler geldi sankı eve can geldi hayat daha bı guzelleştı hhhz (guluyorum ama öyle yani yalan yok )
ev ahalisi mı ? yıne sus pus hiç değişiklik yok evde sadece tv konusuyor biz dinliyoruz bize ne anlatırsalar ne izletirseler onu görup ona inanıyoruz
 

Son mesajlar