Müslümanlardan En Popüler Özürler

Mutlu

Sp Kullanıcı
25 May 2018
277
24
[h=1]Müslümanlardan En Popüler Özürler[/h]

[FONT=&quot]Ne zaman şiddet olaylarında bir artış yaşansa medya bu olayları bir şekilde Müslümanlarla ilişkilendirmeye çalışıyor. İslamofobi hızla yayılan zararlı bir virüs gibi bilgisiz kalmış zihinlere sızarak insanlarda korku, şüphe ve paranoyaya sebep oluyor. Bu gerçekten ciddi bir problem çünkü Müslümanlara karşı provoke edici nefret söylemleri tüm sosyal medya sitelerini kaplamakta.

[/FONT]

[FONT=&quot]Sosyal medyadaki en iyi (ve en komik) hareketlerden biriyse Twitter’daki #MuslimApologies (MüslümanlardanÖzürler) etiketiydi. Çoğu Müslüman kendilerini ve dinleri korumaya çalışmaktan ve sürekli olarak İŞİD, El-Kaide gibi ekstremist grupların tüm Müslümanları temsil etmediğini kanıtlamak zorunda bırakılmaktan çok yoruldu. Bu yüzden de bu sefer her terörist saldırısından sonra beklenin aksine davranarak alaycı bir tutum sergilemeyi seçtiler. #MuslimApologies etiketinin ortaya çıkışı böyle gelişmişti. İşte o etiket altında paylaşılanlardan bazıları…

[/FONT]

[FONT=&quot][h=4]1.Kameralar için özür dileriz. Hayır hayır, gerçekten özür dileriz. Eğer İbn-i Heysem onların selfie çekmek için kullanılacağını bilseydi asla icat etmezdi.[/h][h=4][/h][h=4][/h]
İşte bu özrün gerçekten çok samimi olduğunu düşünüyorum. Ördek suratlı pozları ve yarım selfieleri düşününce… Evet, İbn-i Heysem Arap bir filozof, bilim adamı, gökbilimci, matematikçi ve yazardı. Yalnızca kamerayı (sizin çok hoş ‘potrelerinizi’ çeken şu aleti) icat etmekle kalmadı, o aynı zamanda bilimsel yöntemi geliştiren bilim adamıydı!





[/FONT]

[FONT=&quot][h=4]2. Sakalın bu kadar popüler ve şık olduğu, ve tüm erkekler Müslüman gibi göründüğü için özür dilerim.
#MuslimApologies.[/h]
[h=4][/h][h=4][/h]Sakal bırakmak Müslüman bir erkek için sünnettir ve Müslüman erkekler bu geleneği sürdürmekten son derece hoşnutturlar. Allah’ın Peygamberleri ve evliya kulları hep sakal bırakmışlardır, biz Müslümanların rol modeli oldukları için de onların yolundan gitmekteyiz.





“Hadi sakal bırakalım!”
[/FONT]

[FONT=&quot][h=4]3. Kadınlara eğitim hakkını çok erken tanıdığımız için özür dilerim.[/h][h=4][/h][h=4][/h]
Onun adı Fatima Muhammed el-Fihri. Zengin bir işadamının kızıydı ve 859 yılında Fas’ta bir cami ve medrese yaptırdı. Bu medrese (üniversite) zamanla bu tarz kurumlar arasındaki en göze çarpan oldu. Aslına bakarsanız, bugün hâlâ (1963’ten beri) Kaureen Üniversitesi olarak, dünyanın en eski üniversitesi olarak da diyebiliriz, kullanılıyor.



[/FONT]

[FONT=&quot][h=4]4. Her yıl yıllık birikimimin kırkta birini hayır işlerine ayırdığım için özür dilerim.[/h][h=4][/h][h=4][/h]
Tüm Müslümanlarıın bildiği üzere zekat vermek İslam’ın beş şartından biridir. Her bir Müslüman için kişisel bir sorumluluk olan zekat, ekonomik sıkıntıların azaltır ve zengin ile fakir arasındaki eşitsizliği dengeler. Zekatın önemi Kuran’da defalarca vurgulanmıştır. Eşitlik, sorumluluk, hayırseverlik, merhamet… Nasıl olur da “şiddet dini” diyebilirsiniz İslam’a?





[/FONT]

[FONT=&quot][h=4]5. Trene bindiğim zaman Batman gibi göründüğüm için özür dilerim. Ve oğlunuza Batman'in toplu taşıma
kullandığını düşündürdüğüm için de özür dilerim.[/h]
[h=4][/h][h=4][/h]
Bayanlar, bugünlerde sıkça kullanılan uzun yarasa kol tarzı giysileri bilirsiniz. Hz. Musa’nın asasını çarpıp ikiye böldüğü zaman oluşan Kızıl Deniz’in dalgaları gibi kollarınınızın altından dalgalanan metrelerce fazladan kumaş… Tasarımcılar Marvel kahramanın aniden ortaya çıkıp günü kurtarması için mükkemel bir görüntü oluşturmuşlar sanki. Sanırım hepimiz kendimizce birer kahramanız.





[/FONT]

[FONT=&quot][h=4]6. Sular içinde kalmış ayaklarımız için de özür dileriz.[/h][h=4][/h][h=4][/h]Umumi bir tuvalette abdest alırken içeri giren bir gayrimüslim ve hiç bitmeyecekmiş gibi hissettiren o garip an… Duyarlı bir müslüman abdest almaya ara verip karşısındakine namaz kılmak için öncesinde abdest alarak temizlenmesinin gerektiğini anlatır, fakat müslümanlar çoğu zaman ayakkabılarını kapıp utançla ortadan kayboluyorlar.





[/FONT]

[FONT=&quot][h=4]7. Cuma namazları sırasında 45 dakika boyunca sokaklarınızı tıkayan araçlar için gerçekten ama gerçekten özür dilerim.[/h][h=4][/h][h=4][/h]Bu özür Müslümanlar için mi yoksa gayrimüslimler için mi? Çünkü trafik ve park sıkıntısı çekip ardından da ayrılmak için yer arayanın da bizler olduğumuza inanıyorum. Ayrıca yan yollarda da manevra yapacak yer olduğunu sanmıyorum, dolayısıyla bu özür tüm şehir için.





[/FONT]

[FONT=&quot][h=4]8. Bütün cümlelerimin ortasında “Maşallah, İnşallah ve Elhamdülillah” demeye meyilli olduğum için özür dilerim.[/h][h=4][/h][h=4][/h]Bu değiştirmesi zor bi alışkanlık. Müslüman aileler küçük yaşlardan itibaren çocukluklarına cümlelerinin içinde bü üç kelimeyi kullanmalarını öğretirler. Sonradan Müslüman olanlar da bu kelimeleri cümlelerine dahil etmeye hemen alışırlar ve sonuç olarak hepimiz gayrimüslimlerin önünde de bir nevi Arapça konuşmaya başlarız. Bir profesorle konuşma şöyle gerçekleşebilir: “Evet, inşaAllah sınavlarım için hazırım. Elhamdülillah dün çalışmalarımı bitirdim ve denememi bir gecede tamamladım, maşaAllah çok zekiyim.”





[/FONT]

[FONT=&quot][h=4]9. Allah ile günde en az beş defa özel bir görüşme içinde olduğum için özür dilerim.[/h][h=4][/h][h=4][/h]
Bizi diğer dinlerden ayıran şey Rabbimize fiziksel olarak ibadet etmek için zaman ayrırmamızdır. O’nunla konuşmak için, O’nu hatırlamak için, O’na yalvarmak için… Gök ve yer ancak O’na aittir, ve bizim dönüşümüz O’na olacaktır. İnna lillahi ve inna ileyhi raci’un.






suffagah.com

[/FONT]
 

Qasem

Sp Kullanıcı
18 Şub 2017
3,530
527
Ben bu mesajlara çok gülerdim ki, bu suçluluğunu her halukarda farklı şekilde kabul etmektir...

Batılı paradigma müslüman coğrafyaya kan şiddet göz yaşı taşıdığında bunun bir. Bedeli bir karşılığı olacağını bilmeliydi.
Daga sertiyle karşılık bulacaklardur. Savaş onların topraklarınada taşınacaktır...

Ozaman müslüman coğrafyayı anlarlar...
Şiddeti başka bir şidet doğurur.
Onlar doğuya bomba bıraktığında medenniyet demokrasi...
Batıda bombalar patlayınca barbarlık terörisim...

Hayır barbrlık barbarlıktır...
Doğudada batıdada...
Savaşın aktörlerinin topraklarında uygulanan hiç bir şiddet vakıası için farklı bir bakış açısıylada olsa özür dilemiyorum...

Sevgi Platformu / Qasem
 

sükutu-ezber

Öyle işte,,,
Sp Kullanıcı
11 Şub 2017
16,547
59,068
Şükürler olsun onları söylemeye dillerimiz dönüyor,,,,

Olaya mecazi anlamda yaklaşılmış,, yoksa biz mi özür dileyeceğiz asla,,,, :)
 

Evşen

Sp Kullanıcı
27 Şub 2017
673
1,431
İroni içeren güzel bir yazı ama bu ne onu anlamak mümkün değil..

3. Kadınlara eğitim hakkını çok erken tanıdığımız için özür dilerim.


?????
 

Son mesajlar

Cevaplar
2K
Görüntüleme
59K