Amel Defteri

Ali

Sp Kullanıcı
15 Eyl 2017
5,923
10,677
AMEL DEFTERİ

İnsanin dünya hayatinda yaptigi iyi ve kötü bütün işlerin sözlerin kayit edildigi defter. Bu defter sesli bir film misali insanin her türlü hal ve hareketini, konuşmalarini zabt eden bir defterdir. Bu kayit ve zabitlarla insan ahirette hesaba cekilecek, bu defter insanin leh veya aleyhinde bir şahid olacaktir. Kur´an´da “kitab”olarak zikredilmektedir.

Dünya hayatinda devamli olarak insanla beraber bulunan ve onun yaptiklarini kaydeden melekler vardir. Kur´an-i Kerim bu melekler hakkinda şöyle buyurur:

“Halbuki üzerinizde gözetleyici melekler var, şerefli yazici (melekler). Her ne yaparsaniz bilirler”(el-İnfitar, 82/10-12). “O, (İnsan) her ne söz söylerse muhakkak yaninda hazir bir gözcü vardir.”(Kaf, 50/18).

Amel defterine insanin yaptiklarini yazan meleklere Hafaza* (Hafiza) melekleri veya Kiramen Katibin* (Şerefli Yazicilar) yahut “Rakib-Atid” denmiştir.

Her insana, kendi amel defteri, Ahiret gününde verilecek ve insan kendi yaptiklarini orada bizzat görüp okuyacaktir. Defterleri sag tarafindan verilen kimseler Cennetlik bahtiyarlar, sol tarafindan veya arkasindan verilen kimseler ise Cehennemlik bedbahtlar olacaklardir. Bahtiyarlarin hesabi ya cok basit gececek veya onlar hic hesaba cekilmeyecek; bedbahtlar ise cok cetin bir hesabla karşilacaklardir. (Şamil İslam Ansiklopedisi Ct.1. Sf. 127/Heyet)
 

Son mesajlar