Devrik Cümleler

ay düşüm

Münzevi..
Sp Kullanıcı
31 Ağu 2017
1,430
844




zaman akıp gıdıyorken
gündüzler geceleri kovalarken
saat tık tak diye işlerken
bize zamanım yok dedirtme Allah'ım
Zaman içinde namaz ver Allah'ım
Namaz içinde zaman ver Allah'ım
öd
 
  • Beğen
Tepkiler: Birindarfatma

ay düşüm

Münzevi..
Sp Kullanıcı
31 Ağu 2017
1,430
844
Aşk nedir bilir misin ?
Aşk ezandan önce abdest almakdır
Aşk müezzin ''Hayya ale-salah'' dediğinde seccade sermektir
Aşk ezanla birlikte teslim olmaktır içten içe dua etmektir yaradana
Aşk namaza başlarken tekbir anındaki kalp çarpıntısını hissetmektir
Aşk rukuda eğilmekdir edeple
Aşk secdede bütünleşmektir yürekle
Aşk selamla huzur bulmakdır gönülde
Aşk Rabbinin davetine icap etmekdir herseyden öte
öd 2014
 
  • Beğen
Tepkiler: Birindarfatma

ay düşüm

Münzevi..
Sp Kullanıcı
31 Ağu 2017
1,430
844



Aklını ilmin ışığında nurlara boyar da insan, kalbini unutur. Akılda parlayan nur, kalbi aydınlatmazsa karanlıklara gark olmaz mı yapılan ameller? İlim de zirve yapan sen; anlatırken Allah’ın elçisini ürper miyor ise kalbin, okurken Rabbinin ayetini süzülmüyorsa gözünden yaş, dinlerken yapılan zulümleri sızlamıyorsa yüreğin, boşa gitmiş demektir zaman, ilmin, emeğin. İlim öğrenmek her Müslümana farzdır. İlim ilaç gibidir sadece öğrenmek yeterli gelmez. Aynı zamanda bu ilacı içmemiz, dünyevi hayatımıza uygulamamız gerekir ki tesirini göstersin, kalplerimizi sağlığına kavuştursun. İlmi öğrenmek için gösterdiğimiz emek ve çabayı hayatımıza uygulayabilmek için gösterebilseydik eğer kalplerimiz aydınlanır, amellerimiz temiz niyetlerle süslenirdi.
Şöyleki: “Herhangi bir ilmi kitabı gözlerini dahi kırpmadan, pür dikkat okuduğunu düşünelim. Kitap peygamber Efendimiz'in (s.a.v) bir hadisinden bahsetsin: “Kalp kırmak 70 kere kabe yıkmaktan daha büyük bir günahtır.” Hadisi okuyunca kalbini kıran insanların listesi hemen oluşuverdi aklının bir köşesinde değil mi?. Rabbim dedin içinden: “Çoğu kez kırıldı, paramparça oldu kalbim ama sen benimlesin, sen benim yanımdasın Rabbim”. Peki bunları söylerken kırıldığın kadar kırdığın insanlar da geldi mi gözünün önüne? Rabbim hiç kimseyi kırmamayı görev edindim bundan sonra kendime dedin mi ? Arkadaşlarınla yaptığın derin bir münakaşanın ortasında frenleyip de kendini kalp kırmaktan vazgeçtin mi hiç? Yapmadıysan eğer, yapamadıysan ne faydası oldu ki öğrendiğin ilmin sana?”

Bizim nice nenelerimiz, dedelerimiz geldi, geçti bu yollardan. Okuma yazmaları yoktu belki, kalp kırmaktan çekinen tertemiz yürekleri vardı. İlimleri azdı ama Allah aşkıyla yanıp tutuşan imanları vardı. Dünya imtihanlarına göğüs gerdirten, metanet yüklü sabırları vardı. Bilmiyorlardı belki çoğu şeyi ihlasla yoğrulmuş amelleri vardı. (Allah onlardan razı olsun) İlim önemlidir. İnsan okuyunca tanır. Tanıyınca bulur. Bulunca sever. İlmin hayatımıza şekil vermesi daha da önemlidir. İnsan sevince yapar, yapınca temizlenir. Temizlenince asıl saadete ulaşır. Allah hepimizi ilmiyle amel edenlerden eylesin.(Amin.)

ad

 
  • Beğen
Tepkiler: Birindarfatma

ay düşüm

Münzevi..
Sp Kullanıcı
31 Ağu 2017
1,430
844
Kalbinde küçücük umutlarla filizlenen,düşledikçe yeşeren, yaklaştıkça çiçek açan hayallerin var ya; onlara uzak olduğun için bu kadar tatlılar,ulaşamadığın için bu kadar kıymetliler...Senin içinde bulunduğun ortam, yaşadığın hayat kim bilir kaç canın hayalidir? Onlara ulaşamadığın zamanlarda senin de hayalindiler. Nasıl da kıymetliydiler gözünde...Elde edince, ulaşınca yeni oyuncağından hevesini almış olan cocuğun eskiler sandıgına firlattigi tozlu oyuncaklari gibi sen de firlattin hayallerini kalbin yeni maceralar peşine düştü, yeni hayallere daldı cünkü.Hayırlısını istedikten sonra hayallerimize ulaşmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya calismaliyiz tabiki de ama düşlediğimiz hayaller; yaşadıgimiz hayatin güzelliklerini basitleştirecek, en güzel anlarimizi kiymetsizlestirecek kadar büyümemeli gözümüzde. Her anının kıymetini daima bilmeli insan, şükretmeli...Demeli kendi kendine:" Düşlediğim hayali yaşıyor olsaydım şu an, düşlerimdeki gibi kıymetli olmazdı belki de o an."En güzel an yaşadıgımız andır.Her daim hayırlısını iste hep şükret ama yaşadıgın anın kiymetini hep bil istedim. Yaşadığın anın kıymetini HEP BİL..
 
  • Beğen
Tepkiler: Birindarfatma

ay düşüm

Münzevi..
Sp Kullanıcı
31 Ağu 2017
1,430
844


senı görmeden ıstemek cok baska...
kokunu duyup selam verıp özlem duymak çok başkaa..
medıne .....
yüregım sende kalmıs..
gidenlerı gördükce ....
onların peşıne takılıp benıde götür desem..
Rabbım benı gene mısafır edermı
acaba memnun edebılmışmıydım Rabbımı.....

efendımın huzuruna vardıgımda..
acaba benden memnunmuydu...
yoksa gunahlara bulanmıs ruhum rahatsızmı etmıstı...

efendım efendım...
bır daha varabılsem bır daha
 
  • Beğen
Tepkiler: Birindarfatma

Son mesajlar