Şehadet Ayına Özel 5 Şehit 5 Kitap

Mutlu

Sp Kullanıcı
25 May 2018
277
24
[h=1]Şehadet Ayına Özel 5 Şehit 5 Kitap[/h]

[FONT=&quot]Karşılaştıkları sıkıntılara sabreden, çorak toprakları mücadele azmi ve örnek yaşantısıyla yeşerten İslami hareket önderlerinin çoğu, Şubat ayında Hakkın rahmetine kavuştu.

[/FONT]

[FONT=&quot]Yaşamları boyunca İslam’a hizmetten ve dava saflarında mücadele etmekten bir an bile geri durmayan muhterem şahsiyetlerin Şubat ayı içinde şehit edilmesi nedeniyle ”Şubat ayı Şehadet ayı” olarak tanımlanıyor.

[/FONT]

[FONT=&quot]İşte Şubat ayında şehadete erişen güzel insanlardan bir kısmı hakkında okuyabileceğiniz kitap önerileri.

[/FONT]

[FONT=&quot][h=4]1. HASAN EL-BENNA - AHMET EMİN DAĞ[/h][h=4][/h][h=4][/h]



Bugün, İslam toplumlarının içinden geçtiği dönem, Benna benzeri liderlere ihtiyacın en üst düzeye çıktığı bir zaman dilimidir.


Bu sebeple, büyük önder ve düşünür Hasan el- Benna’nın hayatının, böylesine mütevazı bir eserle de olsa, bir kez daha hatırlatılmasının, Benna geleneğinin, gelecek nesillere doğru biçimde aktarılması konusunda küçük bir katkı olması umulmaktadır.


1949 yılının Şubat ayında bir konferansından çıkarken silahlı saldırıya uğradı. Polis hastaneye müdahale etti, tedavi görmesini engelledi. Orada ruhunu teslim etti.



[h=4]2. İSKİLİPLİ ATIF HOCA - MEHMET SILAY[/h][h=4][/h][h=4][/h]



Dr. Mehmet Sılay, 10 yıllık bir çalışmanın ardından İskilipli Atıf Hocanın hayatını kitaplaştırdı.


Sılay, İstiklal Mahkemesi kayıtlarına kadar yaptığı derin araştırma sonucunda hazırladığı ‘İskilipli Atıf Hoca’ adlı kitabında, Cumhuriyet tarihinin en önemli devlet adamlarından Atıf Hocanın idamına dair hukuksuzlukları gözler önüne serdi.


Sılay, geniş bir kaynak çalışmasıyla hazırladığı kitapta devrin en önemli fikir ve ilim adamlarından Tahir-ul Mevlevi (Tahir Ongun), Ali Tahmilci, Rıza Nur, Şevket Süreyya Aydemir, Nizamettin Saraç, Cevdet Soydanses, Ahıskalı Ali Haydar Efendi, Bediüzzaman Said Nursi ve Necip Fazıl Kısakürek’in de konuyla ilgili görüşlerine yer verdi.


“Dik duruşuyla bir devre damga vuran, bir dönemin mazlumu olarak her daim hatırlarda olacak Atıf Hoca, bugün milyonlarca gönülde yaşıyor. Bizim de onun adını bugünün tarihine nakşetmemiz gerekiyor.



[h=4]3. MALCOLM X - RECEP ŞENTÜRK[/h][h=4][/h][h=4][/h]



Malcolm X, önce sadece ABD’de yaşayan siyahların haklarını savunmak için mücadele etti.


Ama nihayet, hayatının sonuna doğru, evrensel planda, istisnasız bütün insanların haklarını savunmak için mücadeleye başladı.


Onun düşüncesi her ne kadar bu safhalardan geçse de, değişmeyen temel özeliği, haksızlığa karşı sessiz ve pasif kalmamaktı.


Hac görevini yaptığı zaman farklı ırklardan ve renklerden insanlarla birlikte aynı Allah’a secde etmenin büyüsüne kapıldı ve ırkçılığın İslam dışı olduğunu fark etti. Malcolm’un ünü, İslam ülkelerini sardı.


Amerika’da çok büyük kitleleri peşi sıra sürükleyen Malcolm, ABD rejimi için tehlikeli olmaya başlar.


21 Şubat 1965’te suikastçıların kurşunlarına hedef olarak şehit edilir.



[h=4]4. METİN YÜKSEL - FERHAT ÖZBADEM[/h][h=4][/h][h=4][/h]



Metin Yüksel, ülkemizde genç yaşına rağmen İslami hareket içinde şuuru ve uyanıklığı ile tanınıyordu.


Yurdun dört bir yanında zalimlere ve işbirlikçilerine karşı amansız bir mücadele içindeydi.


23 Şubat 1979 Cuma günü Cuma namazı çıkışında hunharca katledildi. Şehit edildiğinde 20 yaşındaydı.



[h=4]5. ZELİMHAN - MOHMAD MAMAKAYEV[/h][h=4][/h][h=4][/h]



Zelimhan Yandarbiyev, Çeçenistan’ın ikinci devlet başkanı.


Rusya’nın 1999’da Çeçenistan’ı ikinci kez işgal etmesinden sonra başlatılan mücadelede önemli rol oynadı. Çeçenistan’ın bağımsızlık davasında önemli bir yeri olan Yandarbiyev, 13 Şubat 2004’te arabasına konan bir bombanın hedefi oldu. Ağır yaralanan Yandarbiyev, hastanede şehit oldu.


suffagah.com


[/FONT]
 

Son mesajlar