Rüyada Lamba veya Kandil Görmek Neye Yorumlanır

ay düşüm

Münzevi..
Sp Kullanıcı
31 Ağu 2017
1,430
844
Diyanet Ruya :

Rüyada yanan lamba ve kandil görülmesi; ibâdet etmeye sönmüş lamba veya kandil görülmesi ise; ibâdet etme konusunda tembelliğe yorumlanır. Sâlimî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında yanan bir lamba görmesi; o kimsenin başarıya ve mülke kavuşacağına yorumlanır.
Rüyanızda billur veya camdan bir lamba görmeniz; Allah'ın emirlerine uyarak ibâdet edeceğinize, namaz ve niyazda bulunacağınıza delalet eder.

Rüyanızda böyle bir lambayı yaktığınızı görmeniz; büyük bir ihsana ve yüksek bir mevkiye erişeceğinize, hasta iseniz şifa bulup iyileşeceğinize, eğer sıkıntıda iseniz, sıkıntınızın geçeceğine ve kederlerinizden kurtulacağınıza işaret eder.

Rüyanızda bir lambayı söndürdüğünüzü görmeniz; kendi elinizle işlerinize sekte vuracağınıza, rüyanızda yanmakta olan bir lambanın kendiliğinden söndüğünü görmeniz; eğer hasta iseniz öleceğinize, ticâret erbabı iseniz, zarar edeceğinize yorumlanır. Hangi cinsten olursa olsun rüyada bir lambanın kendiliğinden söndüğünün görülmesi; iyiye yorumlanmaz.

Bir kimsenin rüyasında şiddetli bir rüzgârın tesiriyle bir lambanın, söndüğünü görmesi; o kimseye devlet büyüklerinden birisinin zulüm yapacağına işaret eder. Rüyanızda bir başkasına bir lamba verdiğinizi görmeniz; sizin bir başkasını iyi bir işe yerleştirmeye çalıştığınıza, rüyanızda lambanın kırıldığını görmeniz; sizin vefat edeceğinize, bir yoruma göre de işinizden ayrılacağınıza delalet eder.

Bazı tabircilere göre: Rüyanızda bir lamba bulduğunuzu veya satın aldığınızı görmeniz; sizin güzel ve asil bir hanımla evleneceğinize yorumlanır. Bir hanımın rüyasında bir lamba satın aldığını görmesi; o kadının iyi ve zengin bir erkekle evleneceğine işaret eder.

Bekâr bir kimsenin rüyasında bir lambayı üfleyerek söndürdüğünü görmesi; o kimsenin boşboğazlığı yüzünden şeref ve itibarını kaybedeceğine delalet eder. Evli olmayan bir kadının böyle bir rüya görmesi; o kadının çenesinin düşüklüğü yüzünden şeref ve itibarına gölge düşüreceğine yorumlanır. Rüyanızda yanmakta olan bir lamba fitili görmeniz; sizin etrafınıza halkı toplayıp onlara iyilikte bulunan bir kişi olduğunuza işaretle tabir olunur. Eğer fitil yanmıyorsa; yorum bu rüyanın aksine yapılır. Rüyada bir lambanın fitilinin tamamen yanıp bittiğinin görülmesi; toplum tarafından çok sevilen ve sayılan bir kimsenin öleceğine yorumlanır.
Seyyid Süleyman : Rüyada yanmakta olan bir lambayı görmek; başarı makam ve itibardır. Billurdan veya camdan bir lamba gören, Allah'ın yardımına mazhar olup ibadete yönelir. Böyle bir lamba yaktığını gören, büyük hayra ve şerefe nail olur. Sifaya kavuşur, selamete çıkar. Lambayı söndüren, şeref ve makamına kendi eliyle zarar verir.

Lambanın kendiliğinden söndüğünü gören, hastaysa; vefat eder. Tüccarsa; zarara uğrar.Lambanın şiddetli bir rüzgar sebebiyle sönmesi, devlet idarecilerinin o bölgede zulmedeceklerine işarettir. Herhangi bir madenden lamba görmek; o madenin tabirde temsil ettiği zat sayesinde izzet ve devlete kavuşmaktır.Lamba makinesini bozuk görenin, işleri bozulur. Sişesinin kırık yahut çatlak olması, itibar kaybıdır. Lambanın fitilinin uzun olması, görülecek hayrın büyüklüğüne işaret eder.Bir şahsın kendisine yanmakta olan lamba verdiğini gören, o zattan menfaat bulur; birine lamba verdiğini gören, ona fayda sağlar. Lambanın kırıldığını gören, vefat eder yahut şerefini kaybeder.

Bazı tabirciler lambayı; güzel bir kadınla yorumlamışlardır. Lamba bulmak ve almak; evliliktir. Lambayı üfleyerek söndüren, eşini boşar. Bekar bir insanın lambayı bu şekilde söndürmesi, boşboğazlığı sebebiyle gözden düşmesidir. Sönmüş lamba gören, ibadette tembellik eder.
 

Son mesajlar