'İsrail gerçek bir ülke değil' diyen Fransız dergi toplatıldı

Gripin

Sp Kullanıcı
25 Ara 2017
11
2

Fransa'da yayınlanan çocuk dergisi Youpi'nin Ocak sayısı, 'İsrail'in bazı ülkeler tarafından gerçek bir ülke olarak görülmediği' ifadesine gelen itiraz üzerine toplatıldı.


5 ila 8 yaş arası çocuklara hitap eden dergide yer alan oyun kartlarının birinde, İsrail'in gerçek bir ülke olmadığı sözleri yer alıyordu.
Derginin Ocak sayısında dünya haritasının bulunduğu sayfada dünya ülkeleri tanıtılırken, "Dünyadaki 197 ülkeye devlet denir. Fransa, Almanya, Cezayir gibi. Dünyada 197 ülkeden daha fazla ülke var. Ancak tüm dünya bu ülkeleri (örneğin İsrail ve Kuzey Kore gibi) gerçek ülke olarak görmüyor."ifadeleri yer aldı. Derginin imtiyaz sahibi Bayard Grubu, derginin Ocak sayısının bayilerden çekileceğini söyledi.



İsrail'in Fransa büyükelçisi Aliza Bin Noun da bu duruma tepki göstererek, "Çocuklara bu yalanların düşündürülmesi şok edici! Siyonizmi cesaretlendiren bu tarz konuşma, semitizm karşıtlığından ayrılamaz." diye tweet attı ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u da etiketledi.

AFP'ye konuşan Bayard Grubu'nun Başkanı Pascal Ruffenach, bir hata yapıldığını belirterek, "İsrail'in varlığı ile ilgili en ufak bir tartışmaya girmek istemiyoruz." dedi.

Kaynak: HaberTürk
 

NoktA

Sp Kullanıcı
21 Mar 2017
4,419
513
Hiçbirşeyi önemsiz görmüyorlar. Bizde olsa çocuk dergisi denir önemsenmez.
 

Son mesajlar