Sonunda Adnan Oktar'a Dokunuldu

Sükût-u Hayâl

Yıldırım çarpmış
Sp Kullanıcı
8 Tem 2018
2,650
13,254
Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sabaha karşı Adnan Oktar örgütüne yönelik hava destekli operasyon başlatıldı.
Adnan Oktar Çengelköy’deki evinde gözaltına alındı
Operasyonun, aralarında Adnan Oktar'ın da olduğu 235 şüphelinin yakalanması için İstanbul merkezli 5 ilde eş zamanlı yürütülüyor.
İstanbul Çengelköy'deki evinde gözaltına alınmak istenen Adnan Oktar ve korumalarının polise direnmesi üzerine bölgeye özel harekat polisleri gönderildi.
Kamuoyunda Adnan hoca olarak bilinen Adnan Oktar evinde gözaltına alındı. Oktar, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü.
<iframe height="370" src="http://www.trthaber.com/video_siteneekle.php?id=39603&video=1&baslik=0&spot=0&tarih=0" width="100%" style="margin: 0px; padding: 0px; border-width: 0px; border-style: initial; outline: 0px; vertical-align: baseline;"></iframe>
Operasyon kapsamında Oktar'ın ev ve işyerlerindeki aramalar sürüyor.
Şu ana kadar 79 şüphelinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında, çok sayıda adreste arama yapıldığı, aramalara polis helikopterinin ve deniz polisinin de destek verdiği öğrenildi.

Siyasi ve askeri casusluk suçlaması
Örgüt üyelerine yönelik soruşturma, "Siyasi ve askeri casusluk, dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suratiyle dolandırıcılık, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, özel hayatın gizliliğini ihlal, resmi belgede sahtecilik, Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet, tehdit, cebir, iftira, halkı askerlikten soğutma, hakaret, suç uydurma, yalan tanıklık, nitelikli dolandırıcılık, kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet, vergi usul kanununa muhalefet, rüşvet, eğitim ve öğretim hakkının engellenmesi, eziyet, kişisel verilerin kaydedilmesi, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi, ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanuna muhalefet" suçlarını kapsıyor.
Cinsel istismar, cinsel saldırı, küçük yaşta çocuğun kaçırılması ve alıkonulması suçlamaları da var
Emniyetin yayımladığı bilgi notunda, Adnan Oktar örgütüne yönelik, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, çocukların cinsel istismarı, cinsel saldırı, reşit olmayanla cinsel ilişki, çocuğun kaçırılması veya alıkonulması, cinsel taciz, şantaj, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamaları da yer alıyor.
Aramalar devam ediyor
Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında birçok adreste aramalar sürüyor.

Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirilerek emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Çok sayıda şikayet var
Adnan Oktar ve yanındakiler hakkında Emniyet'e çok sayıda şikayette bulunulduğu öğrenildi. Şikayette bulunanların arasında küçük yaşta kız çocuklarının aileleri, dolandırılanlar, örgütten ayrıldığı için iftira ve şantaja uğrayanların yer alıyor.
Geçtiğimiz aylarda Avusturya'da yaşayan gurbetçi bir Türk vatandaşı reşit olmayan iki kızının Adnan Oktar'ın programında gördüğünü söyleyerek güvenlik birimlerine şikayette bulunmuştu.
RTÜK ve Diyanet'e de şikayet edilmişti
Adnan Oktar'ın dini içerikli olduğunu iddia ettiği programları için Diyanet İşleri Başkanlığı ve RTÜK'e vatandaşlardan çok sayıda şikayet iletilmişti.
A9 kanalı ve internet üzerinden yaptığı yayınların içeriği nedeniyle kamuoyunda tepkilere neden olan Adnan Oktar ile ilgili gerek RTÜK gerekse Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden iletilen şikayetler, Diyanet İşleri Başkanlığına da uzanmıştı.
Vatandaşların, şikayetlerinde, genel olarak Adnan Oktar'ın İslam dinini ve toplumu rencide edici yayınlar yaptığı, Türk halkının ahlaki, İslami değerlerini aşırı derecede bozduğu belirtilmişti.
Kaynak: TRT Haber
 

Sükût-u Hayâl

Yıldırım çarpmış
Sp Kullanıcı
8 Tem 2018
2,650
13,254
Tabiki böyle bir operasyon alelade yapıalamaz da, biliyorsun ki bunun ağababası israil, siyonizm.
Bu kanı bozuk yüzünden Türkiye'nin üzerine geleceklerdir. Bir eksik bir fazla farketmez lakin durum bu
 

sükutu-ezber

Öyle işte,,,
Sp Kullanıcı
11 Şub 2017
16,557
59,110
ben bilmem de eskiden iyi hocaymış diyorlar hapishaneye girmiş ondan sonra bir şeyler olmuş adamcağıza,,

inşallah çıkmazlar çıkarlarsa da inşallah hiç bir yerde olmazlar tvlerde vs...
geç kalınmış olsa da vardır inşallah nedeni,,,
Rabbim öylelerini temizlesin ülkemizden,
 

EfuL!m

HüZün'Gâh
Sp Kullanıcı
8 Mar 2017
2,167
544
Çengelköyümüz den bir çöplük daha temizleniyor hamdolsun ..
Çok evvelinde olmalıydı nasip bugüneymiş..
Hayvansever abiye devletimiz ikramda bulunmustu simdi hesap zamanı ..:sopalı:
Sabah sabah böylesi müjdeyi hiçbiryerden alamazdım değmen benim keyfime ..:keyif:
 

Son mesajlar