2018 ve 2019 Nobel Edebiyat Ödülleri Sahibini Buldu

Qasem

Sp Kullanıcı
18 Şub 2017
3,530
527
Geçtiğimiz yılın Kasım ayında ortaya çıkan taciz skandalı nedeniyle verilemeyen 2018 Nobel Edebiyat Ödülü Polonyalı yazar Olga Tokarczuk'a, 2019 Nobel Edebiyat Ödülü ise Avusturyalı yazar Peter Handke'ye verildi.



Açıklamada, 1962 doğumlu Polonyalı romancı Tokarczuk'un, "sınırlar arası geçişleri bir yaşam biçimi olarak ansiklopedik bir tutkuyla temsil eden anlatısal hayal gücü" nedeniyle ödüle layık görüldüğü belirtildi. Tokarczuk, Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan 15. kadın yazar oldu.

Akademi, bu yılın Nobel Edebiyat Ödülü'nün ise 1942 doğumlu Avusturyalı yazar Peter Handke'ye verildiğini duyurdu. Handke'nin "insan deneyiminin özgünlüğünü ve sınırlarını dilbilimsel ustalıkla araştıran etkili yapıtları" nedeniyle ödüle layık görüldüğü kaydedildi.

Handke, 1995'te Bosna savaşının son yılında Sırbistan'a ve Bosna'nın Sırp kesimine bir yolculuk yapmış, izlenimlerini *Tuna, Sava, Morava ve Drina’ya Yolculuk - ya da Sırbistan’a Adalet - Bir Kış Yolculuğuna Yaz Eki adlı bir kitapta paylaşmıştı. Avusturyalı yazar, kitabın tek bir satırında bile eli kanlı Sırp faşistlerine değinmemiş; dahası, şeytanın avukatlığına soyunarak onları ülkelerini işgal eden beyazlara karşı savaşım veren kızılderililere benzeterek tepkilerini üzerine çekmişti.


Haksöz / Qasem

Sevgi Platformu / Qasem
 

Son mesajlar