ok lezzetli ve yumuşak bir kurabiye
Malzemeler


  • 1 paket oda sıcaklığında margarin 250 gram
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 cay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un
  • İçi için:
  • 4 adet elma
  • 5 yemek kaşığı ceviz ici (ben fındık içi de koyuyorum bazen)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanış


  • Elmaları soyalım ve rendeleyelim.
  • 5 yemek kaşığı ceviz içini, 1 yemek kaşığı pudra şekerini, 1 tatlı kaşığı tarçını ve elmaları tavaya koyup kavuralım.
  • Soğuması için bir kenarda bekletelim.
  • Hamur İçin:
  • 1 su bardağı kadar unu yumuşamış margarini ve pudra sekerini hamur kabında iyice yoğuralım.
  • Karışımın ortasını havuz seklinde açalım yumurtayı, yoğurdu, kabartma tozunu ve sıvı yağı ilave edip hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  • Kulak memesi yumuşaklığında elimize yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilave ederek hamuru yoğuralım.
  • Hamurdan ufak parçalar koparalım ve düz bir zeminde merdaneyle hamuru açalım.
  • Açtığımız hamuru üçgen şeklinde keselim ve üzerine elma harcından koyup rulo halinde saralım.
  • Hazırladığımız elmalı kurabiye rulolarını yağlanmış ve ya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü hafifçe pembeleşene kadar (40 dakika kadar daha da az olabilir dakikasını takip etmeniz lazım) pişirelim.
  • Elmalı kurabiyeler piştikten sonra fırından çıkartıp soğumaya bırakalım.
  • Elmalı kurabiyeler soğuduktan sonra üzerilerine pudra şekeri döküp servis yapalım.
  • Afiyet olsun..