ok lezzetli ve yumuşak bir kurabiye
Malzemeler
- 1 paket oda sıcaklığında margarin 250 gram
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 cay bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı pudra şekeri
- Aldığı kadar un
- İçi için:
- 4 adet elma
- 5 yemek kaşığı ceviz ici (ben fındık içi de koyuyorum bazen)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- Elmaları soyalım ve rendeleyelim.
- 5 yemek kaşığı ceviz içini, 1 yemek kaşığı pudra şekerini, 1 tatlı kaşığı tarçını ve elmaları tavaya koyup kavuralım.
- Soğuması için bir kenarda bekletelim.
- Hamur İçin:
- 1 su bardağı kadar unu yumuşamış margarini ve pudra sekerini hamur kabında iyice yoğuralım.
- Karışımın ortasını havuz seklinde açalım yumurtayı, yoğurdu, kabartma tozunu ve sıvı yağı ilave edip hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Kulak memesi yumuşaklığında elimize yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilave ederek hamuru yoğuralım.
- Hamurdan ufak parçalar koparalım ve düz bir zeminde merdaneyle hamuru açalım.
- Açtığımız hamuru üçgen şeklinde keselim ve üzerine elma harcından koyup rulo halinde saralım.
- Hazırladığımız elmalı kurabiye rulolarını yağlanmış ve ya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü hafifçe pembeleşene kadar (40 dakika kadar daha da az olabilir dakikasını takip etmeniz lazım) pişirelim.
- Elmalı kurabiyeler piştikten sonra fırından çıkartıp soğumaya bırakalım.
- Elmalı kurabiyeler soğuduktan sonra üzerilerine pudra şekeri döküp servis yapalım.
- Afiyet olsun..