Güveçte Türlü Yemeği Tarifi

Nurhanım

Sp Kullanıcı
28 Ocak 2018
284
481
;
Güveçte Türlü Yemeği Tarifi

Güveçte Türlü Yemeği Tarifi İçin Malzemeler


  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 150 gr kuşbaşı et yada tavuk
  • 2 bardak su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı salça
  • bir talı kaşığı kara biber
  • 1 talı kaşığı tereyağ
  • 1 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 2 diş sarımsak
  • tuz
Güveçte Türlü Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır ?

Güveçte Türlü Yemeği, Bayanların hem çok lezzetli hem de yapılışı çok pratik olan güveçte türlü yemeği tarifi, aşağıda anlattığımız şekilde yapılmalıdır. İnsan sağlığı açısından çok faydalı olan sebzelerin etlerle birleştiği çok lezzetli bir yemektir. Dilerseniz mevsimine göre olan taze sebzeler de kullanabilirsiniz. Bulgur pilavı yanında efsane olacaktır. Afiyet olsun…
Güveçte Türlü Yemeği Yapımı

1- Biberleri küçük doğrayın sonra patlıcanları ve patatesi doğrayın.
2- 7 dakika suda bekletin kararması için sonra soğanları doğrayın küçük bir şekilde.
3- Domateslerin kabuğunu soyun doğrayın sonra ilk önce tencereye çek az sıvı yağ koyun.
4- İlk önce soğanı öldürün sonra biberleri koyun sonra domatesi koyun.
5- Salçayı’da ilave ettikten sonra suda bekleyen patlıcan ve patatesleri ve kapağı ilave edin.
6- Biraz kavrulduktan sonra güveci hazırlayın güvecin içine ilk önce tere yağını koyun
7- Hazırlamış olduğunuz malzemeleri güvece koyun kara biber ve kırmızı biberi üzerine serpin
8- Üzerini yanmaz folyo ile üzerini hava almayacak bir şekilde kapatalım ve sonra fırına verelim pişmesini bekleyelim.
 

Son mesajlar

Cevaplar
2K
Görüntüleme
59K