Eti de Var, Havucu da: Özbek Pilavı Tarifi

Beste

Sp Kullanıcı
10 Şub 2017
1,574
493
Malzemeler

1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ(arzuya göre)
2 adetkuru soğan(piyazlık doğranmış)
5 adet orta boy havuç(rendelenmiş)
400 gram kuşbaşı kuzu eti
3 su bardağı baldo pirinç (yıkanmış,süzülmüş)
2 baş sarımsak
4,5 su bardağı sıcak su (arzuya göre et veya sebze suyu)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Yarım su bardağı sıvı yağ ile tereyağını pilav tenceresinde eritin.
  • Piyazlık doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif karamelize oluncaya kadar kavurun.
  • Kuşbaşı etleri tencereye ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
  • Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın.
  • Havuçlar yumuşayınca pirinçleri ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun.
  • Su, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karıştırın ve 2 baş sarımsağı pilavın ortasına koyup hafifçe bastırın ve kapağını kapatın.
  • 5 dakika harlı ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra servis edin.



Servis Önerisi

Ayran ile olan uyumuna bayılacaksınız!

Afiyet olsun

 
  • Sevdim
Tepkiler: ay düşüm

EfuL!m

HüZün'Gâh
Sp Kullanıcı
8 Mar 2017
2,167
545
Çok lezzetli görünüyor 121).gif

Tesekkürler [MENTION=26]Beste[/MENTION]
 

Beste

Sp Kullanıcı
10 Şub 2017
1,574
493
Evet ben yapıyorum:duygu:

Rica ederim Sevgili [MENTION=46]EfuL!m[/MENTION]
 

Qasem

Sp Kullanıcı
18 Şub 2017
3,530
527
Çok lezetli :)
Bu akşam menüm sucuk yumurta :)


Sevgi Platformu
 

SiyahSancaktaR

CEDDİ OSMANLI !...
Sp Kullanıcı
17 Eyl 2017
17,184
40,284
İstanbul..
Malzemeler

1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ(arzuya göre)
2 adetkuru soğan(piyazlık doğranmış)
5 adet orta boy havuç(rendelenmiş)
400 gram kuşbaşı kuzu eti
3 su bardağı baldo pirinç (yıkanmış,süzülmüş)
2 baş sarımsak
4,5 su bardağı sıcak su (arzuya göre et veya sebze suyu)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Yarım su bardağı sıvı yağ ile tereyağını pilav tenceresinde eritin.
  • Piyazlık doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif karamelize oluncaya kadar kavurun.
  • Kuşbaşı etleri tencereye ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
  • Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın.
  • Havuçlar yumuşayınca pirinçleri ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun.
  • Su, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karıştırın ve 2 baş sarımsağı pilavın ortasına koyup hafifçe bastırın ve kapağını kapatın.
  • 5 dakika harlı ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra servis edin.



Servis Önerisi

Ayran ile olan uyumuna bayılacaksınız!

Afiyet olsun

Şimdi ben bunun nasıl siparişini vermeyeyim çok leziz göründü gözüme :)

Başıma ne geliyorsa pis boğazlığımdan geliyor :)

Rabbim razı olsun değerli muhterem :)
 

Son mesajlar