Malzemeler
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ(arzuya göre)
2 adetkuru soğan(piyazlık doğranmış)
5 adet orta boy havuç(rendelenmiş)
400 gram kuşbaşı kuzu eti
3 su bardağı baldo pirinç (yıkanmış,süzülmüş)
2 baş sarımsak
4,5 su bardağı sıcak su (arzuya göre et veya sebze suyu)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır?
Servis Önerisi
Ayran ile olan uyumuna bayılacaksınız!
Afiyet olsun
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ(arzuya göre)
2 adetkuru soğan(piyazlık doğranmış)
5 adet orta boy havuç(rendelenmiş)
400 gram kuşbaşı kuzu eti
3 su bardağı baldo pirinç (yıkanmış,süzülmüş)
2 baş sarımsak
4,5 su bardağı sıcak su (arzuya göre et veya sebze suyu)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Nasıl Yapılır?
- Yarım su bardağı sıvı yağ ile tereyağını pilav tenceresinde eritin.
- Piyazlık doğradığınız soğanları ekleyin ve hafif karamelize oluncaya kadar kavurun.
- Kuşbaşı etleri tencereye ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
- Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra rendelenmiş havuçları ekleyin ve karıştırın.
- Havuçlar yumuşayınca pirinçleri ekleyin ve 3 dakika kadar kavurun.
- Su, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra karıştırın ve 2 baş sarımsağı pilavın ortasına koyup hafifçe bastırın ve kapağını kapatın.
- 5 dakika harlı ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra servis edin.
Servis Önerisi
Ayran ile olan uyumuna bayılacaksınız!
Afiyet olsun