Mealcilik Saptırır.

Yazıcızade

ARTIK YOK
Sp Kullanıcı
20 Ara 2017
250
24
Kocaeli
Mealcilik saptirirmi bilmem ama,buhari çökerse islam çöker diyebilecek kadar saptirmayacağı kesin.

Buhari çökersede ki maksadın, Peygamberin(s.a.s) sözleri, hükümleri ve açıklamalarıdır. Vesselam.. :) İslam'ın çökmesinde ki maksat ise sapıklıktır.. İzlemeden, okumadan hep yazıyorsun hakan abi yakışmıyor sana.
 
  • Beğen
Tepkiler: Emir Şahin

Yazıcızade

ARTIK YOK
Sp Kullanıcı
20 Ara 2017
250
24
Kocaeli
Ihsan senocak i Çok iyi anliyorum yazicizade..anlamadigim kurana reva gorulen muamele.

Hakan abi tamam da arada bir ayrımcılık veya (haşa) aşağılayıcı bir durum söz konusu değil ki? Gene bu işin içerisinde Kur'an'a duyulan itaat ve edep vardır.

“Allah’a ve Peygambere itaat edin ki rahmet olunasınız.” (Al-i İmran /132)

“Her kim o Peygambere itaat ederse, Allah’a itaat etmiş olur.” (Nisa / 80)

“Ey iman edenler! Allah’a ve Rasulüne itaat ediniz....” (Enfal / 20)

“Allah’a ve Rasulüne itaat edin ve birbirinizle çekişmeyin...” (Enfal / 46)

“Allah’a itaat edin; Rasüle de itaat edin.” (Teğabun / 12)

“...kim Allah’a ve Rasulüne itaat ederse büyük bir kurtuluşa ermiş olur.” (Ahzab / 71)

“...Peygamber size neyi verirse, onu alın; neden sizi nehyederse, ondan da sakının...” (Haşr / 7)

Yani işin manası ise şudur; Bizler Kur'an'a büyük bir edep ve erkan ile itaat ediyoruz ki, Hadislere sapasağlam bağlanıyoruz. Çünkü bize bunu yüce ALLAH(c.c) emrediyor. Onun dışında Aslında ayrımcılık ve aşağılayıcı tavırı ortaya çıkartan ve araya fitne sokan şahıslar ise Mealcilerdir. Bizler hiç bir zaman böyle bir ayrımı söz konusu etmedik. Tabi eğer böyle bir ayrımcılık yapıp Kur'an'a karşı edepsizlik yapıp ardından ben Ehli Sünnet itikadında bir insanım diyor ise ben ona dahi itibar etmem.

 

Mizgin_TuRabii

Sizi Rahatsız Etmeye Geldim....
Sp Kullanıcı
31 Ocak 2017
3,380
10,461
Allah ç.c bu dini insanlara yollamisken insanın kendi dile ile kaleme hal ve hareketlere düzen dizayn getirmek varken biri leri anlayamazsınız, okurken kufre düşer diyorsa bilinki sizin akletmenizi düşünmenizi istemeyen Din tuccarlarindan başkası değildir..
Unutmayın bu kitap size indirildi ,kendine hacı hoca falan filan diyenler sizin kendi dilinizden okumanızı istemez okursanız sürü olmayacaginizi bilirler ..
En Güzelini Ayetler buyuruyor...


İnsanlara bir öğüt ve uyarıdır

Bu Kur'ân, kendisiyle uyarılsınlar, Allah'ın ancak bir tek ilâh olduğunu bilsinler ve akıl sahipleri öğüt alsınlar diye insanlara gönderilmiş bir tebliğdir. (İBRAHİM/52)

Bu Kitap (Kur'ân), kendinden önceki kitapları tasdik eden, şehirler anası (Mekke) halkını ve çevresindeki bütün insanlığı uyarman için indirdiğimiz mübarek bir kitaptır. Ahiret gününe iman edenler bu Kitab'a da iman ederler ve onlar namazlarına da devamlıdırlar. (EN'AM/92)

Hayır, hayır, O kur'ân kuşkusuz bir öğüttür.

Dileyen onu düşünür. (MÜDDESSİR/54-55)

Andolsun ki biz size açık açık bildiren âyetler, sizden önce yaşayıp gitmiş olanlardan örnekler ve takvaya ulaşmış kimseler için öğütler indirdik. (NUR/34)

Biz, bu Kur'ân'da akıllarını başlarına almaları için türlü şekillerde (ikaz ve ihtarı) açıkladık. Fakat bu açıklamalar ancak onların nefretini artırmıştır. (İSRA/41)

Bu (Kur'ân) insanlar için bir açıklama, Allah'dan gereğince korkanlar için doğru yolu gösterme ve bir öğüttür. (AL-İ İMRAN/138)

O hiç kuşkusuz, takva sahipleri için unutulmayacak bir öğüttür . (HAKKA/48)

De ki: "Şahitlik yönünden hangi şey daha büyüktür?". De ki: "Allah, benimle sizin aranızda şahittir ve bana bu Kur'ân vahyolundu ki, onunla hem sizi, hem de sizden sonra kendisine ulaşan herkesi uyarayım. Allah'la beraber başka ilâhlar olduğuna siz gerçekten şahitlik eder misiniz?" De ki: "Ben buna şahitlik etmem". "O, ancak ve ancak bir tek ilâhtır ve gerçekten ben, sizin ortak tuttuğunuz şeylerden uzağım"de. (EN'AM/19)

Ancak Allah'tan korkan kimse için bir öğüt olarak (indirdik.) (TAHA/3)

Bu, sana indirdiğimiz mübarek bir kitaptır ki, insanlar onun âyetlerini düşünsünler ve temiz akıl sahipleri ibret alsınlar. (SAD/29)


 

Son mesajlar