Doğal Yollarla Saç Renginizi Değiştirmeye Ne Dersiniz?

Mutlu

Sp Kullanıcı
25 May 2018
277
24
[h=1]4 Adımda Doğal Yollarla Saç Renginizi Değiştirmeye Ne Dersiniz?[/h]
[FONT=&quot]Saç renginizi değiştirmek istiyor fakat kimyasal ürünleri de kullanmak istemiyor musunuz? O halde Peygamberimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) övdüğü ve geleneklerimizin de vazgeçilmezleri arasında bulunan kınaya ne dersiniz?

[/FONT]

[FONT=&quot]İbnu Abbas (radiyallahu anh) anlatıyor: “(Saçlarına) kına yakmış bir adam gelmiştir. Hz. Peygamber aleyhissalatü vesselam: ‘Bu ne güzel!’ buyurup takdir etti. (Az sonra) kına ve ketem ile boyanmış biri geldi. ‘Bu evvelkinden de güzel!’ buyurdu. Sonra (saçlarını) sarıya boyamış biri daha gelmişti ki: ‘Bu öbürlerinden de güzel!’ buyurdu.”

[/FONT]

[FONT=&quot]Kaynak: Ebu Davud, Tereccul 19, (4211); İbnu Mace, Libas 34, (3627)

[/FONT]

[FONT=&quot][h=4]1. Kınanın çok klasik olduğunu ve elde edeceğiniz rengin tek olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.[/h][h=4][/h][h=4][/h]



Birkaç basit ilave ile klasik kına renginin dışında renkler de elde edebilirsiniz, tabi kendi saç renginizle orantılı olarak. Ancak ben klasikten şaşmam diyorsanız yorulmadan kınanızı karabilirsiniz.



[h=4]2. İşte klasik kına kızıllığına fark attıracak içerik.[/h][h=4][/h][h=4][/h]



Kınayı su yerine havuç suyu ve pancar suyu kullanarak karıştırabilirsiniz. Özellikle pancar suyunun rengine hayran kalacaksınız.



[h=4]3. Kızıl kahveye ne dersiniz?[/h][h=4][/h][h=4][/h]



Karışımın içine kakao ve kahve ilave edebilirsiniz. Kahve ve çikolatanın muhteşem bir ikili olduğunu hepimiz biliriz ama böyle bir tüketim şekli hiç aklınıza gelmemiştir eminiz.



[h=4]4. Hem boya hem bakım.[/h][h=4][/h][h=4][/h]



Son olarak da zeytinyağı, badem yağı veya yılan yağı gibi besleyici yağlar ilave edebilirsiniz. Bir yandan saçınızı boyarken bir yandan da bakım yapmış olursunuz. Hazırladığınız karışımı boya gibi saçınıza uygulayarak 4-5 saat beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Beklerken kalan kahveden kendinize bir kahve yapıp yanında da nefis bir çikolata yiyebilirsiniz. Doğal yollarla elde ettiğiniz yeni saç renginizi güle güle kullanın.


Not: Elde edilecek renk kişinin saç rengine, kullanılan malzemelerin oranına ve bekletme süresine göre değişiklik gösterebilir. Alerjik reaksiyon riskine karşılık hazırladığınız karışımdan bir parça deriniz üstünde test etmeniz tavsiye edilir. Bu denenmiş ve memnun kalınmış bir tariftir ancak memnuniyet garantisi yoktur. Ne de olsa güzellik görecelidir.


suffagah.com


[/FONT]
 
  • Beğen
Tepkiler: Çimen

Qasem

Sp Kullanıcı
18 Şub 2017
3,530
527
Ben saçım hiç beyazlamasın istiyom onu nasıl yapacam :)

Sevgi Platformu / Qasem
 

Evşen

Sp Kullanıcı
27 Şub 2017
673
1,431
Kınaya çayın demi konurdu ben çocukken,şimdi kına yakan yok:afro:
 

SiyahSancaktaR

CEDDİ OSMANLI !...
Sp Kullanıcı
17 Eyl 2017
17,184
40,282
İstanbul..
Kırlar düşmüş saçlarımı beyaz rengini seviyorum her şeyi daha güzel anlatıyor :)

Konu için Rabbim razı olsun değerli muhterem
 

Deniz

Sp Kullanıcı
7 Haz 2021
23
81
Kına ile saça renk verme bana göre en doğal ve en güzel yöntem. Kına saçları derinlemesine hem besliyor hem de dökülmesini engelliyor. Geçen hafta Kına İle Kahverengi Saç Elde Etme diye bir yazı okudum uyguladım çokta güzel oldu. Boş yere pahalı ürünlere para vermeyin bence her şeyin doğal olanı güzeldir.
 

Son mesajlar