Meteorolojik Uyarılar.

ZARiP

Sp Kullanıcı
9 Kas 2019
292
69
Eski "Meteorolojik Uyarılar" konusuna girilmediğinden [MENTION=60]NoktA[/MENTION] hoca tekrar bir konu açabileceğimiz söyledi, buradan soru-cevap ve bilgi notlarına devam :hıh:hhhz
 

ZARiP

Sp Kullanıcı
9 Kas 2019
292
69
Beklenen Meteorolojik Hadise
Ülkemize Çarşamba Gününden İtibaren Fırtına, Kuvvetli Sağanak Yağış, Soğuk Hava ve Kar Geliyor.

Başlama-Bitiş Zamanı
03.02.2020 15:00 - 07.02.2020 18:00

Genel Durum
ÜLKEMİZE ÇARŞAMBA GÜNÜNDEN İTİBAREN FIRTINA, KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ, SOĞUK HAVA VE KAR GELİYOR

Yurdumuzun Çarşamba gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.

Çarşamba günü Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde görülecek yağışların genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra Trakya’da karla karışık yağmur ve kar, Marmara, Ege ve Akdeniz’de kuvvetli sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor.

Perşembe günü, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu dışında ülke genelinde yağış bekleniyor. Yağışların Trakya, Marmara'nın yüksekleri, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz kıyı kesiminde sağanak, yağış alan diğer yerlerde yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yurdumuzun Cuma günü akşam saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Ülkemiz genelinde beklenen yağışların, Ege, Akdeniz , Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINDA ANİ DÜŞÜŞLER BEKLENİYOR. SICAKLILAR 10-15 DERECE AZALACAK!

Hafta ortasına kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenilen hava sıcaklıklarının önce Balkanlardan sonra Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemlerle birlikte, ülkemiz genelinde hissedilir derecede (10-15 C derece) azalarak önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normalleri altında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgârın, Çarşamba günü Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu ile Karadeniz’in iç kesimlerinde, Perşembe günü ise Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına şeklinde (70-100 Km/saat) eseceği ancak rüzgârın Çarşamba günü öğle saatlerinden başlayarak Marmara’da, Perşembe günü ise kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlere döneceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli lodos fırtınası nedeniyle Çarşamba ve Perşembe günleri soba ve baca gazı zehirlenmeleri meydana gelebileceğinden vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye olunur.

ANKARA

Ankara’da bu gece başlayacak yağmurun yarın öğle saatlerine kadar devam edeceği, Çarşamba günü genellikle çok bulutlu ve fırtınalı geçeceği bekleniyor. Gece yarısı yağmur şeklinde başlayacak yağışın Perşembe günü karla karışık yağmura döneceği, akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği ancak yeni gelecek soğuk ve yağışlı sistemle birlikte Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri aralıklarla hafif kar yağışlarının görüleceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL’DA FIRTINA, KUVVETLİ SAĞANAK, SOĞUK HAVA VE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

İstanbul’da bu gece hafif yağmur geçişi bekleniyor. Çarşamba günü Balkanlardan gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı sistem ile birlikte öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışın başlaması bekleniyor. Güney batı yönlerden fırtına şeklinde esen rüzgârın aynı gün akşam saatlerinden sonra kuzeybatı yönüne döneceği ve hava sıcaklığını hissedilir derece düşüreceği bekleniyor. Yağışın Perşembe sabah saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde hafif karla karışık yağmur ve kar şekline dönmesi, Cuma günü akşam saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk hava ile birlikte kar yağışlarının aralıklarla Cumartesi akşam saatlerine devam etmesi bekleniyor.

İZMİR

İzmir’de Çarşamba günü lodos fırtınası ile birlikte kuvvetli sağanak şeklinde başlayacak yağışın Perşembe günü rüzgârın kuzey yönlere dönmesi ile birlikte hava sıcaklığının azalacağı, yağışın yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği ve akşam saatlerinde yağışın etkisini kaybedeceği bekleniyor.

DEPREM BÖLGESİNDE YAĞIŞ BEKLENİYOR

Deprem Bölgesinin yarın (Salı günü) sabah saatlerinden itibaren yağışlı bir havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Yağışların Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri genellikle aralıklı yağmur, yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı, Cumartesi günü ise bölge genelinde aralıklı kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışlı sistemin Pazar (09.02.2020) günü yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor.


 

ZARiP

Sp Kullanıcı
9 Kas 2019
292
69
Beklenen Meteorolojik Hadise
Kuzey, İç ve Batı Bölgelerimizde Fırtına Bekleniyor!

Başlama-Bitiş Zamanı
05.02.2020 06:00 - 06.02.2020 23:59

Genel Durum
Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren Marmara ve Kıyı Ege’de güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak başlayacak olan rüzgarın, zamanla iç ve kuzey kesimlerde etkisini artırarak kuvvetli ve tam fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın, yarın (Çarşamba) akşam saatlerinden sonra batı bölgelerde etkisini kaybederek yerini kuzeybatılı (Karayel) rüzgara bırakacağı, ancak Perşembe (06.02.2020) akşam saatlerine kadar İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde etkili olmaya devam edeceği beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 

ZARiP

Sp Kullanıcı
9 Kas 2019
292
69
[FONT=&quot]Antalya'nın Doğu İlçelerinde Kuvvetli Sağanak Yağışlara Dikkat![/FONT]

[FONT=&quot]Beklenen Hadise[/FONT]
[FONT=&quot]Gökgürültülü Sağanak Yağış[/FONT]

[FONT=&quot]Beklendiği Yer[/FONT]
[FONT=&quot]Yapılan son değerlendirmelere göre; Bu gece saatlerinden itibaren Antalya’nın doğu ilçelerinde (Manavgat, Alanya, Gazipaşa, İbradi, Akseki, Gündoğmuş) görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Perşembe (06.02.2020) gece saatlerine kadar 48 saatlik periyotta metrekareye 100-200 kg/m2 kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olarak gerçekleşmesi beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, kıyıya yakın kesimlerde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.[/FONT]

[FONT=&quot]Başlama-Bitiş Zamanı[/FONT]
[FONT=&quot]05.02.2020 00:00-06.02.2020 23:59[/FONT]

[FONT=&quot]Hadisenin Şiddeti[/FONT]
[FONT=&quot]Çok Kuvvetli Yağış[/FONT]
 

ZARiP

Sp Kullanıcı
9 Kas 2019
292
69
[FONT=&quot]Muğla ile Antalya'nın Batı İlçelerinde Kuvvetli Sağanak Yağışlara Dikkat![/FONT]

[FONT=&quot]Beklenen Hadise[/FONT]
[FONT=&quot]Gökgürültülü Sağanak Yağış[/FONT]

[FONT=&quot]Beklendiği Yer[/FONT]
[FONT=&quot]Yapılan son değerlendirmelere göre; Bu gece saatlerinden itibaren Muğla il geneli ile Antalya'nın batı kıyı ilçelerinde (Kaş, Finike, Demre, Kumluca) görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Perşembe (06.02.2020) günü sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (60-130 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, kıyıya yakın kesimlerde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.[/FONT]

[FONT=&quot]Başlama-Bitiş Zamanı[/FONT]
[FONT=&quot]05.02.2020 00:00-06.02.2020 06:00[/FONT]

[FONT=&quot]Hadisenin Şiddeti[/FONT]
[FONT=&quot]Çok Kuvvetli Yağış[/FONT]
 

ZARiP

Sp Kullanıcı
9 Kas 2019
292
69
[FONT=&quot]Çanakkale Çevreleri ile Balıkesir’in Batı, Edirne'nin Güney İlçelerindeki Kuvvetli Yağışlara Dikkat![/FONT]

[FONT=&quot]Beklenen Hadise[/FONT]
[FONT=&quot]Sağanak Yağış[/FONT]

[FONT=&quot]Beklendiği Yer[/FONT]
[FONT=&quot]Yapılan son değerlendirmelere göre; Bu gece saatlerinden sonra Çanakkale il geneli ile Balıkesir’in batı kıyı (Edremit, Ayvalık, Burhaniye, Havran, Gömeç) ve Edirne'nin güney (Meriç, Uzunköprü, İpsala, Enez, Keşan) ilçelerinde görülecek olan sağanak yağışların, yarın (Çarşamba) kuvvetli (35-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.[/FONT]

[FONT=&quot]Başlama-Bitiş Zamanı[/FONT]
[FONT=&quot]05.02.2020 03:00-05.02.2020 23:59[/FONT]

[FONT=&quot]Hadisenin Şiddeti[/FONT]
[FONT=&quot]Kuvvetli Yağış[/FONT]
 

ZARiP

Sp Kullanıcı
9 Kas 2019
292
69
[FONT=&quot]İstanbul'da Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor![/FONT]

[FONT=&quot]Beklenen Hadise[/FONT]
[FONT=&quot]Gökgürültülü Sağanak Yağış[/FONT]

[FONT=&quot]Beklendiği Yer[/FONT]
[FONT=&quot]Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden sonra İstanbul’da kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli (20-40 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.[/FONT]

[FONT=&quot]Başlama-Bitiş Zamanı[/FONT]
[FONT=&quot]05.02.2020 14:00-05.02.2020 19:00[/FONT]

[FONT=&quot]Hadisenin Şiddeti[/FONT]
[FONT=&quot]Kuvvetli Yağış[/FONT]
 

Qasem

Sp Kullanıcı
18 Şub 2017
3,530
527
Burda çOk yoğun kar yağıyor iki gündür.
Umke ile vana doğru çıktık yarı yoldan dönmek zorunda kaldım...
Aracın 4 çeker ve cip olması lazım yoğun kar vr buzdan ilerlemiyor araç...



Sevgi Platformu / Qasem
 

Son mesajlar