İslam Asla Kendi Nefsine Güvenme

Zişan

Sp Kullanıcı
Kardeşim, asla kendi nefsine güvenme. Kendi nefsini, imtihan olduğun her olayda seni bir tuzağa düşürebilecek, huysuz, açgözlü ve isteklerinin bedelini umursamayan bir çocuk olarak değerlendir. Nefsinin seni çoğu zaman güttüğünü unutup da, birinin ayıbını görünce, “Ben olsaydım şöyle yapardım.” diye iddialı konuşmana milleti asla tanık etme. Böyle bir iddiayı kalbinden geçirsen bile tövbe et.

Bir şehevi surete kem gözle bakanı kınarken, seni de nefsinin zorla öyle baktırmayacağından emin olma. "Ayıbı kınama, umursama, boş ver yayılsın." demiyorum, önce kendi üstüne başına bulaşmasıyla mücadele et demeye çalışıyorum. Hiç birimiz sütten çıkmış ak kaşık değiliz. Şeytan'dan doğmadık, hepimiz benzer zaaflara sahibiz. Yoksa, madem öyle, der sana kader, hadi, al aynı imtihan’ı başına ve dediğini yap bakalım.

İbret alınacak bir #hikâye gördüğünde, “Allah’ım bu hale düşme ihtimaline karşı, #nefsim den ve şeytan dan beni koru, ailemi, dostlarımı ve sevdiğin kullarını kurtar!” diye #dua et. O zaman melekler dahi duana gönülden âmin diyecekler ve seni benzeri tuzaklardan koruması için Allah’a yakaracaklardır. istemeninesrarı
Muhammed Bozdağ

Teknefes

Bir iz bırak..
Sp Kullanıcı
Allah’ım bu hale düşme ihtimaline karşı, #nefsim den ve şeytan dan beni koru, ailemi, dostlarımı ve sevdiğin kullarını kurtar!”

amiinn :gul: