Sohbet Bugün Yapabileceğin Üç Şey

Eylül Başak

Administrator
Yönetici
Adminiçe
IMG_20210505_145936.jpg
Evde günler nasıl geçiyor ? 👀
Biz her şeye ve herkese rağmen ‘positive’ modumuzdan kopmamaya direnerek yolumuza devam ediyoruz. Sonuçta bakış açımızı değiştirmek, dünyayı değiştirmekten daha kolay. 🤓🙌🏻

🎬 Sinema ve psikiyatrinin temelde uğraş alanı insandır. Sinema da psikiyatri de insan düşüncesini, duygularını, davranışlarını ve hepsinden önemlisi insan dürtülerini odak noktası olarak ele almaktadır. Filmler ve diziler psikiyatriyi işlemiş, psikiyatristler filmleri ve dizileri incelemişlerdir. Sinema ve psikiyatri birlikteliğinin kaçınılmaz olduğunu Schneider’in, “Psikiyatri var olmasaydı, sinema onu mutlaka icat etmek zorunda kalırdı.” sözleri de desteklemektedir. Vaktimizin çoğunu evde geçirirken hayatımıza giren o güzel filmler, diziler ve kitaplar bize çok iyi gelebilir.⠀

🧶 Tekrarlayan bir aktivite olan örgü örmenin sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisinin birçok bilimsel kanıtı da var. Mind/Body Medical Institute’da profesör olan Herbert Benson, hastalarının % 90’ının örgü tedavisiyle iyileşme gösterdiğini ortaya koydu. 2007’de Harvard Tıp Okulu’na bağlı olan Akıl ve Beden Enstitüsü de örgü örmenin kalp sağlığına olan faydasını kanıtlayan bir araştırma yayınladı. Kalp ritmi dakika başı ortalama olarak 11 kere atıyor ve bu da örgü ören kişinin rahatlamasını sağlıyor. Daha sonraki yıllarda yapılan çalışmalar da bu araştırmayı destekleyecek nitelikte. Örgü örme sırasında tekrarlanan hareketlerin bir çeşit huzur anı oluşturduğu ve olumsuz düşünceleri uzaklaştırdığı da söylenmekte.⠀

✍🏻 'Yazmak ve Sağlık' ilişkisi ile ilgili yapılan araştırmalara baktığımızda; kendimiz ve deneyimlerimiz hakkında yazmak kırılgan, üzgün ruh halini iyileştiriyor, kanser hastalarında semptomların azalmasına, kalp krizi geçirmiş kişilerde sağlığın iyileşmesine yardım ediyor, doktor ziyaretlerini azaltıyor ve hatta hafızayı güçlendiriyor.⠀

Alperen61

Alperen ve Ruveyda'nın babası.
Yönetici
Kurucu
Ben bunları niye yapamıyom ya 🤔
Bulaşık çamaşır yemek üçgeninden çıkamıyom valla😒😒
Çünkü bu üçgen geniş açılı ve açılarının sonu gelmiyor.😁
Konuya dönecek olursak;
“Beni mutlu eden herşey iyidir ve en çok mutlu olduğum şey yemek yemektir”demiş bir düşünür 😁

İklil

"Hissedilen her şeye cümle kurulamıyor."
Sp Kullanıcı
Yeni bir diziyi izlemeye başlayacağım inşallah
El işi şu aralar dikiş kursum var
Yazı uzun süredir yazmıyorum

Eylül Başak

Administrator
Yönetici
Adminiçe
Mektup çok gerilerde kaldı. Yoksa yazmayı severdim.
Dizi izleme alışkanlığım yok. Her türlü el işi ve ev işi yapmaktan nefret ederim 🙈

Yüsra

Ne mutlu kalbinin hirasını bulanlara...
Yarışma Birincisi
Örgü örmek hiç benlik değil anam çok güzel örgü örer işte bir kanıt daha becerikli kadının kızı beceriksiz olura 🤣🤣televizyon izlerken sıkılıyorum artık ☺mektup hangi zamanda yaşıyoruz canım 🤣🤣

Çimen

Burnunun Dikinde
Kurucu Varisi-Hanımağa
Örgü örmek hiç benlik değil anam çok güzel örgü örer işte bir kanıt daha becerikli kadının kızı beceriksiz olura 🤣🤣televizyon izlerken sıkılıyorum artık ☺mektup hangi zamanda yaşıyoruz canım 🤣🤣
Ama insan sıkıntılarını dökmek için kendine mektup yazmalı yada günlük tutmalı 😊